Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΣΤΗΝ Α1 Ο ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 8 ΧΡΟΝΙΑ!

Πηγή: http://www.handball.org.gr 
Η 16η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Α2 Ανδρών, σήμανε και την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Αρχέλαο Κατερίνης και την άνοδο του στην Α1 Ανδρών. Ο ιστορικός Σύλλογος των δύο Κυπέλλων Ελλάδας (1990 και 1994) επιστρέφει στην μεγάλη κατηγορία μετά από 8 χρόνια και το σίγουρο είναι πως άλλη μια ομάδα της περιφέρειας, η 6η στις 12, θα αγωνίζεται στην Α1 Ανδρών!
Οι άνθρωποι του Αρχελάου ετοιμάζουν την φιέστα ανόδου την 18η αγωνιστική στις 27 Απριλίου, ενώ άλλη μια σπουδαία διοργάνωση θα λάβει χώρα στο κλειστό της πόλης το διάστημα 22-23-24 Απριλίου, πρόκειται για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Λυκείων Ελλάδας- Κύπρου. Ο Αρχέλαος Κατερίνης εκτός από τα δύο Κύπελλα Ελλάδος που έχει κατακτήσει στο ανδρικό τμήμα, έχει και άλλες επιτυχίες, όπως τα εφηβικά Πανελλήνια πρωταθλήματα του 1984 και 1996, ενώ το τμήμα παίδων διαθέτει τέσσερα διαδοχικά Πρωταθλήματα, των περιόδων 1994, 1995, 1996 και 1997. Τέλος, ο σύλλογος αναδείχθηκε τρεις φορές Πρωταθλητής στη μίνι κατηγορία, κατά τα έτη 1993, 1994 και 1995.Η ομάδα της Κατερίνης κατάφερε να κερδίσει την άνοδο με προπονητές τους Σωκράτη Σκούφα και Γιώργο Καραδήμο, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε η επιστροφή των Νίκου Βουτσά, Παναγιώτη Σαμλίδη, Ιπποκράτη Κοσμά, οι οποίοι έχουν εμπειρίες από την Α1 Ανδρών, αλλά και Ευρωπαϊκούς αγώνες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ιστορικός Σύλλογος εκτός από τους προαναφερθέντες έχει αναδείξει σπουδαίους αθλητές και προπονητές όλα αυτά τα χρόνια, τροφοδοτώντας το ελληνικό χάντμπολ, όπως οι Δημήτρης Σκούφας, Λευτέρης Ελευθεριάδης, Σάββας Καρυπίδης, Δημήτρης Δημητρούλιας, Γιώργος Μαστορογιάννης, Γιώργος Ασαρίδης, Γιάννης Λαζαρίδης, Στέφανος Βελιτσιάνος, Παναγιώτης Αθανασιάδης, Στέφανος Σουγγάρας, Αντώνης Σιαμάγκας, Γιάννης Ζιώγας, Διονύσης Αναγνωστόπουλος, Γιώργος Βαρμάζης, Μιχάλης Μήτρας, Νίκος Καπουράνης, Αδάμος Μαυρόπουλος, Στάθης Μαυρόπουλος, Πέτρος Παπανάκος, Πόλυς Σιδηρόπουλος κ.α.
Οι πρωταγωνιστές της ανόδου μίλησαν στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΧΕ:
Γιώργος Καραδήμος (προπονητης): «Στον Σύλλογο έγινε μεθοδική δουλειά. Διοίκηση, προπονητές, παίκτες είμαστε μία οικογένεια. Ποτέ δεν είχαμε κάτω από 18 παίκτες στις καθημερινές προπονήσεις. Έχουμε κάνει τον προγραμματισμό μας για του χρόνου. Θέλουμε να κρατήσουμε τον βασικό κορμό και με κάποιες προσθήκες πιστεύουμε ότι θα έχουμε καλύτερη πορεία από αυτή της περιόδου 2004-2005».
Παναγιώτης Σαμλίδης (παίκτης): «Επιστρέψαμε στην ομάδα 3-4 παλιοί αθλητές. Θέλαμε να δραστηριοποιηθούμε ξανά και να βοηθήσουμε τον Σύλλογο. Κεντρικός μοχλός της επανασύνδεση μας είναι ο Σωκράτης Σκούφας. Είμαστε όλοι παιδιά του. Αυτή η συσπείρωση έκανε καλό στην ομάδα. Ήμασταν πλήρεις σε όλες τις γραμμές. Το γήπεδο ήταν άδειο και καταφέραμε φέτος να γεμίσουμε ξανά. Πιστεύω ότι του χρόνου με την στήριξη της διοίκησης η ομάδα να σταθεί επάξια στην Α1 Ανδρών».
Βασίλης Κοσμίδης (παίκτης): «Είχαμε μία δυνατή χρονιά και το δικαίωμα που μας δικαιώνει όλους δεν είναι συγκυριακό, οφείλεται στην πολύχρονη δουλειά που έχει κάνει ο Αρχέλαος. Το μήνυμα είναι ότι επιστρέφουμε δριμύτεροι και για να μείνουμε στην κατηγορία. Δεν πρέπει να βάζουμε ψηλά τον πήχη, όταν βλέπουμε ομάδες όπως ο Πανελλήνιος να υποβιβάζεται. Ο άνθρωπος που μας συγκέντρωσε παλιούς και νέους είναι ο Σωκράτης Σκούφας. Αυτή η ομάδα έχει δώσει πολλές χαρές στην Κατερίνη και θα δώσει και άλλες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου