Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Πηγή: http://www.handball.org.gr
 
Λιγότερες από δύο εβδομάδες απέμειναν για την έναρξη του 1ου Διεθνούς Τουρνουά Μίνι Χάντμπολ «Βριληττός» που θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο Βριλησσίων το διάστημα 29 Απριλίου- 1 Μαΐου και τελεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, του Δήμου Βριλησσίων και την αμέριστη συμπαράσταση του Ε.Σ.Ν. Βριλησσίων.
Δέκα ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα λάβουν μέρος στην μεγάλη πρωτόγνωρη γιορτή για τις μικρές ηλικίες και την ανάπτυξη στην χώρα μας. Αυτές είναι οι:
ΕΣΝ Βριλησσίων (προπονητής Θόδωρος Βενάρδος)
ΑΣΕ Δούκα (Γιώργος Τσαγκαράκης)
Φίλιππος Βέροιας (Τάσος Χατζηπαρασίδης)
Διομήδης Άργους (Νίκος Βλαχοσπύρος)
Ζαφειράκης Νάουσας (Χρήστος Δεληχρήστος)
Νέα Ιωνία/Δικέας (Σωτήρης Τοντόροβιτς)
Φοίβος Συκεών (Θανάσης Καρακεχαγιάς)
Παρτιζάν Βελιγραδίου Α' (Μιχάιλο Ραντοσάβλιεβιτς)
Παρτιζάν Βελιγραδίου Β' (Μιχάιλο Ραντοσάβλιεβιτς)
Νόβι Βελιγραδίου (Νίκολα Μαξίμοβιτς)
Προσπάθεια και στόχος του «Βριληττός» ήταν και είναι να εκπροσωπηθούν όσες περισσότερες περιοχές της επικράτειας με στόχο την εξάπλωση και διάδοση του χάντμπολ. Ήδη στο φετινό τουρνουά θα αγωνιστούν Σύλλογοι από 5 διαφορετικέ πόλεις της Ελλάδας.
Επένδυση στην ανάπτυξη
Αναφορικά με τις επιτυχίες των ομάδων στις μικρές αναπτυξιακές ηλικίες ο Φίλιππος Βέροιας έχει 3 Πανελλήνια πρωταθλήματα Μίνι Αγοριών και συνολικά 32 τρόπαια σε όλες τις κατηγορίες (Εφήβων, Νεανίδων, Παίδων, Κορασίδων, Παμπαίδων, Παγκορασίδων, Μίνι Αγόρια, Μίνι Κορίτσια)! Το ανδρικό τμήμα έχει 9 πρωταθλήματα και 5 Κύπελλα Ελλάδας.
Ο Ζαφειράκης Νάουσας έχει στην τροπαιοθήκη του 4 πρωταθλήματα Μίνι αγοριών και συνολικά 18 Πανελλήνια πρωταθλήματα μικρών ηλικιών.
Ο Δούκας μπορεί να μην έχει καταφέρει να κατακτήσει ακόμα κάποιο τρόπαιο στην συγκεκριμένη κατηγορία, αλλά έχει να επιδείξει ένα πρωτάθλημα Παμπαίδων και 6 Εφήβων, το τελευταίο στη Δράμα την περσινή σεζόν. Φυσικά έχει ακόμα 3 πρωταθλήματα και 4 κύπελλα ανδρών.
Ο Φοίβος Συκεών ήταν ο πρωταθλητής Εφήβων το 2010, ενώ αξιοσημείωτη δουλειά τα τελευταία χρόνια γίνεται στις υποδομές του Δικέα, των Βριλησσίων -που έχουν ένα νταμπλ και ένα κύπελλο Ελλάδος Ανδρών στην κατοχή τους- αλλά και στον Πρωταθλητής Ελλάδας και Κυπελλούχο Ευρώπης στους Άνδρες Διομήδης Άργους.
Σέρβικη υπεροχή και παράδοση
Η Παρτιζάν Βελιγραδίου είναι από τις πιο επιτυχημένες ομάδες όλων εποχών στην Γιουγκοσλαβία. Ιδρύθηκε το 1948 και έχει να παρουσιάσει 9 πρωταθλήματα Σερβίας, 10 Κύπελλα, 3 Σούπερ Καπ, ενώ τρεις φορές έφτασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης (1999, 2002) και του Τσάλεντζ Καπ (2011)! Αυτή τη στιγμή μετά από 22 αγώνες φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας στη Σερβία με 40 πόντους. Τεχνικός διευθυντής της είναι ο Σάλε Μπλαγκόγιεβιτς με μεγάλη και σημαντική παρουσία στο ελληνικό πρωτάθλημα με τους Ιωνικό ΝΦ και την Ηλιούπολη, ενώ στο ρόστερ της υπάρχουν αυτή τη στιγμή άλλοι τρεις γνώριμοι μας, οι Πέταρ Ζούγιοβιτς (2007-2011 στον Δούκα, όπου κατέκτησε νταμπλ και ένα κύπελλο), Όγκι Κάιγκανιτς (Κυπελλούχος Ελλάδας με τα Βριλήσσια το 2011) και Ούρος Μίτροβιτς (στον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2010-2011). Στο παρελθόν έχει αναδείξει σπουδαίους αθλητές, Ολυμπιονίκες οι οποίοι έγραψαν μεγάλη ιστορία στο Παγκόσμιο χάντμπολ όπως οι Νεντέλκο Γιοβάνοβιτς, Αλεξάνταρ Κνέζεβιτς, Ντούγιν Μπογίνοβιτς, Πέντραγκ Περούνισιτς.
Η Νόβι Βελιγραδίου είναι μια ομάδα που εξειδικεύεται στις μικρές ηλικίες και ουσιαστικά λειτουργεί ως «δορυφόρος» της Παρτιζάν, τροφοδοτώντας την με παίκτες οι οποίοι έχουν εξέλιξη και μέλλον. Πρόκειται για έναν Σύλλογο- αυθεντία στην ανάπτυξη που λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα. Οπότε η παρουσία της στο τουρνουά «Βριληττός» κάθε άλλο παρά τυχαία είναι.
Μεγάλες «μορφές» στο σεμινάριο προπονητών
Μία από τις παράλληλες εκδηλώσεις του «Βριληττός» είναι και το Διεθνές Σεμινάριο Προπονητών σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προπονητών Χειροσφαίρισης Ελλάδος (ΣΥΠΧΕ), το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου 2013 και ώρα 17:30-22:00 στο ξενοδοχείο Holiday Inn.
Οι διοργανωτές έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τριών σπουδαίων προπονητών-ομιλητών, ο καθένας με το δικό του ξεχωριστό βιογραφικό.
Ο καθηγητής Γκι Πετιζιράρ είναι ο αρχιπροπονητής της Γαλλικής Ομοσπονδίας Χάντμπολ, κατά τεκμήριο της κορυφαίας από πλευράς επιτυχιών Ομοσπονδίας του κόσμου. Είναι εκπαιδευτής των προπονητών και επικεφαλής ανάπτυξης.
Είναι προπονητής από το 1978 και έχει δουλέψει σε περισσότερους από 10 Συλλόγους.
Ο 47χρονος Μιχάιλο Ραντοσάβλιεβιτς είναι προπονητής μικρών ηλικιών της Παρτιζάν και προπονητής τερματοφυλάκων της ανδρικής ομάδας. Είναι προπονητής τις τελευταίες 11 σεζόν, έχει κατακτήσει στην καριέρα του ως τερματοφύλακας 6 πρωταθλήματα με την Μεταλοπλάστικα, την Παρτιζάν και τον Πανελλήνιο (!), ενώ έχει πανηγυρίσει ακόμα 5 κύπελλα και ένα Σούπερ Καπ.
Τέλος ο Αλεξάνταρ Μπίρκοβιτς είναι πρώτος προπονητής της Παρτιζάν από το 2010, ενώ ήταν τεχνικός στις μικρές κατηγορίες της ομάδας από το 2000 έως το 2007. Είναι προπονητής της Εθνικής Νέων της Σερβίας από πέρσι και βοηθός προπονητή της Εθνικής Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Αυστρίας το 2010. Στις μικρές κατηγορίες έχει κατακτήσει με την Παρτιζάν 7 πρωταθλήματα, με την Ανδρική ομάδα 2 πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο και 1 Σούπερ Καπ. Έφτασε με την ομάδα του στα ημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ και κατέχει τον τίτλο του μικρότερου τεχνικού που προπονούσε ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ, ομάδα στην Σούπερ Λιγκας της Σερβίας, αφού είναι μόλις 32 ετών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου