Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΝΙΚΗ ΜΕ ΝΤΑΜΠΛ ΣΚΟΡ ΚΑΙ ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ Α1 ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


Πηγή: http://www.haniotika-nea.gr/
H ΕΑΧ Χανιά έγραψε ιστορία
Πιο εύκολα απ' ότι θα περίμενε και ο πιο αισιόδοξος φίλος της η ΕΑΧ Χανιά κέρδισε στον αγώνα μπαράζ (που έγινε στο κλ. Νέας Ιωνίας) την ΑΓΕ Αγριάς Βόλου/Κένταυρος με 36-18 και για πρώτη φορά στην ιστορία της πήρε την άνοδο στην Α1 χάντμπολ γυναικών.
Το νταμπλ σκορ "μαρτυράει" τη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δυο ομάδες, σε μια αναμέτρηση που κρίθηκε από νωρίς, με τις παίκτριες της ΕΑΧ Χανιά να "καλύπτουν" τη μεγάλη αγωνιστική τους απραξία (τελευταίο επίσημο παιχνίδι έπαιξαν στις 24 Μαρτίου, οπότε ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής) στηριζόμενες στις ικανότητες και στην εμπειρία τους, αλλά και στο ταλέντο των πιο μικρών σε ηλικία.
Μόνο στο ξεκίνημα του μπαράζ υπήρξε ενδιαφέρον, αφού μέχρι το 10' οι δυο αντίπαλοι πήγαιναν γκολ-γκολ. Ακολούθησε ένα 4-0 από τη Χανιώτικη ομάδα, μετά το οποίο άρχισε πλέον να ελέγχει πλήρως τον αγώνα, όσο περνούσε η ώρα η διαφορά μεγάλωνε και έφτασε σε διψήφιο νούμερο πριν τη λήξη του ημιχρόνου.
Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε, με τη διαφορά να συνεχίζει την... ανοδική της πορεία και παρά το γεγονός ότι πήραν χρόνο συμμετοχή όλες οι παίκτριες της ομάδας, η ΕΑΧ Χανιά έφτασε τελικά σε νταμπλ σκορ, με τον πίνακα να γράφει 18-36 μόλις συμπληρώθηκε το 30ο λεπτό του β' μέρους.
Αμέσως μετά άρχισαν τα πανηγύρια για την ιστορική άνοδο, ενώ η γιορτή συνεχίστηκε έξω από το κλειστό, όπου οι υπεύθυνοι της Νέας Ιωνίας (ομάδα της Α1, με την οποία η ΕΑΧ Χανιά διατηρεί άριστες σχέσεις) είχαν στήσει μπάρμπεκιου, ενώ είχαν φροντίσει και για μουσική.
Διαιτητές: Τσάμος, Καρατζίνας
10λεπτα: 5-5, 8-14, 10-21 (ημιχρ.) 12-27, 13-33, 18-36.


ΕΑΧ Χανιά (Ν. Ότοβιτς-Φάσουρα): Παπαδοκωνσταντάκη, Σπανουδάκη, Γ. Παντελάκη 13 γκολ, Γαβριλάκη 2, Χρ. Παντελάκη 5, Λευθέρη 3, Ίλιτς 3, Μαρκουλάκη 6, Σπυρίδου 2, Χαβαλεδάκη 2, Καμπανιέρη, Σοφ. Αλυγιζάκη.
Μαζί με την αποστολή ήταν και οι νεαρές αθλήτριες, Κολομβάκη, Αρ. Αλυγιζάκη, ο Μάνος Φάσουρας και ο Σάββας Νιζαμίδης.
* Οι υπεύθυνοι της ΕΑΧ Χανιά συγχαίρουν τις παίκτριες για την επιτυχία τους και ευχαριστούν όλους όσοι στήριξαν την προσπάθεια της ομάδας καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν. Ιδιαίτερα ευχαριστούν την ΑΝΕΚ Lines, χωρίς τη συμβολή της οποίας θα ήταν αδύνατο να επιτευχθεί η άνοδος, αλλά και τα Σ/Μ Χαλκιαδάκης, που επίσης βοήθησαν με τη χορηγία τους. Τέλος, ευχαριστίες απευθύνουν και προς τους διοικούντες, αλλά και τους γονείς των τμημάτων υποδομής της Νέας Ιωνίας, για τη θερμή φιλοξενία και τη διοργάνωση της γιορτής.
* Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΑΧ Χανιά πήρε την 1η θέση στον 1ο όμιλο της Α2 και σύμφωνα με την προκήρυξη θα έπαιζε μπαράζ με τη νικήτρια του αγώνα μεταξύ των Α.Ο. Μυτιλήνης (1ος στον 6ο όμιλο) - ΑΓΕ Αγριάς Βόλου/ Κένταυρος (1η στον 5ο όμιλο), όμως τελικά η ομάδα της Μυτιλήνης παραιτήθηκε.
* Για τρίτη φορά τα Χανιά θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην κορυφαία κατηγορία των γυναικών, αφού της ΕΑΧ Χανιά έχουν προηγηθεί το Περιστέρι (1997) και ο Α.Ο. Κύδων (2005).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου