Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΟΛΑ ΤΑ «ΦΩΤΑ» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πηγή: http://www.handball.org.gr 
Τρία κρίσιμα παιχνίδια στη Θεσσαλονίκη περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου σε Άνδρες και Γυναίκες. Τα δύο από αυτά διεξάγονται στο κλειστό γυμναστήριο της Μίκρας και το τρίτο στις Συκιές. Στη Μίκρα αρχικά (16:00) η γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ υποδέχεται την Ορμή Λουξ στον 1ο τελικό του πρωταθλήματος και στην συνέχεια η ανδρική ομάδα φιλοξενεί (18:00) τον ΑΣΕ Δούκα για την 20η αγωνιστική. Η διοίκηση του «δικεφάλου» του Βορρά όρισε κοινό εισιτήριο και για τους δύο αγώνες στα 5 ευρώ και στο κλειστό αναμένεται να υπάρχει αρκετός κόσμος. Αναφορικά με το παιχνίδι της Α1 Ανδρών οι δύο ομάδες βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής (Δούκας 32, ΠΑΟΚ 31) και το αποτέλεσμα θα κρίνει πολλά για την 3η, αλλά και την δεύτερη θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος που αυτή την στιγμή κατέχει η ΑΕΚ με 34 βαθμούς. Εξάλλου τις τελευταίες δύο αγωνιστικές η «Ένωση» θα παίξει με Δούκα εκτός και ΠΑΟΚ εντός έδρας, που θα είναι και το τελικό κριτήριο για την κατάταξη των ομάδων ενόψει των πλέι οφ.
Ο προπονητής του «δικεφάλου» του Βορρά Στέλιος Υετίων σχολίασε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΧΕ: «Είναι ένα οριακό ματς σε ότι αφορά τους στόχους των δύο ομάδων. Είναι δυσκολότερο για εμάς, διότι παίζουμε στην έδρα μας. Αντίπαλο έχουμε μια οργανωμένη ομάδα που παίζει καλό χάντμπολ και γενικά μας δυσκολεύει. Εμείς όμως δεν έχουμε άλλο αποτέλεσμα στο μυαλό μας πλην της νίκης. Είναι πιο σημαντικό από τα ματς που απομένουν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Πέραν από οδηγίες και τακτικές, σημασία σε αυτά τα ματς έχει η πίστη και η θέληση και εκεί θα κριθεί». Για τον ΠΑΟΚ απόντας θα είναι ο Δημήτρης Τσακίρης που ταλαιπωρείται από τραυματισμό στη μέση, ενώ αμφίβολος είναι και ο τερματοφύλακας Κώστας Γουργούμης.
Τελευταία ευκαιρία για Άρη Νίκαιας
Το παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής με τον Φοίβο Συκεών στη συμπρωτεύουσα είναι το τελευταίο «χαρτί» του Άρη Νίκαιας για παραμονή στην κατηγορία. Οι Νικαιώτες έχουν 6 βαθμούς έναντι 10 του Φοίβου και του Φιλίππου Βέροιας και μόνο αν πάρουν αποτέλεσμα παραμένουν ζωντανοί στο κυνήγι της σωτηρίας. Συγκεκριμένα η ομάδα του Τάκη Μελετάκου αν επικρατήσει θα μειώσει την διαφορά της από τον Φοίβο Συκεών στους δύο πόντους και θεωρητικά έχει ευνοϊκότερο πρόγραμμα στις τελευταίες δύο αγωνιστικές από τον Φοίβο, με στόχο να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Με ισοπαλία ανάμεσα σε Άρη και Φοίβο, η διαφορά παραμένει στους 4 βαθμούς, αλλά η ομάδα του Πειραιά συνεχίσει να ελπίζει, αφού έχει την ισοβαθμία με το μέρος της (είχε κερδίσει 29-23 στον 1ο γύρο) και αν κάνει δύο νίκες και ο Φοίβος δύο ήττες θα παραμείνει στην κατηγορία. Από την άλλη πλευρά φυσικά πρωτίστως ο Φοίβος κρατάει την τύχη στα χέρια του, αφού με νίκη «καθαρίζει» την παραμονή, ενώ ο Άρης θα υποβιβαστεί ανεξάρτητα με το τι θα κάνει ο Φίλιππος, αφού στην ισοβαθμία, η ομάδα της Βέροιας έχει το αβαντάζ με δύο νίκες από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Ο Φίλιππος αν δεν θέλει να εξαρτάται από αποτελέσματα άλλων καλείται να πάρει μία νίκη στα επόμενα τρία ματς που απομένουν για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή.
Οι αγώνες των ομάδων που κινδυνεύουν
20η (20/4)
Φοίβος Συκεών- Άρης Νίκαιας
ΧΑΝΘ- Φίλιππος Βέροιας
21η (27/4)
Αερωπός Έδεσσας- Φίλιππος Βέροιας
ΓΑΣ Κιλκίς- Φοίβος Συκεών
Άρης Νίκαιας- Ποσειδών Λουτρακίου
22η (11/5)
Φίλιππος Βέροιας- Διομήδης Άργους
Πανελλήνιος- Άρης Νίκαιας
Φοίβος Συκεών- ΑΣΕ Δούκα
Εν αναμονή στην ΑΕΚ
Στο Μενίδι η ΑΕΚ θα αγωνιστεί με την έκπληξη του πρωταθλήματος τον ΓΑΣ Κιλκίς, προσπαθώντας να ξεπεράσει τα προβλήματα των τελευταίων ημερών με την ποδοσφαιρική ομάδα που έχουν επηρεάσει σαν ντόμινο όλα τα τμήματα της ερασιτεχνικής. Αλβανός, Μπαλωμένος, Παπαδιονυσίου τις τελευταίες ημέρες έχουν διαχωρίσει την θέση τους από την υπόλοιπη ομάδα και συνεχίζουν την αποχή. Ωστόσο η ειλικρινής συζήτηση που είχαν με τον νέο έφορο του τμήματος Γιώργο Τριανταφύλλου και κάποιους διοικούντες είναι πιθανό να τους αλλάξει γνώμη με την απόφαση τους να γνωστοποιείται το απόγευμα.
Κατά τ' άλλα ο τεχνικός της ομάδας Γιάννης Αρβανίτης προετοιμάζει την ομάδα του με τους παίκτες που έχει αυτή τη στιγμή στην διάθεση του. «Είναι ένα περίεργο παιχνίδι. Θεωρητικά στο γήπεδο μας έχουμε πρώτο λόγο. Ερχόμαστε από δύσκολους... κυματισμούς και σημαντικά προβλήματα. Όλα έχουνε επηρεαστεί από τις τελευταίες εξελίξεις. Προετοιμαζόμαστε με τους παίκτες που έχω στην διάθεση μου και θα προσπαθήσουμε μέχρι τέλους να πετύχουμε τους στόχους μας», σχολίασε στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου