Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Κύπρος: Ανατροπή και προβάδισμα (2-1) στις νίκες για το Ευρωπαϊκό κόντρα στη ΣΠΕ!

Πηγή: http://www.handball.gr γράφτηκε από τον Στάθη Παπαχαρτοφύλη
Το παιγνίδι πάντως δεν άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους, που είδαν στα αρχικά στάδια του ντέρμπι να φεύγει από το παιγνίδι με τραυματισμό ο Μάριος Ευσταθιάδης. Η σοβαρότητα του προβλήματος του θα ξεκαθαρίσει τη Δευτέρα, οπότε και θα επισκεφθεί το γιατρό. 
Η εξέλιξη αυτή ευνόησε την ΣΠΕ, η οποία στο πρώτο ημίχρονο έκανε φανταστική εμφάνιση. Με εκπληκτική άμυνα και με «πολυφωνία» στο σκοράρισμα έκανε ένα φοβερό σερί, που της έδωσε το δικαίωμα να προηγηθεί στο ημίχρονο με 12-16, αποκτώντας έτσι ένα πολύ σοβαρό προβάδισμα. 
Στην επανάληψη ωστόσο, η εικόνα του αγώνα ήταν εντελώς διαφορετική, παρόλο που η ΣΠΕ στα πρώτα 10’ έδειξε να ελέγχει το ρυθμό και να διαχειρίζεται σωστά το προβάδισμα που «έκτισε» στο πρώτο μέρος. Όμως, ένα δεκάλεπτο «έκρηξης» από το Ευρωπαϊκό αποδείχτηκε αρκετό να ανατρέψει τις ισορροπίες. Όλα ξεκίνησαν από μια διπλή δίλεπτη τιμωρία σε βάρος της ΣΠΕ που την υποχρέωσε για 4΄να αγωνίζεται με 2 παίκτες λιγότερους. Το Ευρωπαϊκό εκμεταλλεύτηκε πλήρως την αριθμητική του υπεροχή. Στα τελευταία 10’, το καθαρό προβάδισμα των 5 τερμάτων (13-18) που είχε η ΣΠΕ έγινε οριακό (21’ 19-20) και αυτή η εξέλιξη λειτούργησε θετικά για τους γηπεδούχους που με καλύτερη πλέον ψυχολογία 4΄πριν το τέλος έκαναν την ολική ανατροπή προηγούμενοι με 23-20! Η ΣΠΕ, προσπάθησε με τη σειρά της να αντιδράσει, όμως τα περιθώρια είχαν στενέψει. Το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο τελικό 23-22. 
Τα τέρματα του Ευρωπαϊκού πέτυχαν οι Μ. Ευσταθιάδης 1, Μ. Πελαγία 1, Γ. Νικηφόρου 4, Ε. Κώστα 2, Ι. Αργυρού 4, Ι. Βούκας 8, Α. Μαρκίδης 2 και Κ. Αντωνιάδης 1 και για την ΣΠΕ οι Π. Αντωνίου 2, Σ. Ζωγράφου 2, Κ. Κωνσταντίνου 1, Β. Δημοσθένους 3, Γ. Παπακυπριανού 2, Ρ. Πέσιτς 11 και Μ. Τσεριώτης 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου