Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Για 4η συνεχόμενη φορά το Κίελο στο FINAL4 του Champions League

Πηγή: http://www.handball.gr γράφτηκε από τον Γιώργο Τάκη 
Μια ακόμη πρόκριση σε Final4 του Champions League πανηγυρίζει από χθες το Κίελο που κατάφερε για δεύτερη φορά να κερδίσει την MKB Veszprem μέσα στην Ουγγαρία με 28:29. Οι Ούγγροι πρωταθλητές ξεκίνησαν με μεγαλύτερη διάθεση στον αγώνα παίρνοντας προβάδισμα στο σκορ με 5-1 με επιθετική αιχμή τον Laszlo Nagy και εκμεταλλευόμενοι τις πολύ καλές αποκρούσεις του Fazekas στα σουτ των Γερμανών. Το Κίελο που αντίθετα με τους Ούγγρους δεν είχε σε καλή μέρα τον Thierry Omeyer που είχε πολύ χαμηλά ποσοστά (15%) προσπάθησε να επικεντρωθεί περισσότερο στο μαρκάρισμα του Nagy και σιγά σιγά ροκάνιζε την διαφορά στο σκορ, που με γκολ του Daniel Narcisse 3" πριν την λήξη του 1ου ημιχρόνου βρέθηκε πίσω με 14:12.
Οι Γερμανοί συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό και στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου καταφέρνοντας στο 38' να ισοφαρίσουν 15-15, όμως οι παίκτες της Vezsperm αντέδρασαν και με την βοήθεια των 5.000 και πλέον φιλάθλων της που δημιούργησαν μια φανταστική ατμόσφαιρα πήραν κεφάλι ξανά στο σκορ με 19-16.
Όμως το Κίελο έκανε την τελική αντεπίθεση του, αλλάζοντας το Thierry Omeyer με τον Σουηδό Andreas Palicka κάτω από τα δοκάρια και τον πρώην παίκτη της Veszprem δεξιό ιντερ Marko Vujin να σκοράρει από την περιφέρεια, πέρασε μπροστά με 23:26 8 λεπτά πριν την λήξη του αγώνα, αναγκάζοντας τον προπονητή της Veszprem Carlos Ortega να πάρει time out. Αλλά ήταν πλέον αργά αφού οι Ούγγροι δεν είχαν την ψυχολογία και τις δυνάμεις για να αντιδράσουν ξανά και να διεκδικήσουν αυτοί την πρόκριση που ουσιαστικά είχε χαθεί στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου αγώνα στην Γερμανία όταν είχαν χάσει την διαφορά 6 τερμάτων που είχαν πάρει με τους Γερμανούς να κάνουν και εκεί την μεγάλη ανατροπή κερδίζοντας με 31:30. 
Έτσι στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε τίποτα απλά κατάφεραν μα μειώσουν για το τελικό 28:29 που έδωσε και το εισιτήριο στο Κίελο να βρεθεί για 4η συνεχόμενη φορά στο FINAL4 του Champions League και να μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου