Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΑΝΟΔΟ ΣΤΗΝ Α2 ΑΝΔΡΩΝ Ο Γ.Σ. ΧΑΝΙΩΝ Hταν καλύτερος και το απέδειξε

Πηγή: http://www.haniotika-nea.gr/

Με πολύ γρήγορα βήματα ο Γυμναστικός Σύλλογος Χανίων κάλυψε τη διαδρομή "τοπικό - Α2 ανδρών", αφού πριν καν συμπληρώσει τρία χρόνια ζωής, εξασφάλισε το εισιτήριο για τη δεύτερη σε τάξη εθνική μας κατηγορία χάντμπολ, κερδίζοντας και τους δύο αγώνες μπαράζ που έδωσε πριν λίγες ημέρες στην Αθήνα.

Η χανιώτικη ομάδα, ένα κράμα έμπειρων παικτών που αποκτήθηκαν από τον Α.Ο. Κύδων και νεαρών ταλαντούχων από τις ακαδημίες της, ήταν καλύτερη, κάτι που φαίνεται και από τ’ αποτελέσματά της στην προαναφερόμενη διαδικασία, όπου είχε αντιπάλους έναν έμπειρο (Ολυμπιακός Κερατσινίου) και έναν νεανικό αλλά φιλόδοξο (Αγριά Βόλου) συλλόγους.
Όμως για να φτάσει στα μπαράζ ο Γ.Σ. Χανίων χρειάστηκε να πάρει την πρώτη θέση στον 1ο όμιλο της Β' Εθνικής, επικρατώντας στη "μονομαχία"' με τον Έσπερο Καλλιθέας χάρη στην εντός έδρας νίκη με διαφορά τεσσάρων γκολ, αφού στην Αθήνα, όπου και είχε τη μοναδική βαθμολογική απώλεια, ηττήθηκε μ' ένα γκολ.
Η σεζόν που ολοκληρώθηκε στις αρχές του μήνα μόνον εύκολη δεν ήταν, ειδικότερα στον οικονομικό τομέα, αφού η κρίση έχει επηρεάσει πάρα πολύ και τον αθλητισμό. Όμως οι υπεύθυνοι του συλλόγου κατάφεραν ν’ ανταποκριθούν στις δυσκολίες, έχοντας πολύ μεγάλη βοήθεια από την ΑΝΕΚ Lines στις μετακινήσεις.
Βέβαια δεν έλειψαν και τα προβλήματα, με τα σημαντικότερα να αφορούν τον αγωνιστικό τομέα στις μικρές ηλικίες, αφού δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη ανδρική ομάδα στα Χανιά, με αποτέλεσμα τα πολλά παιδιά που αποτελούν τα τμήματα από μίνι μέχρι παίδων, να μην έχουν τη δυνατότητα για επίσημα παιχνίδια και να αρκούνται σε προπονήσεις ή συμμετοχή σε κάποια τουρνουά στην Αθήνα.
Για τη φετινή πορεία, την άνοδο, αλλά και ορισμένα άλλα ενδιαφέροντα θέματα, μας μίλησαν ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Πουλιδάκης, ο συνεργάτης του Κώστας Σαμαράς και δυο παίκτες του Γ.Σ. Χανίων, ο μεγαλύτερος σε ηλικία (Στέφανος Κοκολοδημητράκης) και ο νεαρότερος (Μανώλης Λαδάκης).

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΛΙΔΑΚΗΣ

«Από την αρχή που δημιουργήσαμε το σύλλογο, στόχος ήταν ν’ αξιοποιήσουμε νέα παιδιά και να δώσουμε μεγάλο βάρος στην υποδομή, κάτι που συνεχίζει ν’ αποτελεί βασική προτεραιότητα για όλους μας. Στη γραμμή αυτή κινηθήκαμε και φέτος, παρά το γεγονός ότι ήρθαν στην ομάδα έμπειροι παίκτες από τον Κύδωνα. Αν δείτε τα φύλλα αγώνων, θα διαπιστώσετε ότι πήραν χρόνο συμμετοχής αρκετοί νεαροί αθλητές μας, έπαιξαν δηλαδή αυτοί που μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της κατηγορίας. Δεν θα ήταν σωστό να χρησιμοποιήσουμε κάποια παιδιά που θέλουν ακόμη δουλειά μόνο και μόνο για να λέμε ότι έπαιξαν στην κατηγορία. Αυτό που σίγουρα μπορώ να πω είναι ότι όλοι θα έχουν την ευκαιρία τους όταν είναι έτοιμοι.
Είχα τονίσει και παλαιότερα ότι η ομάδα θα κάνει το βήμα παραπάνω όταν είναι έτοιμη ν’ ανταπεξέλθει αγωνιστικά και διοικητικά. Στο πρώτο κομμάτι ήταν φανερό ότι μπορούσαμε, ενώ και στο δεύτερο, μετά από σχετική συζήτηση, είπαμε να κυνηγήσουμε την άνοδο, συνεκτιμώντας το γεγονός ότι η Α2 κατηγορία θα είναι ένα επιπρόσθετο κίνητρο για τους νεαρούς παίκτες μας.
Στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, έχοντας συγκεντρώσει πληροφορίες, ήξερα ότι η 1η θέση θα ήταν "μάχη" ανάμεσα στη δική μας ομάδα και τον Έσπερο Καλλιθέας. Πράγματι έτσι εξελίχθηκαν τα πράγματα και πιστεύω ότι δίκαια τερματίσαμε στην κορυφή, την οποία κατείχαμε σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος και μπορώ να πω ότι δεν φοβήθηκα ότι μπορούμε να τη χάσουμε, ακόμη και όταν στο τελευταίο τρίλεπτο του εκτός έδρας αγώνα με τον Έσπερο οι διαιτητές μας χρέωσαν κάτι απίθανες δίλεπτες αποβολές και μείναμε κάποια στιγμή τέσσερις παίκτες. Ετσι, το μόνο που τελικά έγινε ήταν να έχουμε την πρώτη βαθμολογική απώλεια, χωρίς όμως να καλυφθεί η διαφορά.
Mπορώ να πω ότι μια ομάδα που μας ζόρισε ήταν ο Πανιώνιος, στον αγώνα της Νέας Σμύρνης, ενώ κατά τη γνώμη μου, το καλύτερο παιχνίδι μας ήταν το τελευταίο, με την Αγριά Βόλου.
Για τη νέα σεζόν, πιστεύω ότι αν ο στόχος μας είναι η παραμονή, εφόσον συνεχίσουν όλα τα παιδιά που έπαιξαν φέτος, είναι εφικτός. Όμως δεν σου κρύβω ότι στο πίσω μέρος του μυαλού μου υπάρχει η επιθυμία η... επιστροφή μου στην Α2 να έχει ανάλογη πορεία με αυτήν του Κύδωνα πριν 5 χρόνια, δηλαδή να βγει η ομάδα στη μεγάλη κατηγορία και αυτή τη δεύτερη φορά να τα κάνω όλα πιο σωστά, ώστε να εξελιχθούν τα πράγματα καλύτερα από τότε.
Προσωπικά, αλλά και εκ μέρους του συλλόγου, θέλω να πω ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στην ΑΝΕΚ Lines, γιατί χωρίς τη δική της μεγάλη βοήθεια στον τομέα των μετακινήσεων και ευρισκόμενοι σε περίοδο παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης, τα πράγματα θα ήταν εξαιρετικά δύσκολα. Ακόμη, θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια Μπόβαλη - Hotel Santa Elena για τη χορηγία στον Γ.Σ. Χανίων, αλλά και όλους όσοι βοήθησαν με κάθε τρόπο την προσπάθειά μας».
• Γεννήθηκε στις 11/12/1975, έχει παίξει χάντμπολ σε όλα τα Χανιώτικα σωματεία, αλλά και σε ομάδες της Ιταλίας, όπου σπούδαζε, ενώ ασχολείται με την προπονητική από το 2004 και ήταν αυτός που οδήγησε τον Κύδωνα στην Α1 Εθνική, κατακτώντας τον τίτλο στην Α2 τη σεζόν 2008-9, ενώ την επόμενη ήταν στον πάγκο του μέχρι και την 4η αγωνιστική. Σε αυτόν ανήκει η ιδέα για την ίδρυση του Γ.Σ. Χανίων, η οποία υλοποιήθηκε -μετά από συνεργασία και με άλλα άτομα του χώρου- το καλοκαίρι του 2010.
ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

«Θεωρώ ότι αξίζαμε την άνοδο, είχαμε καλύτερη ομάδα από τον Έσπερο  αλλά και από τις δυο που αντιμετωπίσαμε στα μπαράζ, ενώ κρίνοντας εκ του τελικού αποτελέσματος, μπορώ να πω ότι καθοριστικότερο παιχνίδι ήταν το εντός έδρας με τον σύλλογο της Καλλιθέας, αφού η διαφορά των τεσσάρων γκολ στάθηκε αρκετή για να τερματίσουμε πρώτοι στον όμιλο.

Το συμπέρασμα από την παρουσία των νεαρών παικτών στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής είναι κατά τη γνώμη μου θετικό και όσα παιδιά παίξανε φέτος, θα είναι καλύτερα και πιο έτοιμα τη νέα σεζόν. Η προσπάθεια που γίνεται στον σύλλογο έχει βασικό άξονα τις ακαδημίες, οι οποίες σήμερα διαθέτουν πολύ καλό υλικό και εφόσον συνεχιστεί η δουλειά, πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα βγουν παίκτες που θα μπορούν να στηρίξουν την ανδρική ομάδα.
Βέβαια τα πράγματα θα ήταν πάρα πολύ καλύτερα αν δεν υπήρχε το πρόβλημα με την έλλειψη άλλης ομάδας στο νησί. Για όσα παιδιά ήταν στο αγωνιστικό τμήμα, το γεγονός ότι είχαμε παιχνίδι στην Εθνική κατηγορία αποτελούσε κίνητρο για προπόνηση. Όμως για όλα τα άλλα, τα πράγματα ήταν διαφορετικά και αυτό είναι μεγάλο κρίμα, γιατί υπάρχει πολύ καλό υλικό τόσο στα μίνι, όσο και στους παμπαίδες. Όλη τη σεζόν χωρίς ένα επίσημο αγώνα δεν μπορείς να τη "γεμίσεις" μόνο με προπόνηση, ενώ όταν χρειαστεί να παίξει ένα παιδί σε υψηλότερο επίπεδο, πρέπει να περάσει χρόνος μέχρι να μάθει να κάνει προπόνηση σε ρυθμούς ανταγωνισμού. Το κακό είναι ότι δεν υπάρχει προοπτική για λύση του προβλήματος και αναγκαστικά θα το παλαίψουμε μόνοι μας. Σίγουρα η ομοσπονδία θα έπρεπε να είχε προσπαθήσει να διαδώσει το χάντμπολ στην υπόλοιπη Κρήτη τα χρόνια που θα ήταν πιο εύκολο να γίνει κάτι τέτοιο, τότε δηλαδή που υπήρχαν περισσότερα διαθέσιμα χρήματα, αλλά ποτέ δεν είναι αργά.
Γενικότερα, τα πράγματα για τον Γ.Σ. Χανίων πιστεύω ότι είναι πολύ πιο δύσκολα απ’ όλες τις Ελληνικές ομάδες. Κάνεις αγώνα να φέρεις μικρά παιδιά στον χώρο, κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι και το ξέρουν καλά αυτό όλοι όσοι ασχολούνται με αθλήματα τα οποία διεξάγονται σε σάλα και όταν τα φέρεις σε ένα καλό επίπεδο, δεν μπορείς να τους δώσεις την ευκαιρία να δείξουν αυτά που έχουν μάθει στις προπονήσεις, αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα να παίξουν αγώνες.
Έχοντας εικόνα από τα τουρνουά του Δούκα που μετέχουμε, αλλά και από τα πανελλήνια πρωταθλήματα μίνι και παμπαίδων, πιστεύω ότι οι αθλητές μας έχουν μεγάλο ταλέντο, όμως υστερούν σε αγωνιστικές εμπειρίες. Αν είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν σε αγωνιστικές συνθήκες, να πάρουν στα χέρια τους τον απαιτούμενο αριθμό επίσημων αναμετρήσεων, είμαι σίγουρος ότι θα είχαμε εξαιρετικά αποτελέσματα».
• Γεννήθηκε το 1966, είναι καθηγητής φυσικής αγωγής και σε ηλικία 13 ετών είχε την πρώτη του επίσημη συμμετοχή στην τότε Α' Εθνική, ενώ αγωνίστηκε -ως ίντερ και πλέι μέικερ- μέχρι το 1986 σε Τρίτωνα, Φοίβο Συκεών και ΒΑΟ. Την προπονητική του καριέρα την άρχισε στον Φοίβο -έχοντας παίκτες, μεταξύ άλλων, τον Στέλιο Υετίωνα και τον Μασλαρινό- το 1986 και έμεινε εκεί μέχρι το 1992, οπότε ήρθε ως αναπληρωτής καθηγητής στα Σφακιά. Πλέον, έχασε την... επαφή με το άθλημα, στο οποίο... επέστρεψε ως προπονητής της ομάδας χάντμπολ του Γυμνασίου Πλατανιά, η οποία διακρινόταν στους σχολικούς αγώνες του Νομού μας. Το γεγονός αυτό και η κοινή γνωριμία με τον Υετίωνα, ήταν οι λόγοι που τον συνάντησε ο Δ. Πουλιδάκης λίγο μετά την ίδρυση του Γ.Σ. Χανίων, τα "βρήκαν σε όλα" και έκτοτε αποτελεί τον άμεσο συνεργάτη του Χανιώτη προπονητή.
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΚΟΛΟΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ
 
« Ήμουν η τελευταία μεταγραφή του Γ.Σ. Χανίων, αφού ενσωματώθηκα τον περασμένο Ιανουάριο, αποδεχόμενος σχετική πρόταση που μου έγινε, δηλαδή να βοηθήσω την προσπάθεια της ομάδας στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

Αγωνίστηκα πρώτη φορά στο εντός έδρας ντέρμπι με τον Εσπερο, μιας ομάδας που είχε στη σύνθεσή της πολύ έμπειρους παίκτες και ήταν φανερό ότι η 1η θέση θα κρινόταν από τα μεταξύ μας αποτελέσματα.
Στον Κλαδισό ήμασταν καλύτεροι και νικήσαμε δίκαια, ενώ θα μπορούσαμε να πάρουμε και μεγαλύτερη διαφορά και έτσι στον β' γύρο παίζαμε για δύο αποτελέσματα. Κάναμε και τότε καλή παρουσία, προσπαθήσαμε να μην επηρεαστούμε από τη μεγάλη παρουσία θεατών αλλά και τα πολλά... φαλτσοσφυρίγματα των διαιτητών και διατηρώντας όλοι την ψυχραιμία μας απέναντι στην έμπειρη, επαναλαμβάνω, ομάδα της Καλλιθέας, δεν ρισκάραμε στο τέλος και γνωρίσαμε... γλυκιά ήττα.
Πάντως θέλω να πω ότι με δεδομένες τις μεγάλες διακοπές που -για διάφορους λόγους- υπήρξαν για εμάς στο πρωτάθλημα, ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο παιχνίδι ήταν και αυτό με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Απέναντι σε μια καλή ομάδα, που είχε... πολλαπλή υποστήριξη, δείξαμε χαρακτήρα και τα καταφέραμε, διατηρώντας έτσι το πλεονέκτημα λίγο πριν το ντέρμπι με τον Έσπερο.
Όσον αφορά τα μπαράζ, παρότι μεσολάβησε ένας μήνας μόνο με προπονήσεις, δουλέψαμε αρκετά καλά και απόλυτα δίκαια πετύχαμε δυο νίκες, απέναντι στο Κερατσίνι, ομάδα στο στυλ του Εσπερου, δηλαδή πολύ έμπειροι παίκτες και σε αυτήν του Βόλου, η οποία αποτελείτο από νεαρούς αθλητές, που έτρεχαν πολύ, είχαν ικανότητες, αλλά τους έλειπε η πείρα και για την οποία πιστεύω ότι αν συνεχίσει έτσι, το μέλλον της ανήκει.
Για τη νέα σεζόν είναι νωρίς ακόμη για να πω με σιγουριά τι θα κάνω. Προσωπικά ξέρω τι θέλω, όμως δεν είμαι μόνος, έχω οικογένεια και πρέπει να συζητήσω το θέμα μαζί της. Τόσα χρόνια στο χάντμπολ, πάντα μου άρεσε να βάζω υψηλούς στόχους και να είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου.
Ετσι όπως ολοκλήρωσε τη σεζόν ο Γ.Σ. Χανίων, θεωρώ ότι μπορεί άνετα να τα πάει καλά στο σίγουρα πιο δύσκολο πρωτάθλημα της Α2. Εκφράζοντας καθαρά την προσωπική μου άποψη θα ήθελα η ομάδα να πάει για άνοδο στην Α1. Οσο και αν ακούγεται... τρελό στη σημερινή πολύ δύσκολη συγκυρία, κάτω από προϋποθέσεις μπορεί γίνει και εννοώ τουλάχιστον τέσσερις προπονήσεις την εβδομάδα και μια μικρή ενίσχυση στο ρόστερ. Τέλος πάντων, αυτά είναι θέματα για τα οποία θα αποφασίσουν οι υπεύθυνοι της ομάδας, ανάλογα με τις συνθήκες που θα υπάρξουν.
Αυτό που θεωρώ σημαντικό είναι ότι η συμμετοχή σε ένα καλύτερο ποιοτικά πρωτάθλημα, όπως θα είναι αυτό της Α2 Εθνικής, θα δώσει την ευκαιρία σε νεαρούς αθλητές να έχουν καλύτερες παραστάσεις και μεγαλύτερο κίνητρο για συμμετοχή. Ετσι, σε συνδυασμό με τη δουλειά στις προπονήσεις, υπομονή και επιμονή, θα μπορούν να έχουν μια ακόμη καλύτερη εξέλιξη στον χώρο».
• Γεννήθηκε στις 5 Αυγούστου 1978 και παίζει χάντμπολ (αριστερό ίντερ και πλέι μέικερ) από το 1992, με πρώτη ομάδα το Περιστέρι. Το 1996, λόγω σπουδών (είναι κάτοχος μπάτσελορ και μάστερ στη διοίκηση επιχειρήσεων) έφυγε από τα Χανιά, όμως για δύο χρόνια συνέχισε στο Περιστέρι, ενώ το 1998 πήγε στη Νέα Ιωνία (Β’ Εθνική) και η ομάδα πήρε την άνοδο στην Α2. Το 2001 έπαιξε πρώτη φορά στην Α1, αφού πήρε μεταγραφή στον Ιωνικό Ν. Φιλαδέλφειας (ήταν συμπαίκτης με τον αδελφό του Νίκο) και το καλοκαίρι του 2002, με την ολοκλήρωση των σπουδών του, επέστρεψε στην πόλη μας και αγωνίστηκε (σε όλες τις κατηγορίες, δηλαδή Β' Εθνική, Α2 και Α1) μέχρι πέρυσι τον Μάιο στον Κύδωνα.
ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΑΔΑΚΗΣ

«Η πρώτη μου χρονιά σ’ εθνική κατηγορία ήταν μια πολύ καλή εμπειρία και χάρηκα για την άνοδό μας στην Α2, την οποία θεωρώ ότι δίκαια πήραμε. Σε όλη την πορεία μας δείξαμε σταθερότητα και αν εξαιρέσουμε το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Έσπερο Καλλιθέας, σε κανένα άλλο δεν αμφισβητήθηκε η ανωτερότητά μας.
Βέβαια στον αγώνα αυτό είχαμε συγκεκριμένο στόχο, δηλαδή να κρατήσουμε την υπέρ μας διαφορά, τον οποίο και πετύχαμε, οπότε το μόνο που μας στεναχώρησε κάπως ήταν ότι χάσαμε το αήττητο.
Στα μπαράζ δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερα προβλήματα και πήραμε εύκολα την 1η θέση, ενώ ως καλύτερη ομάδα απ’ όλες όσες παίξαμε στη σεζόν, θεωρώ την Αγριά Βόλου.
Πιστεύω ότι οι δυνατότητές μας είναι μεγαλύτερες από αυτές που δείξαμε φέτος, μπορούμε να παίξουμε ακόμη καλύτερα και μακάρι αυτό να γίνει τη νέα σεζόν στην Α2.
Βέβαια εγώ από τον προσεχή Σεπτέμβριο θα πηγαίνω στη Γ' Λυκείου και είναι γνωστές οι αυξημένες μαθητικές υποχρεώσεις της τελευταίας τάξης. Σίγουρα τοποθετώ πιο ψηλά το σχολείο, όμως μου αρέσει και το χάντμπολ και θα προσπαθήσω να τα συνδυάσω, με δεδομένο ότι η μεγαλύτερη κατηγορία αποτελεί πρόκληση, όχι μόνο για μένα, αλλά για όλα τα νεαρά παιδιά της ομάδας.
Το γεγονός ότι έχω κληθεί και έχω πάρει μέρος σε προπονήσεις των εθνικών μας ομάδων παμπαίδων και παίδων ήταν ένα επιπλέον κίνητρο για μένα να δουλέψω περισσότερο και να έχω υψηλότερους στόχους».
* Γεννήθηκε στις 21 Αυγούστου 1996, έχει ύψος 1.96μ., αγωνίζεται ως ίντερ, είχε αρκετές συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής (σημείωσε 13 γκολ στην κανονική περίοδο και 2 στα μπαράζ ανόδου), ενώ έχει παίξει σε τελικές φάσεις πανελληνίων πρωταθλημάτων παμπαίδων και παίδων.
Αρχισε τον αθλητισμό με το ποδόσφαιρο, στις ακαδημίες του Πλατανιά, στο χάντμπολ τον... έβαλε ο Κ. Σαμαράς, όταν τον είχε μαθητή στο Γυμνάσιο, με την ίδρυση του Γ.Σ. Χανίων έκανε δελτίο, παίζοντας παράλληλα και ποδόσφαιρο, ενώ από τον περασμένο Σεπτέμβριο συνέχισε μόνο στο χάντμπολ.
Για να ασχοληθεί ένα παιδί με το άθλημα, ο Μ. Λαδάκης θεωρεί ότι βασικά χρειάζεται θέληση και να του αρέσει, αφού όλα τ' άλλα μπορούν να γίνουν με πολύ δουλειά.
Εκτός από φετινή άνοδο στην Α2, ως μια πολύ καλή στιγμή της μέχρι τώρα πορείας του ξεχωρίζει και την πρώτη νίκη της ομάδας παμπαίδων, το 2011 στο Λουτράκι, επί του Μαλλιακού, για την προκριματική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος.
Η ΦΕΤΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ 
 
Το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής άρχισε στις 17 Νοεμβρίου 2012, με τον Γ.Σ. Χανίων να έχει ρεπό την 1η αγωνιστική, ενώ τη 2η έδωσε (27/11) το πρώτο του παιχνίδι και νίκησε, στο κλ. Κλαδισού, τον Ηλυσιακό με 22-13. Ακολούθησαν εκτός έδρας νίκη 28-21 επί της Πολιτείας και στα Χανιά επί του Λεωνίδα με 31-22, ενώ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του για το 2012 κερδίζοντας (15/12) στο Ναύπλιο τον Α.Ο. Αλκυών Δρεπάνου με 28-22.

Την πρώτη αγωνιστική το 2013 και συνολικά 6η, έδωσε (12/1) στο κλ. Κλαδισού το ντέρμπι κορυφής με τον Εσπερο Καλλιθέας και επικράτησε 26-22, ενώ στη συνέχεια άρχισαν οι... διακοπές. Λόγω... μποφώρ δεν μπόρεσε να ταξιδέψει στις 19/1 (φινάλε α' γύρου) για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, ακολούθησε το ρεπό του, λόγω της απεργίας που είχε κηρύξει η ΠΝΟ αναβλήθηκε ο εκτός έδρας αγώνας (στις 2/2) με τον Ηλυσιακό, ενώ η Πολιτεία δεν ήρθε στα Χανιά για το παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής, που κερδίθηκε... στα χαρτιά με 10-0αα.
Έτσι η ομάδα έπαιξε ξανά μετά από σχεδόν ένα μήνα, δίνοντας μάλιστα δυο ματς στην Αθήνα (16 και 17/2), όπου αρχικά κέρδισε στο εξ αναβολής παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής τον Πανιώνιο με 32-21 και την επομένη -στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής- νίκησε 27-20 τον Λεωνίδα. Χωρίς αγώνα πήρε τους δυο βαθμούς και στις 23/2, αφού δεν ήρθε στα Χανιά ο Α.Ο. Αλκυών Δρεπάνου, στις 2/3 έπαιξε το εξ αναβολής παιχνίδι με τον Ηλυσιακό και νίκησε 30-15, ενώ την επομένη έδωσε το ντέρμπι με τον Εσπερο, όπου μπορεί να γνώρισε την πρώτη ήττα, όμως η διαφορά του ενός γκολ (26-25) τον έφερνε πρώτο στην ισοβαθμία και μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. Πράγματι η κατάσταση δεν άλλαξε, αφού την τελευταία αγωνιστική ο Γ.Σ. Χανίων νίκησε στο κλ. Κλαδισού τον Πανιώνιο με 35-22, πήρε την 1η θέση και θα συνέχιζε στα μπαράζ γι’ άνοδο στην Α2 ανδρών.
Τελική βαθμολογία του 1ου ομίλου της Β' Εθνικής (σε 12 αγώνες): Γ.Σ. Χανίων (11 νίκες - 1 ήττα) 22, Έσπερος Καλλιθέας (11 νίκες - 1 ήττα) 22, Πανιώνιος (5 νίκες - 1 ισοπαλία - 6 ήττες) 11, Ηλυσιακός (4 νίκες - 2 ισοπαλίες - 6 ήττες) 10, Λεωνίδας Αγ. Αναργύρων (3 νίκες - 9 ήττες) 6, Πολιτεία (4 νίκες - 8 ήττες) 7, Α.Ο. Αλκυών Δρεπάνου (2 νίκες - 1 ισοπαλία - 9 ήττες) 4. Α.Ο. Αλκυών Δρεπάνου και Πολιτεία έχουν από ένα μηδενισμό.
Σύμφωνα με την προκήρυξη, στα μπαράζ θα συμμετείχαν ακόμη οι πρώτες ομάδες τριών ομίλων, δηλαδή ο Ολυμπιακός Κερατσινίου από τον 2ο, η ΑΓΕ Αγριάς Βόλου/Κένταυρος από τον 3ο και Γέρας Παπάδου Μυτιλήνης από τον 7ο, που θα έπαιζαν ένα μίνι πρωτάθλημα (μονά παιχνίδια σε ουδέτερη έδρα) και οι δυο πρώτες της τελικής βαθμολογίας θα έπαιρναν την άνοδο στην Α2 Εθνική.
Τελικά η ομάδα της Μυτιλήνης αποχώρησε και έτσι έγιναν συνολικά τρεις αγώνες. Την Παρασκευή 5 Απριλίου, στο κλειστό του Ιωνικού Ν. Φιλαδέλφειας ο Χανιώτικος σύλλογος νίκησε 31-25 τον Ολυμπιακό Κερατσινίου και έκανε το πρώτο βήμα για την άνοδο, ενώ την επομένη -στο ίδιο κλειστό- κέρδισε 30-23 την Αγριά Βόλου και "σφράγισε" το εισιτήριο με πανηγυρικό τρόπο.
Μαζί του στην Α2 ανέβηκε η ομάδα του Κερατσινίου, αφού την 3η και τελευταία ημέρα του τουρνουά επικράτησε 22-21 της αντίστοιχης του Βόλου.
Τελική βαθμολογία (σε 3 αγώνες): Γ.Σ. Χανίων (2 νίκες) 6, Ολυμπιακός Κερατσινίου (1 νίκη-1 ήττα) 2, ΑΓΕ Αγριάς Βόλου/Κένταυρος (2 ήττες) 0.
ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ
 
Συνολικά 24 παίκτες είχαν έστω από μια συμμετοχή στους 15 αγώνες της σεζόν και ήταν οι παρακάτω (οι τρεις πρώτοι είναι τερματοφύλακες).

Μιχάλης Μαλεφάκης
Τάσος Μιχελάκης
Γιώργος Σαμαράς
Βασίλης Καμαριανάκης
Βαλέριος Οσιπίδης
Μανώλης Λαδάκης
Γιώργος Σταμπουλής
Γιώργος Μυντιλάκης
Στέφανος Ξανθουδάκης
Κυριάκος Φαλτσέτας
Χρήστος Καμπανιέρης
Στέφανος Κοκολοδημητράκης
Λευτέρης Σινιοράκης
Μανούσος Παιδαράκης
Γιώργος Πατσουράκης
Ηλίας Ορτοϊτζίδης
Δημοσθένης Αποστόλου
Νίκος Σπυρλιδάκης
Ανέστης Σοκόλι
Μενέλαος Ντούπης
Κώστας Καφφάτος
Ιάκωβος Σουραϊλίδης
Μανώλης Σπερελάκης
Μιχάλης Σκορδίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου