Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Πρεμιέρα για το Διομήδη απόψε με Kristianstad

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr/
 
Σαμαράς: Παραδοσιακή σχολή - Βράβευση Ζαραβίνα
Η πρεμιέρα του ελληνικού χάντμπολ της σεζόν 2014-2015 θα πραγματοποιηθεί σήμερα (19:00) στο κλειστό της Νέας Κίου, όπου ο Πρωταθλητής Ελλάδος Διομήδης Άργους θα υποδεχθεί την Σουηδική Κρίστιαντσταντ για τον 1ο γύρο του EHF Cup. Διαιτητές της αναμέτρησης είναι οι Σέρβοι Μάρκο Μπόρισιτς και Ντέγιαν Μάρκοβιτς με παρατηρητή αγώνα τον Κύπριο Τηλέμαχο Σαββίδη.
Η παραπάνω «τριπλέτα» φέρεται ότι φέρνει γούρι στην ελληνική ομάδα. Στις 9 Σεπτεμβρίου 2012 ο Διομήδης νίκησε 30-18 την ΑΕΚ για το EHF Cup, οι Σέρβοι είχαν «σφυρίξει» τους Λύκους και την σεζόν 2011-2012 κόντρα στην Πορτόβικ
(27-24) στο ίδιο γήπεδο στον δρόμο προς την κατάκτηση του Τσάλεντζ Καπ. Εξάλλου ο Διομήδης «τρέχει» ένα απίστευτο σερί στο κλειστό της Νέας Κίου από το ματς με τους Ουκρανούς, καθώς μετράει 16 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη!
Στον αγώνα θα τιμηθεί και ο μέχρι πρότινος αρχηγός Γιώργος Ζαραβίνας για τη συνολική προσφορά του στον σύλλογό του Άργους και στο άθλημα, ο οποίος θα είναι παρών στο γήπεδο για να δώσει με την ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία του, δύναμη και κουράγιο στους πρώην συμπαίκτες του λίγο πριν τη μεγάλη μάχη.
Μπάτζετ ενός εκατομμυρίου!
H κληρωτίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας δεν χαμογέλασε στην Ελληνική ομάδα, αφού η Κρίστιανσταντ είναι αυτή την στιγμή η κορυφαία ομάδα της Σουηδίας, ξεκινώντας ως φαβορί την νέα σεζόν. Μάλιστα οι bookmakers της δίνουν απόδοση 2,75 για να κατακτήσει τον τίτλο, με διαφορά από την 2η ομάδα που είναι η Γκούιφ (4,00), ενώ η νυν πρωταθλήτρια Αλίνγκσας είναι 3ο φαβορί με 5,50!
Πέρσι η Κρίστιαντσταντ κατέκτησε την 2η θέση στην κανονική διάρκεια σε ισοβαθμία (49 πόντοι) με την Γκούιφ και στα πλέι οφ έφτασε μέχρι τα ημιτελικά όπου αποκλείστηκε από την Λούγκι (απέκλεισε την ΑΕΚ στο EHF Cup). Είναι η ομάδα με το μεγαλύτερο μπάτζετ στην Σουηδία, έχοντας προϋπολογισμό που ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο!
Μεταγραφικά η ομάδα του πρώην ομοσπονδιακού εκλέκτορα της Σουηδίας, Όλα Λίντρεν απέκτησε τους Νορβηγούς Μπιόρνσεν και Ο Σάλιβαν και τον δυνατό περιφερειακό Στένμπακεν με θητεία σε Μέλσουνγκεν και Φούχσε Βερολίνου. Είχε όμως και δύο πολύ μεγάλες απώλειες, τον Ισλανδό Γκούντμπουντσον και τον Δανό Μάντσεν που πήραν μεταγραφή σε ομάδες της Γερμανίας.
Με σοβαρή απουσία
Αγωνιστικά έδειξε να βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση στο τουρνουά της Γαλλίας –που ήταν και πρόβα τζενεράλε της χρονιάς- χάνοντας οριακά (30-29) από την γηπεδούχο Ιβρί και συντρίβοντας με 36-22 την Αγία Πετρούπολη που πέρσι αγωνίστηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο χτύπησε ο βασικός πολύπειρος τερματοφύλακας με 10χρονη θητεία στην Μπουντεσλίγκα (Φλένσμπουργ- Αμβούργο) Νταν Μπέουτλερ και η συμμετοχή του στο αυριανό ματς θεωρείται ιδιαίτερα αμφίβολη.
Πλήγμα με Μάλλιο
Από την πλευρά του ο Διομήδης έχει αλλάξει τα 4/7 της βασικής του επτάδας. Πρόκειται δηλαδή για μία καινούργια ομάδα και σε αυτό το λογικό πρόβλημα της ομοιογένειας, προστέθηκε πρόσφατα ένα μεγαλύτερο, αφού μέσα στην εβδομάδα ο Χάρης Μάλλιος πήρε μεταγραφή στην Γερμανία. Ο προπονητής Δημήτρης Δημητρούλιας αναγκάστηκε να αλλάξει άρδην τα πλάνα του για τον αγώνα, αφού ο MVP της περσινής χρονιάς στην Α1 Ανδρών, ήταν ένας παίκτης με πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργάνωση και στην εκτέλεση.
Σαμαράς: Παραδοσιακή σχολή
Ο πιο έμπειρος αθλητής του Διομήδη Άργους πλέον (μετά την απόσυρση του Γιώργου Ζαραβίνα) ο Νίκος Σαμαράς μίλησε στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ για τον αυριανό αγώνα, αλλά και την σεζόν που έρχεται: «Παίζουμε με μία ομάδα που προέρχεται από μια παραδοσιακή σχολή.
Έχει καλούς παίκτες και κάνει δικό της ότι καλό επιστρέφει στην χώρα από την Ευρώπη. Είναι μια σκληρή ομάδα. Έχουν καλά περιφερειακά σουτ και ψηλά κορμιά. Εμείς πρέπει να αποτρέψουμε τα εύκολα σουτ. Έχουμε διαφορετική ομάδα με καινούργιους παίκτες. Θα είναι καλά ματς και τεστ για την συνέχεια της σεζόν».
Για το πρωτάθλημα ο δεξιός εξτρέμ είπε: «Θα είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, θα υπάρχουν και απρόσμενες ανατροπές, θα είναι ενδιαφέρον».
Λίντρεν: «Εμείς είμαστε το φαβορί»
Οι Σουηδοί έρχονται στην Ελλάδα, θεωρώντας ότι έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση. Ο προπονητής Όλα Λίντρεν μιλώντας στα ΜΜΕ της Σουηδίας είπε: «Είναι η καλύτερη ελληνική ομάδα. Παίζουν επιθετική άμυνα και έχουν κάποιους καινούργιους παίκτες στο φετινό ρόστερ τους. Πέρσι η Λούγκι έπαιξε με την ΑΕΚ και ήταν δύο πολύ κλειστά παιχνίδια. Εμείς πρέπει να παίξουμε πειθαρχημένα. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι υποδεέστερο από το Σουηδικό. Είμαστε φαβορί. Περιμένουμε από τους καινούργιους παίκτες να ανταποκριθούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου