Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΚΡΙΣΙΜΑ ΜΑΤΣ ΣΕ ΚΙΛΚΙΣ, ΒΕΡΟΙΑ ΚΑΙ ΑΡΤΑ

Πηγή: http://www.handball.org.gr

Η 19η αγωνιστική στην Α1 Ανδρών περιλαμβάνει δύο πολύ σημαντικές αναμετρήσεις, αναφορικά με την πρώτη πεντάδα, αλλά και την «μάχη» του υποβιβασμού.
Στο Κιλκίς ο ΓΑΣ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ που έχει βάλει στόχο την 2η θέση στην κανονική διάρκεια. Οι γηπεδούχοι εξελίσσονται στην ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος με 20 πόντους και πολύ ισχυρή έδρα (6 νίκες και 3 ήττες). Ο «δικέφαλος» του Βορρά από την άλλη πλευρά δεν θέλει να έχει περιθώρια για απώλειες. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Στέλιος Υετίων –που δεν θα έχει τον τιμωρημένο Τσακίρη και τον τραυματία Ορφανουδάκη στην διάθεση του- σχολίασε: «Είναι ένα ματς μετά από διακοπή 3 εβδομάδων, άρα εκ των προτέρων θέλει προσοχή. Έπειτα ο ΓΑΣ Κιλκίς είναι πολύ καλή ομάδα και το έχει δείξει με την πορεία της στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής. Το σκορ του πρώτου γύρου ήταν πλασματικό και εξάλλου από τότε το Κιλκίς έχει βελτιωθεί αισθητά. Εμείς πρέπει να πάμε μέχρι το Πάσχα, κερδίζοντας τα τρία παιχνίδια που έχουμε για να μείνουμε μέσα στην πρώτη δυάδα και έπειτα να την... χτυπήσουμε πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος».
Στην Βέροια θα πραγματοποιηθεί καθοριστικό ματς ανάμεσα σε Φίλιππο και Πανελλήνιο. Για την ακρίβεια είναι παιχνίδι «ζωής και θανάτου» για την μάχη του υποβιβασμού και ειδικότερα για τους «Ολυμπιονίκες» τελευταίο... χαρτί. Με 4 βαθμούς η ομάδα του Δημήτρη Σκάρλου θα προσπαθήσει να πάρει την νίκη για να αυξήσει πολύ τις πιθανότητες παραμονής –έχοντας και εντός έδρας ματς με τον Άρη Νίκαιας- στην κατηγορία. Αντίθετα οι Βεροιώτες έχουν την δική τους ευκαιρία να υποβιβάσουν από αύριο τον Πανελλήνιο, καθώς αν τον κερδίσουν (με 4 γκολ διαφορά, καλύπτοντας το 21-18 του πρώτου γύρου) θα φτάσουν τους 10 βαθμούς και στις τρεις αγωνιστικές που απομένουν η διαφορά δεν θα μπορεί να καλυφθεί.
«Είναι κρίσιμο ματς και για τις δύο ομάδες. Ξέρουμε πως το κίνητρο είναι μεγάλο. Δεν είναι όμως ένα παιχνίδι που θα μας χαρίσει την παραμονή σε περίπτωση που το κερδίσουμε. Εμείς για να είμαστε σίγουροι θέλουμε 3-4 βαθμούς, αφού θεωρητικά ο Άρης μπορεί να κερδίσει τρεις από τους τέσσερις αγώνες του», σχολίασε ο προπονητής του Φιλίππου Κύρος Σαράφης.

Κανονικά η ΑΕΚ
Στο κλειστό του Καματερού θα εμφανιστεί κανονικά η ομάδα της ΑΕΚ για να αγωνιστεί κόντρα στον Άρη Νίκαιας. Οι παίκτες σταμάτησαν την αποχή των δύο περίπου εβδομάδων με τους Αλέξη Αλβανό και Σπύρο Μπαλωμένο να δηλώνουν: «Αποφασίσαμε να αγωνιστούμε κανονικά για να μην διαλυθεί το τμήμα τόσο άδικα, να πάρουν την Δευτέρα κάποια χρήματα οι νεότεροι παίκτες, αλλά και για να δώσουμε και μία πίστωση χρόνου στους νέους ανθρώπους που θα αναλάβουν την διοίκηση του τμήματος και του Συλλόγου. Αν σε κάθε περίπτωση οι υποσχέσεις δεν υλοποιηθούν εμείς θα πάρουμε τις δικές μας αποφάσεις, ανεξαρτήτως της υπόλοιπης ομάδας».
Στην Έδεσσα ο Αερωπός υποδέχεται τον Ποσειδώνα Λουτρακίου σε ένα αδιάφορο ματς με τις δύο ομάδες να μην έχουν βαθμολογικό κίνητρο, παρά μόνο το αγωνιστικό και το γόητρο.
Στο κλειστό του Μενιδίου ο Δούκας θα αγωνιστεί κόντρα στην ΧΑΝΘ με τους γηπεδούχους να «καίγονται» για το δίποντο, ώστε να παραμείνουν κοντά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, ενώ τέλος εύκολο έργο αναμένεται να έχει ο πρωταθλητής Διομήδης Άργους στην έδρα του κόντρα στον Φοίβο Συκεών.

Βγαίνει το ζευγάρι του τελικού
Εκτός από Α1 Ανδρών, υπάρχει ωστόσο και η Α1 Γυναικών και μάλιστα σούπερ ντέρμπι που θα κρίνει το δεύτερο εισιτήριο του τελικού των πλέι οφ. Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση 'Άρτας και ΠΑΟΚ βρίσκονται στο 1-1 με τις δύο ομάδες να έχουν κερδίσει από ένα ματς στην έδρα του αντιπάλου! Ο νικητής όχι μόνο θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο, αλλά θα το κάνει και με πλεονέκτημα έδρας κόντρα στην Ορμή Λουξ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου