Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Χατζηϊωάννου: «Τραγικοί αυτοί που ασχολούνται με τον αθλητισμό»

Πηγή: http://www.handball.gr/ γράφτηκε από τον Στάθη Παπαχαρτοφύλη 
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος,Παντελής Χατζηιωάννου, βρέθηκε στο στούντιο του Inside ΚΑΡ web radio και μίλησε στην εκπομπή Inside Ηandball και τον Αλέξανδρο Πιπεριά για την αγάπη του για το χάντμπολ, το έργο και το μέλλον της ομοσπονδίας, ενώ αναφέρθηκε και σε όσους έχουν οδηγήσει τον αθλητισμό στο αδιέξοδο.Τα σημαντικότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του προέδρου της ΟΧΕ, Παντελή Χατζηιωάννου:
-την ενασχόλησή του με το χάντμπολ: «Το χάντμπολ είναι άθλημα… αγαπησιάρικο. Έχω την τιμή να είμαι σε αυτό, το λατρεύω και γι’ αυτό το υπηρετώ χρόνια. Ωστόσο, το ξαφνικό άπλωμα του αθλητισμού στην Ελλάδα άνοιξε πύλες να μπουν και κάποιοι παρείσακτοι με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα».
-τις κρατικές επιχορηγήσεις: «Τραγικές και οι επιχορηγήσεις αλλά και όσοι ασχολούνται στην πολιτεία με τον αθλητισμό γιατί λειτουργούν έτσι παρότι είναι άτομα που τον έχουν ζήσει στο πετσί τους. Αντί να επενδύουν στην νεολαία που είναι το αύριο και κατ’ επέκταση στον αθλητισμό, τον καταρρακώνουν. Σε βάζουν σε σκέψεις για το αν αξίζει να ασχολείσαι, αλλά αν μπούμε σε αυτή τη διαδικασία θα το κλείσουμε το “μαγαζί”».
-το πώς θα κινηθεί η ομοσπονδία στην συνέχεια: «Πήρα μία πολύ οργανωμένη ομοσπονδία και πρέπει να δώσω το δικό μου στίγμα. Έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε αρκετά πράγματα ώστε να σταθεροποιήσουμε τη βάση ενόψει της συνέχειας. Τη δεδομένη χρονική στιγμή μας δίνεται μία μεγάλη ευκαιρία. Όλος ο αθλητισμός έχει φτάσει χαμηλά και πρέπει να δουλέψουμε. Να βρούμε ο, οτιδήποτε μπορεί να μας βοηθήσει, να το ενσωματώσουμε στο άθλημα και να προχωρήσουμε. Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε και εμείς.-το πώς θα μείνουν τα νέα παιδιά στο άθλημα: «Ξεκινάει μία ολική αναδιάρθρωση του αθλήματος στον τρόπο λειτουργίας αλλά και στον τρόπο εκπαίδευσης όλων των εμπλεκόμενων. Ήδη σκεφτόμαστε να ξεκινήσουμε μία σχολή προπονητών, αλλά και διαιτησίας. Έχουμε μείνει πίσω σε κάποιους τομείς και χρειάζεται δουλειά. Αυτή η ανάπτυξη ελπίζουμε πως θα μεγαλώσει και τη βάση των παιδιών που θα ασχολούνται με το άθλημα. Το θέμα είναι να βρούμε τα ιδιαίτερα στοιχεία του κάθε παιδιού, να τα βγάλουμε προς τα έξω, ώστε να μπορέσουμε να τα κρατήσουμε στον χώρο».
-τους φετινούς τελικούς Κυπέλλου και το άνοιγμα στην περιφέρεια: «Ένα άθλημα όπως είναι το χάντμπολ πρέπει κάποια στιγμή να μπει στα μεγάλα σαλόνια. Η δική μου πρόταση για τον φετινό τελικό Κυπέλλου των ανδρών ήταν να γίνει στην Λάρισα. Δυστυχώς δεν υπήρχαν οι οικονομικές δυνατότητες για να γίνουν όλα όπως τα είχαμε κατά νου & η Πολιτεία φοβόταν για την έκβαση του αγώνα. Εμείς τολμήσαμε να τον κάνουμε στην Κέρκυρα, σε ένα νησί με κόσμο και παιδεία στο άθλημα. Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες επιλέξαμε το Αμύνταιο, την πόλη στην οποία γεννήθηκε το άθλημα».
-την συμφωνία με την ΟΤΕ TV: «Ποιος είναι αυτός που δεν θέλει το άθλημα που υπηρετεί να είναι σε ένα ανοιχτό κανάλι; Δυστυχώς όλοι πληρώνουμε Δημόσια Τηλεόραση, χωρίς να έχουμε Δημόσια Τηλεόραση. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε τρία κρατικά κανάλια και να μην προβάλλεται σε αυτά κανένα άθλημα πέραν ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Θα έπρεπε να αγκαλιάσουν τα υπόλοιπα αθλήματα και να τα μεταδίδουν χωρίς να ζητούν αντάλλαγμα. Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην OTE TV για όσα προσέφερε στο χάντμπολ. Θα προσπαθήσουμε η συνεργασία να συνεχιστεί για επιπλέον δύο χρόνια».-την οικονομική συγκυρία και τα προβλήματα των ομάδων: «Η οικονομική ανέχεια υποβόσκει σε όλα τα αθλήματα και είναι κάτι που θα αντιμετωπίσουμε κι εμείς. Αυτό που προσπαθούμε στα μέτρα του δυνατού είναι να περιορίσουμε τις όποιες παράπλευρες απώλειες. Το θέμα είναι οι όποιες αλλαγές θέλουμε να κάνουμε να έχουν την ευρεία αποδοχή του αθλήματος. Δεν μπορεί ένα άθλημα να έχει κορυφή χωρίς να έχει βάση, γι’ αυτό χρειαζόμαστε απόψεις και από τα σωματεία. Πρέπει να μάθουμε να συνεργαζόμαστε και οι όποιες αποφάσεις να βγαίνουν δημοκρατικά για να είναι σεβαστές από όλους».
-την συνεργασία με την παγκόσμια ομοσπονδία: «Προσπαθούμε χτίσουμε πάνω στις καλές σχέσεις που διατηρώ με τον πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας ώστε να μπούμε σε διάφορα προγράμματα, να οργανώσουμε κάποια πρωταθλήματα προκειμένου να μας αποφέρουν έσοδα. Στόχος μας είναι να διοργανώνουμε κάθε χρόνο ένα σημαντικό πρωτάθλημα και με αυτό τον τρόπο να δώσουμε κίνητρο στα νέα παιδιά».
-την ΑΕΚ: «Πρωτάθλημα γίνεται και χωρίς την ΑΕΚ. Δεν είναι σωστό να λέμε το αντίθετο. Απλώς, είναι ώρα όλοι να σκεφτούν τι λιθαράκι έβαλαν για να ρίξουν αυτή την ομάδα. Κυρίως όσοι έχουν φτάσει σε τοπ θέσεις καλό είναι να αποτραβηχτούν γιατί έτσι κι αλλιώς δεν θα έχουν ποτέ αυτοί ευθύνες. Την ΑΕΚ την έφτασαν εδώ κάποιοι που ασέλγησαν στο κορμί της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου