Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Δεν πάει Παγκόσμιο η Εθνική χάντμπολ

Πηγή: http://www.sport-fm.gr/
Δε θα αγωνιστεί στα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος χάντμπολ των ανδρών η Εθνική ομάδα, μετά την ήττα της 23-35 από την ΠΓΔΜ στη γειτονική χώρα.
 
Η Εθνική χάντμπολ των ανδρών έχασε 23-35 στην έδρα της ΠΓΔΜ στο δεύτερο μεταξύ τους ματς των πλέι οφ και, σε συνδυασμό με την ήττα της 25-27 στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα, αποκλείστηκε από τα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2015 που θα διεξαχθεί στο Κατάρ.
Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και προηγήθηκε 1-2 με τον Τζηρά στο 2:33, ωστόσο στα επόμενα λεπτά έπαθε «μπλακ- άουτ» και τα λάθη στην επίθεση, έδωσαν εύκολα γκολ στους γηπεδούχους στην κόντρα.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Κρανάκης, είχε χρησιμοποιήσει το τάιμ άουτ στο 6:06 με το σκορ στο 6-2, ενώ σε εκείνο το σημείο έριξε στον αγώνα και τον Αλέξη Αλβανό στη θέση του Χρήστου Τσάτσου.
Η εικόνα δεν άλλαξε με το σκορ να γίνεται 9-2 (10:02), με το σερί των γηπεδούχων να είναι 8-0. Η κακή ψυχολογία φάνηκε και στις δύο χαμένες εκτελέσεις πέναλτι από τους Μάλλιο και Παπαδόπουλο σε εκείνο το διάστημα. Μετά από 8’, η Εθνική σκόραρε (9-3) με τον Παπαδόπουλο, αλλά με νέο σερί 4-0 η διαφορά έφτασε και τα 10 γκολ στο 18' (13-3).
Στην συνέχεια, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά, με το τεχνικό επιτελείο να «ανακατεύει την τράπουλα», ρίχνοντας στο ματς τους Δεληγιάννη, Μάλλιο, Μυλωνά. Ο τελευταίος έδωσε μία «φρεσκάδα» στην επίθεση και η Εθνική μείωσε σε 15-7 στο 22'. Τα πολλά χαμένα τετ α τετ από τα 6 μέτρα, ωστόσο, έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να ξεφύγουν και πάλι με 10 γκολ διαφορά (19-9) στο ημίχρονο.
Στο δεύτερο μέρος, η ελληνική ομάδα συνέχισε να έχει πρόβλημα στην επίθεση και οι γηπεδούχοι αύξησαν τη διαφορά στο +14 (26-12, 27-13). Τρία γρήγορα γκολ στην κόντρα «έριξαν» τη διαφορά στα 11 τέρματα (27-16 στο 47'), αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με τους γηπεδούχους να αποκτούν ξανά διαφορά που έφτασε και τα 14 γκολ (34-20 στο 56') και τελικά επικράτησαν με +12.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός χρησιμοποίησε όλους τους αθλητές που είχε στη διάθεσή του.
ΠΓΔΜ (Ίβιτσα Όρμπβαν): Μιτρέφσκι, Μανάσκοφ 4, Βούγκρινετς 3, Στοϊλοφ 1, Λαζάροφ Κ. 10, Γιονόφσκι, Ταλέφσκι 2, Μιρκουλόφσκι 3, Μαρκόφσκι 1, Μοϊσόφσκι 1, Ριστόφσκι, Ντιμόφσκι, Πρίμπακ 4, Γκεοργκιέφσκι 4, Λαζάροφ Φ. 1, Ολιέφσκι 1
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Κρανάκης): Παλάσκας 2, Μαστορογιάννης 1, Ζαμπούνης 2, Μάλλιος 2, Ευαγγελίδης, Γεωργιάδης, Αλβανός, Παπαδόπουλος 2, Δεληγιάννης, Τζηράς 4, Παπαδιονυσίου, Γουργούμης, Τσάτσος 5, Μαραγκός, Αραπακόπουλος 2, Μυλωνάς 3
Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως: «Είχαμε πει ότι πρέπει στα πρώτα λεπτά του ματς να είμαστε συγκεντρωμένοι. Αυτό δεν έγινε και οι αντίπαλοί μας ξέφυγαν γρήγορα στο σκορ. Τα λάθη στην επίθεση μας κόστισαν, φάγαμε εύκολα γκολ στην κόντρα και είχαμε εκνευρισμό στην άμυνα. Στο δεύτερο ημίχρονο, είχαμε καλύτερη εικόνα. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια τους. Προσπάθησαν για την υπέρβαση. Κερδίσαμε νέα παιδιά που έχουν μέλλον».
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου