Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Αυτός ο τελικός, άραγε, πού θα γίνει;

Πηγή: http://www.sport-fm.gr/
Την ώρα που ΑΕΚ και Διομήδης προετοιμάζονται για το ματς που θα κρίνει τον τίτλο στην Α1 χάντμπολ Ανδρών το προσεχές Σάββατο, ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί το κλειστό που θα το φιλοξενήσει.
 
Ό, τι υπάρχει μια καθυστέρηση σε αυτό το ζήτημα είναι κάτι για το οποίο δεν χωράει καμία αμφιβολία. Από τη στιγμή που ο χρόνος για την ανάδειξη του Πρωταθλητή Ελλάδας στην Α1 χάντμπολ Ανδρών μετράει αντίστροφα και ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει ένα βασικό θέμα.
Ξέρουμε ό,τι ο αγώνας θα γίνει αυτό το Σάββατο (21/6, 19:00) αλλά το πού είναι κάτι άγνωστο. Την περασμένη Παρασκευή (13/6) η ΑΕΚ ως όφειλε, απέστειλε γραπτό αίτημα στην ομοσπονδία με το οποίο ζητούσε ο τρίτος και τελευταίος τελικός με τον Διομήδη να γίνει στο κλειστό του Μενιδίου. Αυτό που τόνισαν από την πλευρά της ΟΧΕ είναι ότι δεν υπάρχει καμία αντίρρηση αρκεί το κλειστό να πληρεί τις προϋποθέσεις. Να έχει, δηλαδή, άδεια λειτουργίας.
Να ξεκαθαρίσουμε ό,τι κάτι τέτοιο δεν ισχύει για το εν λόγω κλειστό. Άρα αυτομάτως δεν γίνεται να φιλοξενήσει τον τελικό. Η Περιφέρεια είναι αυτή που εκδίδει τις άδειες και η διαδικασία είναι χρονοβόρα.
Στην «Ένωση» πρότειναν το Μενίδι και οι λόγοι είναι ξεκάθαροι. Εκεί η ομάδα κάνει τις προπονήσεις, επομένως είναι ένα γνώριμο προς εκείνη κλειστό. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ό,τι δεν θα χρειαζόταν να πληρώσει κάτι παραπάνω για την διεξαγωγή του αγώνα. Κάτι που θα κληθεί να κάνει για οποιοδήποτε άλλο κλειστό επιλέξει τελικά. Από κει και πέρα, το «Μπάμπης Χολίδης» λόγω της χωρητικότητας του- μόλις 200 ατόμων- θα μπορούσε να είναι έδρα για την ΑΕΚ έστω κι αν ο αγώνας θα είναι κεκλεισμένων των θυρών. Κι αυτό διότι κάθε ομάδα θα
λάβει από 15 ονομαστικές προσκλήσεις.
Όπως και να΄χει η ΑΕΚ πρέπει το αργότερο μέχρι την Πέμπτη (19/6) να στείλει στην ομοσπονδία την τελική της επιλογή. Αν αυτό δεν γίνει, τότε μετά βάσει της προκήρυξης του πρωταθλήματος η ΟΧΕ καλείται να ορίσει την έδρα του τελικού. Είναι χαρακτηριστικό ό,τι η ομοσπονδία πιέζει τους «κιτρινόμαυρους» ώστε να λυθεί το θέμα όσο το δυνατόν νωρίτερα. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ο αγώνας θα είναι σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση από τον OTE TV, οπότε και το ίδιοι οι άνθρωποι του καναλιού θέλουν να ξέρουν άμεσα τι θα συμβεί.
Σύμφωνα, πάντως, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες στην ΑΕΚ εξετάζουν την περίπτωση του κλειστού του Βύρωνα. Μια λύση που φαίνεται πιο συμφέρουσα οικονομικά από όσες υπάρχουν.
Αλεξάνδρα Αξενίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου