Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α1 ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ Σε ελεύθερη πτώση το χάντμπολ...

Πηγή: http://www.sentragoal.gr/
 
ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΧΑΙΡΑ
Θα πίστευε κανείς πως πλησιάζοντας τα 35 χρόνια από τη δημιουργία της η ΟΧΕ θα είχε καταφέρει να ωριμάσει. Να συμπεριφερθεί σαν ένας ενήλικος που έμαθε από τα λάθη της εφηβικής και της μετεφηβικής περιόδου, κατάφερε να τελειώσει το πανεπιστήμιο και είναι πλέον σε θέση να μπει στις ράγες της δημιουργικότητας.
Όμως, με την έναρξη σήμερα του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών του χάντμπολ, οι παθογένειες, η εσωστρέφεια, οι αντιπαραθέσεις σε μη γόνιμο επίπεδο, είναι αυτές που κατατρώνε τα θεμέλια ενός οικοδομήματος, που ήταν σαθρά, αλλά οι επιτυχίες της των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2005 λειτούργησαν σαν μερεμέτια με ημερομηνία λήξης.
Το πρωτάθλημα αρχίζει, αλλά διοίκηση που να μπορεί να πάρει αποφάσεις αν -ο μη γένοιτο- συμβεί κάτι δεν υπάρχει. Τουλάχιστον μέχρι τις 12 Οκτωβρίου όταν και θα γίνει η έκτακτη ΓΣ της ομοσπονδίας με οικονομικό και διοικητικό απολογισμό στην ατζέντα, αλλά το κυριότερο με αρχαιρεσίες.
Το νέο ΔΣ θα κληθεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, όμως και η φετινή χρονιά μοιάζει χαμένη, πριν ακόμα ξεκινήσει.
Η κλισέ ρήση «κάθε πέρυσι και καλύτερα» συμπληρώνεται απόλυτα με το «περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις».
Αιχμάλωτη η ΟΧΕ μέσα στο ίδιο της το καβούκι, κάνει σπασμωδικές κινήσεις προσπαθώντας να αποφύγει τις νάρκες, που όμως για καθεμία που αποφεύγει, οι τριπλάσιες σκάνε.
Κι αν αυτό ισχύει στο πρώτο τη τάξει πρωτάθλημα, είναι δυνατό να φανταστεί κανείς τι συμβαίνει στα υπόλοιπα
Μια αγωνιστική περίοδος που ξεκινάει κανονικά χάρη και στην ευγενική υπομονή των διαιτητών όχι όπως πρόπερσι  αλλά είναι άγνωστο αν θα έχει τα ίδια προβλήματα μεσούσης της σεζόν όταν οι ρέφερι προχώρησαν σε αποχή ζητώντας τα οφειλόμενα.
Και η απαιτούμενη συνάντηση ΟΧΕ και διαιτητών έγινε μόλις πριν μερικά 24ωρα. Λίγο πριν από την πρώτη σέντρα κι όχι με τη λήξη της περασμένης περιόδου.
Τηλεόραση δεν υπάρχει Προς το παρόν τουλάχιστον. Ο OTE TV έχει καταθέσει την πρότασή του και περιμένει τη ΓΣ της 12η Οκτωβρίου, αλλά με τόσο γεμάτο πρόγραμμα δεν αποκλείεται στο τέλος να γυρίσει την πλάτη. Κάποιοι ψίθυροι κάνουν λόγο για τη ΝΕΡΙΤ (που αναζητάει αγωνιωδώς πρόγραμμα), με την οποία φημολογείται πως έχει κλείσει συμφωνία η ΑΕΚ. Η Ενωση μαζί με τον Φοίβο Συκεών έχουν εκφράσει έτσι κι αλλιώς την αντίθεσή τους με την κεντρική διαχείριση μέσω της ΟΧΕ των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.
Παράλληλα, η ομοσπονδία έχει και φιλοξενούμενο Την πρόσφατα καταργηθείσα ομοσπονδία του ράγκμπι, και ελπίζει (αυτή ήταν η παρασκηνιακή πρόθεση προσάρτησης του συγκεκριμένου αθλήματος) πως θα καταφέρει να βάλει ακόμα κάτι στο ταμείο (αποφεύγοντας παράλληλα άλλες πιο επικίνδυνες  διοικητικά  ομοσπονδίες).
Τα κλασικά, που έχουν επαναληφθεί τα προηγούμενα χρόνια, περί ποιότητας πρωταθλήματος και έλλειψης χρημάτων είναι γνωστά.
Και καλώς ή κακώς το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πιο φτωχό, μιας και τα παπούτσια τους κρέμασαν οι εμβληματικοί Δημήτρης Καφφάτος και Γιώργος Ζαραβίνας, αλλά και ο μόλις 30 ετών βομβαρδιστής των αντίπαλων εστιών Νίκος Μουντζουρίδης.
Άντε και καλή χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου