Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις

Πηγή: thrakisports.gr
 
Καταπληκτικό παιχνίδι στο κλειστό «Φίλιππος Αμοιρίδης» της Ξάνθης, με πολλές συγκινήσεις προσέφεραν Ασπίδα Ξάνθης και Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της Β’ Εθνικής Χάντμπολ, με το τελικό 26-26 να δίνει μεγάλο προβάδισμα στην ομάδα της Αλεξανδρούπολης για τον τίτλο.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν από την αρχή πολύ δυνατά έχοντας από το πρώτο λεπτό του προβάδισμα και καταφέρνοντας μάλιστα όσο περνούσε η ώρα και πλησιάζαμε στο τέλος του πρώτου μέρους να αυξάνει συνεχώς την διαφορά, μέχρι που στο φινάλε έκλεισε με την μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων έως εκείνη την στιγμή το +6, με το 11-17 να έρχεται φυσιολογικά για τους φιλοξενούμενους που σε όλη την διάρκεια του πρώτου μέρους ήταν κυρίαρχοι του αγώνα σε άμυνα και επίθεση. Με την ομάδα της Ξάνθης να δείχνει εκτός αγώνα για τα πρώτα 30 λεπτά του παιχνιδιού.
Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες της Ασπίδας εμφανίστηκαν στο γήπεδο με τελείως διαφορετική εικόνα, με μεγάλη αποφασιστικότητα στο παιχνίδι τους αρχίζοντας να παίζουν άμυνα, αλλά και να αποδίδουν σωστά τις οδηγίες του Θόδωρου Βαφειάδη καταφέρνοντας μάλιστα όχι μόνο να κατεβάσουν για τα καλά την διαφορά και να ισοφαρίσουν δέκα λεπτά πριν το τέλος, αλλά να πάρουν και το προβάδισμα για πρώτη φόρα στο παιχνίδι τέσσερα λεπτά πριν το τέλος. Και εκεί που με το τέρμα του Πατσατζή στο 58’ που ανέβασε την διαφορά στα δύο τέρματα και έδειχνε η Ασπίδα να φτάνει σε μια μεγαλειώδη ανατροπή, ήρθε το γκολ της μείωσης από τον Κρεωνά, για να φτάσουμε στην τελευταία φάση του αγώνα με την μπάλα στα χέρια της ομάδας της Αλεξανδρούπολης και τους Ξανθιώτες να μένουν με δύο παίκτες λιγότερους με δίλεπτες, με τον κορυφαίο για τους Κύκλωπες Πιστόλα να πυροβολεί» δύο δεύτερα πριν το τέλος κάνοντας το τελικό 26-26, και δίνοντας το έναυσμα σε συμπαίκτες, πάγκο αλλά και τους λιγοστούς φίλους τους που βρέθηκαν στο γήπεδο να πανηγυρίσουν έξαλα λες και νίκησαν.
Πράγμα φυσιολογικό μια και με αυτή την νίκη η ομάδα της Αλεξανδρούπολης πλέον αν πάρει όλα τα παιχνίδια με Δράμα και Πανσερραϊκό θα θέλει τουλάχιστον ακόμη έναν βαθμό στα παιχνίδια με την Ασπίδα για να καθαρίσει την πρωτιά και να είναι αυτή η πρωταθλήτρια του 7ου ομίλου της Β’ Εθνικής. Από την άλλη η ομάδα της Ασπίδας στο δεύτερο μέρος πραγματοποίησε συγκλονιστική εμφάνιση που ωστόσο δεν αποδείχτηκε αρκετή και πλέον η ομάδα της Ξάνθης καλείται να κερδίσει όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια και να καταφέρει να κερδίσει και στις δύο αναμετρήσεις τους Κύκλωπες μέσα στην Αλεξανδρούπολη.
Διαιτητές: Μπέτμαν, Σαπανίδης
Πεντάλεπτα: 2-2, 4-5, 5-8, 6-10, 9-13, 11-17 (ημίχρονο), 12-18, 16-19, 18-19, 22-22, 22-22, 26-26(τελικό)
ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Θ. Βαφειάδης): Κολοκούρης, Μισαηλίδης, Ρουμελιώτης 1, Πατσατζής 3, Μπρατίδης 2, Τσαντίδης, Καίκης, Παπαστάμου 1, Σαλή Ογλού 2, Νικάκης, Παπαϊωάννου 2, Μπέλλιας, Καζαντζίδης 7, Βαρδάκας 4, Ναθαναηλίδης 2, Γκουντούλας 2.
ΚΥΚΛΩΠΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Ηλ. Τάρης): Μισέντος, Πιστόλας 7, Χαραλαμπίδης 3, Ξανθόπουλος 4, Τάρης 2, Τζάτζαλης 1, Κωστόπουλος, Λελεσίδης 1, Θεοδώρου 4, Οβαγιάν, Κρεωνάς 1, Ποδογοριανιώτης, Σέλκος 2, Ξυρόπουλος 1,Ξενοπανάγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου