Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

H Barcelona νικήτρια και φέτος του IHF Super Globe

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr/
 
Η FC Barcelona υπερασπίστηκε επιτυχώς τον τίτλο του IHF Super Globe την Παρασκευή (12 Σεπτεμβρίου) στην Ντόχα, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που μια ομάδα έχει κερδίσει δυο συνεχόμενους τίτλους στο πιο διάσημο γεγονός χάντμπολ σε επίπεδο συλλόγων που φιλοξενείται σε ετήσια βάση στην πρωτεύουσα του Κατάρ.
Πέρυσι ήταν το Αμβούργο αντίπαλος στο τελικό, ενω φέτος η Αλ Σαντ από το Κατάρ. Για 50 λεπτά, η ομάδα του Κατάρ είχε πολύ καλή απόδοση απέναντι στην επτάκις νικήτρια του EHF Champions League Μπαρτσελόνα, η οποία τελικά και νίκησε με 34:26. Με τη νίκη αυτή οι Μπλαουγκράνα κατάκτησαν το έπαθλο των 400.000 $, με τη φιναλίστ Al Saad να λαμβάνει $ 250.000. Ο αγώνας στο νεόδμητο Qatar Handball Association Complex ήταν σχεδόν sold-out και αποτέλεσε το πρώτο Test Event ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανδρών που θα διεξαχθεί στο Κατάρ, από τις 15 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουάριος 2015.
Κορυφαίοι παίκτες του αγώνα ήταν για τους νικητές ο τερματοφύλακας Danijel Saric καθώς και οι Victor Tomas και Siarhei Rutenka, οι οποίοι σκόραραν από πέντε γκολ ο καθένας. Από την άλλη πλευρά, η Αλ-Σαντ, όπως και στη νίκη της στον ημιτελικό αγώνα απέναντι στην κάτοχο του Champions League Flensburg, έδειξε την βελτίωση της παρουσιάζοντας μια ομάδα με χαρακτήρα και μεγάλη μαχητικότητα. "Αυτή η ομάδα έχει βελτιωθεί πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια," δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής της εθνικής ομάδας ανδρών της Γαλλίας Claude Onesta,
Τσάβι Πασκουάλ (Μπαρτσελόνα - Προπονητής): "Συγχαρητήρια στην ομάδα μου και στην Αλ-Σαντ για αυτό τον μεγάλο τελικό. Είμαι πολύ χαρούμενος με την απόδοση της ομάδας μου. Βελτιωνόμασταν παιχνίδι με παιχνίδι. Ήταν σημαντικό για εμάς να υπερασπιστούμε τον τίτλο που κερδίσαμε την περασμένη σεζόν. Παίζοντας εναντίον της Αλ-Σαντ στη φάση των ομίλων μας βοήθησε να έχουμε μια ιδέα για τους αντιπάλους μας, αν και κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Είναι περίπλοκο για τους Ευρωπαίους να αντιμετωπίσουν την άμυνα τους. Οι τρεις περιφερειακοί τους παίκτες είναι εξαιρετικά ικανοί να παίζουν με το χρόνο και με το ρυθμό του παιχνιδιού. "
Victor Tomas (FC Barcelona - Αρχηγός): "Η Αλ Σαντ ήταν πολύ καλή και σήμερα, όπως ήταν χθες, όταν απόκλεισε τη Flensburg, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε στο πρώτο ημίχρονο να χάνει με έξι γκολ. Ο τελικός δεν ήταν ένα εύκολο παιχνίδι για εμάς, και όλο το τουρνουά ήταν πολύ δυνατό. Όλες οι ομάδες γίνονται και καλύτερες κάθε χρόνο. Είμαι περήφανος που κέρδισαμε τον τίτλο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και ανυπομονούμε να επιστρέψουμε το επόμενο έτος. Οι εγκαταστάσεις σε αυτό το νέο χώρο είναι φανταστικές."
Mongi Bannani (Αλ-Σαντ - Προπονητής): "Συγχαρητήρια στην Μπαρτσελόνα για την εξαιρετική της απόδοση. Πρόκειται για μια θαυμάσια ομάδα, με εξαιρετικούς παίκτες στο ρόστερ της. Ήμασταν πολύ καλοί στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στα επόμενα τριάντα λεπτά ήμασταν σωματικά κουρασμένοι, αλλά προσπαθήσαμε να αγωνιστούμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τη δεύτερη θέση και θα ήθελα να ευχαριστήσω κάθε έναν στην ομάδα για τη συμβολή του."
Mario Τόμιτς (Αλ-Σαντ - Αρχηγός): "Η Μπαρτσελόνα άξιζε τον τίτλο. Έπαιξε πολύ καλά σε όλο το τουρνουά. Είμαι υπερήφανος που είμαι μέλος της Αλ-Σαντ. Κερδίσαμε την κάτοχο του Ευρωπαϊκού Champions League και την πρωταθλήτρια Αφρικής καθ 'οδόν προς τον τελικό σε μια εβδομάδα όνειρο. Μπορούμε να είμαστε ακόμη καλύτεροι το επόμενο έτος. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου