Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ο λύκος Dustin το νεο μέλος του Διομήδη

 
Ο Λύκος είναι το σύμβολο της πόλης του Άργους, το προσωνύμιο των αθλητών και του συλλόγου και βεβαίως το εξέχον χαρακτηριστικό του λογότυπου του Διομήδη. Η ιστορία του Λύκου για το Άργος ξεκινά από το 1572 π.Χ. όταν ο Δαναός διεκδίκησε την εξουσία της πόλης από τον Γελάνωρα, απόγονο του Φορωνέα. Το ίδιο πρωί οι κάτοικοι του Άργους έγιναν μάρτυρες ενός περιστατικού, κατά το οποίο ένας λύκος κατασπάραξε μια αγέλη ζώων και το θεώρησαν σαν σημάδι από τους θεούς, παρομοιάζοντας τον λύκο με τον Δαναό. Αυτός ήταν και ο λόγος που του παραχώρησαν την εξουσία της πόλης. Από τότε και μέχρι σήμερα ο Λύκος είναι συνυφασμένος με την ιστορία του Άργους.
Η Διοίκηση του Διομήδη προχώρησε σε μια κίνηση κοινωνικού, φιλοζωικού και ηθικού χαρακτήρα, τιμώντας το σύμβολο της πόλης μας και της ομάδας. Απευθύνθηκε στον «Αρκτούρο» (μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος) και ζήτησε να υιοθετήσει έναν λύκο, σύμφωνα με το πρόγραμμα υιοθεσίας άγριων ζώων της οργάνωσης. Οι διαδικασίες για την υιοθεσία ολοκληρώθηκαν και από δω και στο εξής ο Dustin θα ανήκει στο "δυναμικό" της ομάδας.
Ο Dustin μαζί με τον αδερφό του τον Dag βρέθηκαν ορφανά σε πολύ μικρή ηλικία από αγρότη στη Σλοβακία και φιλοξενήθηκαν από τον ίδιο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όταν ο αγρότης αποφάσισε να τους παραδώσει στις αρχές δεν υπήρχε διαθέσιμο καταφύγιο για να τους φιλοξενήσει στη χώρα τους. Ο Αρκτούρος μετέφερε τους δύο λύκους από τη Σλοβακία στις εγκαταστάσεις του το Νοέμβριο του 2006, σε συνεργασία με την Slovak Wildlife Society και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο ENDCAP, στο οποίο συμμετέχει.
Ο Dustin σήμερα είναι ένας ενήλικος λύκος 10 ετών. Είναι πολύ φιλικός με τους ανθρώπους και εμφανίζεται μόλις αντιληφθεί την παρουσία επισκεπτών. Το μεγάλο χρονικό διάστημα που ο Dustin παρέμεινε σε αιχμαλωσία αποκλείει την επανένταξή του στο φυσικό περιβάλλον. Ο Dustin αποτελεί επίσης και την έμπνευσή για τη νέα μασκότ ου Διομήδη, η οποία θα φέρει το όνομά του και θα παρουσιαστεί σύντομα, με την έναρξη του Πρωταθλήματος.
Με την πρώτη ευκαιρία ταξιδιού στη Βόρεια Ελλάδα, η Διοίκηση και η ομάδα θα επισκεφθεί το καταφύγιο του Αρκτούρου για να δει από κοντά το δικό τους «παιδί», τον λύκο που θα απολαμβάνει την «έμμεση» και αναγκαία προστασία από τον Διομήδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου