Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Διομήδης ο μεγάλος νικητής

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr/
 
Ο Διομήδης Άργους ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι κορυφής της 10ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών κόντρα στην ΑΕΚ. Οι «Λύκοι» επικράτησαν με 25-17 στο κλειστό του Κορωπίου και πλέον είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρωτιά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, έχοντας κερδίσει στις έδρες των βασικών αντιπάλων του για τον τίτλο. Παράλληλα ο πρωταθλητής Ελλάδος διατήρησε για 10ο ματς το αήττητο του και ανέβηκε και πάλι μόνος πρώτος στην κορυφή με 19 πόντους.
Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τον Διομήδη ήταν ο Χριστόφορος Νούγκοβιτς με 53% ποσοστό αποκρούσεων (19/36) και ένα εντυπωσιακό τέρμα για το
14-22 (52') σε κομπίνα στην αντεπίθεση, που είναι ένα από τα highlight της σεζόν, ο πλέι μέικερ Γιώργος Μαστορογιάννης με 6 τέρματα και ο Σιμιτσής που είχε 5 γκολ και 100% στην επίθεση.
Για την ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη ξεχώρισε ο Κατσίκης με 5 γκολ.
Η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια –παρά την απουσία του Σαμαρά λόγω θλάσης- έλεγχε το ματς από την αρχή και δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από την ΑΕΚ που για άλλη μία φορά (προτελευταία) δεν είχε τον κόσμο στο πλευρό της, λόγω τιμωρίας από την περσινή σεζόν.
Ο Διομήδης έγινε «αφεντικό» της αναμέτρησης στο δωδεκάλεπτο 13-25 όταν μετέτρεψε το 3-4 σε 3-9 με σερί 5-0, αφήνοντας την ΑΕΚ χωρίς τέρμα για όλο αυτό το διάστημα. Η ΑΕΚ μείωσε σε 5-9, αλλά ο Μαστορογιάννης που ήταν κινητήριος μοχλός στην επίθεση με γκολ από την περιφέρεια στην εκπνοή έκανε το 5-10 που ήταν το αποτέλεσμα του ημίχρονου.
Στο δεύτερο μέρος η «Ένωση» -που είχε σαφές επιθετικό πρόβλημα, μην μπορώντας να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του Διομήδη- μείωσε σε 7-10 στο 33' με τον Νικολαϊδη και μάλιστα είχε αριθμητικό πλεονέκτημα για δύο λεπτά, λόγω αποβολής του Κρεμαστιώτη, το οποίο δεν εκμεταλλεύτηκε. Το παιχνίδι «κρίθηκε» ουσιαστικά στο νέο 4-0 σερί του Διομήδη το διάστημα 37-43 όταν το 8-12 έγινε 8-16 με την διαφορά να εκτοξεύεται στα 8 γκολ. Οι Αργίτες έφτασαν μέχρι και το +9 (10-19) στο 48' με την ΑΕΚ να μαζεύει την διαφορά στο τελευταίο δεκάλεπτο.
ΑΕΚ- ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ 17-25
Τα πεντάλεπτα: 0-1, 1-2, 3-5, 3-6, 3-9, 5-10 (ημχ.), 7-10, 8-14, 9-17, 12-19, 15-22, 17-25
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Φίλιππας, Μπακαούκας 4, Γεωργιάδης 2, Δημοσθένους 1, Νικολαϊδης 2, Κολιούλης, Μπαλάς 1, Τσαούσης, Κατσίκης 5, Παπαδόπουλος Χ., Τσιλιμπάρης Κ., Παπαδόπουλος Γ., Χόντο, Χατζηκωνσταντίνου 2, Τσιλιμπάρης Ν., Ακριδόπουλος.
ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Κυπραίος 1, Μεγαλοοικονόμου 2, Καρκαλάτος, Κρεμαστιώτης 1, Πασσιάς 4, Σιαματάς, Μούγιτς, Νούγκοβιτς 1, Ντάσεβιτς 3, Σαμαράς, Σπέντζος, Ανανιάδης 2, Χαντέλης, Λοϊζος, Μαστορογιάννης 6, Σιμιτσής 5.
Διαιτητές: Βήτας- Σκλαβενίτης, δίλεπτα: 3-5, πέναλτι: 3/3-0/1.
«Δεν επαναπαυόμαστε»
Ο τεχνικός του Διομήδη Δημήτρης Δημητρούλιας επεσήμανε: «Πρώτα απ' όλα θέλω να δηλώσω τον σεβασμό μου στον αντίπαλο και να τον συγχαρώ για την προσπάθεια που κάνει γιατί γνωρίζω ότι οι καταστάσεις που περνάει είναι δύσκολες και παρόλα αυτά έχει κάνει αξιοπρεπέστατη πορεία μέχρι τώρα. Έχουμε δει ότι το πρωτάθλημα κρύβει πολλές παγίδες και για αυτό δεν επαναπαυόμαστε. Θέλουμε να φτάσουμε στα πλέι οφ με το καλύτερο δυνατό πλεονέκτημα και φυσικά αν τα καταφέρουμε θα θέλαμε την πρωτιά, αλλά αυτό προϋποθέτει καθημερινή δουλειά και διάρκεια».
Ο προπονητής της ΑΕΚ Γιάννης Αρβανίτης είπε: «Δεν είχαμε καθαρό μυαλό, υπήρχε μεγάλη ένταση. Ακόμα και εγώ από την αρχή του αγώνα ήμουν νευρικός. Όλα αυτά που συμβαίνουν σίγουρα μας έχουν επηρεάσει. Είναι δύσκολο να περάσουμε πλέον τον Διομήδη στην βαθμολογία, αλλά ο τίτλος δεν κρίνεται στο πλεονέκτημα έδρας, αλλά στα πλέι οφ. Με δουλειά μπορούμε στο μέλλον να διεκδικήσουμε τον τίτλο».
Ο πρωταγωνιστής του αγώνα Χριστόφορος Νούγκοβιτς είπε: «Φαίνεται πως έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα μετά τις δύο νίκες μας στις έδρες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Στον δεύτερο γύρο φαινομενικά θα έχουμε πιο εύκολο έργο αν είμαστε σοβαροί μέχρι το τέλος. Το γκολ είναι δουλεμένο στην προπόνηση, όπως και άλλες φάσεις με την συμμετοχή του τερματοφύλακα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου