Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

ΦΕΡΝΕΙ ΠΕΝΤΕΡΣΕΝ Η ΟΡΜΗ ΛΟΥΞ!

Πηγή: http://www.handball.org.gr/ 
Την πρώτη της μεταγραφική κίνηση για θέση ξένης έκανε η Ορμή Λουξ, η οποία ήρθε σε συμφωνία με την Σιμόνε Αντονία Πέντερσεν. Πρόκειται για ένα από τα νέα ταλέντα του Δανέζικου χάντμπολ, η οποία είναι αριστερόχειρας και αγωνίζεται δεξί εξτρέμ- ίντερ. Η 20χρονη αθλήτρια θα αγωνιστεί στην ομάδα της Πάτρας δανεική για έναν χρόνο από την Ράντερς. Πέρσι η Πέντερσεν είχε συμμετάσχει μαζί με την ομάδα της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ακαδημία των σπορ: Η μακροβιότερη ομάδα χάντμπολ

Πηγή:http://www.thebest.gr
Ακαδημία των σπορ: Η μακροβιότερη ομάδα χάντμπολ  Της πόλης μας 
Η αγωνιστική περίοδος 2012-13 τελείωσε και επίσημα πριν μερικές ημέρες για την Ακαδημία των Σπορ, την μακροβιότερη ομάδα εν ενεργεία της πόλης μας στην χειροσφαίριση, που αισίως φέτος έκλεισε 19 χρόνια συνεχής παρουσίας στο άθλημα.
Μάλιστα η πατρινή ομάδα κατάφερε να συμμετάσχει σε δύο πρωταθλήματα της ΟΧΕ αυτά της Α2 Εθνικής κατηγορίας, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, όπου κατέλαβε την 4η θέση στους άνδρες και την 6η θέση στις γυναίκες. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στους άνδρες συμμετείχε στην Α2 Εθνική για έκτη φορά ενώ στις γυναίκες για ενδέκατη. Η μεγαλύτερη πάντως επιτυχία της ήταν ότι κόντρα στην οικονομική κρίση που έχει κατακρεουργήσει και τον αθλητισμό, μπόρεσε και στάθηκε στα πόδια της, χωρίς να έχει την παραμικρή βοήθεια είτε από την ΓΓΑ είτε από την ΟΧΕ και ΤΕΧΠ που διοικητικά ανήκει.
Στην ανδρική ομάδα χρησιμοποιήθηκαν 28 παίκτες (ανάμεσα τους ήταν και 8 παίδες και έφηβοι από τις υποδομές του συλλόγου) σημειώνοντας 12 νίκες και 6 ήττες. Τελείωσε με 5 βαθμούς διαφορά από την πρωταθλήτρια ομάδα της Αναγέννησης Βύρωνα έχοντας πολλά παράπονα από την διαιτησία σε εκτός έδρας κυρίως αγώνες. Μάλιστα φιγουράριζε μέχρι και τις τελευταίες αγωνιστικές στις προνομιούχες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα ακόμη και για άνοδο στη Α1 εθνική.
Στην γυναικεία ομάδα χρησιμοποιήθηκαν 22 παίκτριες ( 9 παίκτριες προέρχονταν από τις ομάδες των νεανίδων και κορασίδων) σημείωσαν 11 ήττες και 3 νίκες, αφού το κύριο βάρος δόθηκε στις μικρές αθλήτριες σε ηλικία μιας και η κατηγορία προσφερόταν για απόκτηση εμπειριών.
Ένας εκ των ιθυνόντων στον σύλλογο που έχει μια πολυετή παρουσία στα κοινά της ομάδας, ο Γιάννης Παπαγιαννόπουλος δηλώνει χαρακτηριστικά: "Ήταν μια κομβική χρονιά για την ομάδα που καταφέραμε τελικά όλοι μαζί σαν μια μπουνιά διοίκηση - αθλητές και αθλήτριες σε συνεργασία με τους χορηγούς - γονείς αθλητών και τους φιλάθλους μας να λειτουργήσουμε αρμονικά και να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας.
Αυτός ο τρόπος συνύπαρξης όλων των παραπάνω έφερε τα αποτελέσματα χωρίς να έχουμε οποιαδήποτε άλλη βοήθεια από τρίτους. Επί της ευκαιρίας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους παραπάνω και δημοσίως, γιατί με τον τρόπο λειτουργίας μας αποδείξαμε ότι αν δεν υπάρχει σκοπιμότητα και όλοι μας έχουμε καλή διάθεση και θέληση όλα μπορούν στο τέλος να επιτευχθούν.
O σύλλογος μας έχει δώσει το παρν και τα διαπιστευτήρια του σε όλα τα σύγχρονα – δύσκολα χρόνια του αθλήματος στην πόλη μας, είχε προτείνει πολλές ιδέες και λύσεις κατά καιρούς, ακόμη και για την επιβίωση και μετεξέλιξη του αθλήματος, αλλά δυστυχώς ποτέ δεν είχε ακουστεί από τους αρμόδιους.
Καταφέραμε ως επί των πλείστον με δικά μας παιδιά να κρατήσουμε μια ιδέα και μια φλόγα αναμένει για δύο δεκαετίες, κάτι που μας κράτησε ζωντανούς στον χώρο. Δυστυχώς όμως διακρίνω ότι θα έρθουν πολύ δύσκολες ημέρες γενικά για τον αθλητισμό ακόμη και για το άθλημα μας, που για να ξεπεραστούν χρειάζονται έξυπνες και μεθοδικές λύσεις και παραχώρηση των σκήπτρων σε νέους ανθρώπους που να έχουν όρεξη και μεράκι για δουλειά".
Το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστεί και δια του τύπου την διοίκηση του ΠΕΑΚ για την παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου στο Κουκούλι και για την αγαστή συνεργασία που είχαν.

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Πηγή: http://www.handball.org.gr
 
Με γκολ της Ανδρίτσου ύστερα από κλέψιμο της ίδιας 15 δευτερόλεπτα πριν την λήξη του τελικού, ο Μέγας Αλέξανδρος νίκησε 28-27 τον ΟΦ Νέας Ιωνίας και στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος Παγκορασίδων. Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός μπροστά σε ένα κατάμεστο «Φιλίππειο» της Βέροιας. Τον αγώνα διεύθυνε ο διεθνής διαιτητής Τζαφερόπουλος Μιχάλης και η Ράλλη Σοφία, ενώ τον παρακολούθησαν πολλοί προπονητές /τριες της Α1 ανδρών & γυναικών, όπως οι Σκούφας Σωκράτης, Κύρος Σαράφης ,Γρηγορία Γκόλια,Τζουβάρας Χρηστός οι οποίοι απένειμαν και τα διπλώματα στις συμμετέχοντες ομάδες.Το κύπελλο " FAIR PLAY "απονεμήθηκε στα Χανιά, ενώ το κύπελλο « ΗΘΟΥΣ» στην ένωση Πυλαία /Πανόραμα
Την απονομή στις πρωταθλήτριες έκανε ο πρόεδρος του Φιλίππου Ντόβας Διονύσης και στην δευτεραθλήτρια ομάδα ο Πρόεδρος της Ορμής Λουξ Ανδρέας Κόγκας.
Αποτελέσματα τελευταίας ημέρας
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013
ΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ- ΦΣ ΑΡΙΩΝ [Θέσεις 5η-6η] 22-17
ΑΠΣ ΦΕΡΩΝΑΣ- ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ [θέσεις 3η-4η] 22-18
Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ- Ν ΙΩΝΙΑ [θέσεις 1η-2η] 28-27
ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1. Μέγας Αλέξανδρος
2. ΟΦ Νέας Ιωνίας
3. Φέρωνας
4. Κορυδαλλός
5. Καλλιθέα
6. Αρίων
7. Φιλώτας
8. Εθνικός
9. Χανιά
10. Πυλαία

Ο Δ. Λαζόπουλος φέρνει και τον Rakcevic στην ΑΕΚ

Πηγή: http://www.handball.gr γράφτηκε από τον Γιώργο Τάκη 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του μεγαλύτερου Ευρωπαΐκού ειδησεογραφικού portal handball-planet.com που το παρουσιάζει σαν πρώτη είδηση, ο βασικός πίβοτ της Metalurg Σκοπίων και της Εθνικής Μαυροβουνίου Mladen Rakcevic, φέρεται να είναι κοντά στην μεταγραφή του στην ΑΕΚ.
Οι πληροφορίες του handball.gr αναφέρουν ότι ύστερα από την εισήγηση του Γιάννη Αρβανίτη, ο Δημήτρης Λαζόπουλος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον μανατζερ του παίχτη, κάνοντας τα αδύνατα δυνατά για να πραγματοποιηθεί αυτή η πολύ μεγάλη μεταγραφή, αφού πέρα από τη δυσκολία να πειστεί ο αθλητής να έρθει στην Ελλάδα, έχει να ανταγωνιστεί και τη φιναλίστ του EHF Cup Γαλλική Nantes, η οποία τον θέλει για αντικαταστάτη του Ισπανού Borja Fernandez που μετακομίζει στο Κατάρ.
Αν τελικά πραγματοποιηθεί η μεταγραφή αυτή θα είναι γνωστό στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας και θα προκαλέσει αίσθηση στο Ευρωπαΐκό χάντμπολ.
Το προφίλ του αθλητή:
Ονοματεπώνυμο: Mladen RAKCEVIC
Χώρα: Μαυροβούνιο
Έτος γέννησης: 1982
Ύψος: 180 cm
Βάρος: 105 Κg
Διεθνής: 47 / 162 γκολ
Προηγούμενες ομάδες: HC Metalurg (FYROM), HC Vardar PRO (FYROM), Lovcen (MNE)

Κοντά στην ΑΕΚ ο Γρηγόρης Σανίκης

Πηγή: http://www.handball.gr/ γράφτηκε από τον Γιώργο Τάκη 
Το μεγάλο μπαμ της μεταγραφικής περιόδου είναι έτοιμη να κάνει η ΑΕΚ που βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τον έμπειρο άσσο Γρηγόρη Σανίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες η Ένωση έχει καταθέσει πολύ ικανοποιητική πρόταση στον Βεροιώτη ιντερ, που σκέφτεται σοβαρά πλέον τον επαναπατρισμό του μετά από 9 χρόνια παρουσίας του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου αυτό της Βundesliga όπου έχει αγωνιστεί με τα χρώματα της Melsungen και της Kronau Ostringen. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Νέα διοίκηση της ΑΕΚ θέλει να ενταξει στο ρόστερ της τον 33χρονο διεθνή για τα επόμενα 2 χρόνια και στα μέσα της επόμενης εβδομάδας ευελπιστούν ότι θα έχει απαντήσει θετικά ο Σανίκης στην πρόταση της.
Η κίνηση αυτή της ΑΕΚ δείχνει την διάθεση της να δημιουργήσει ενα πολύ δυνατό ρόστερ για την επόμενη χρονιά, που θα κινηθεί σε τέσσερις δυνατές μεταγραφές για την ενίσχυση της ενόψει και της συμμετοχής της στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΜΕ ΜΠΑΡΤΣΑ, ΠΑΡΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΑΕΚ!

Πηγή: http://www.handball.org.gr
Έτσι και αλλιώς το έργο της είναι γνωστό πως είναι πολύ δύσκολο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο αν η ΑΕΚ καταφέρει και προκριθεί στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα βρει απέναντι της μεγαθήρια του Παγκοσμίου χάντμπολ που είναι εκ των φαβορί για το φάιναλ- φορ, αλλά και τον τίτλο! Η Μπαρτσελόνα των Καράμπατιτς, Λαζάροφ, Ρουτένκα, η Παρί των Χάνσεν, Βόρι, Ναρσίς κληρώθηκαν στον 3ο όμιλο μαζί με την Ελβετική Βάκερ Τουν του αρχηγού της Εθνικής Ανδρών Γιώργου Χαλκίδη, της Βαρντάρ Σκοπίων μαζί με την νικήτρια του 2ου προκριματικού ομίλου (που συμμετέχει η ΑΕΚ), αλλά και του νικητή του ομίλου wild card που παίρνουν μέρος Μέταλουργκ, Ζέγκεντ, Βίσλα και Μονπελιέ. Με λίγα λόγια η ΑΕΚ, εφόσον προκριθεί θα έχει στον όμιλο τουλάχιστον τρία μεγαθήρια και τις ομάδες από Ελβετία, ΠΓΔΜ οι οποίες μόνο εύκολες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.
Οι όμιλοι
1ος

Βέζπρεμ (Ουγγαρία)
Κροάτια Ζάγκρεμπ (Κροατία)
Αγία Πετρούπολη (Ρωσία)
Λόβεν (Γερμανία)
Λάσκο (Σλοβενία)
Νικητής 3ου προκριματικού

2ος
Κίελο (Γερμανία)
Βίβε Κιέλσε (Πολωνία)
Ατλέτικο (Ισπανία)
Κόλντινγκ (Δανία)
Δουνκέρκη (Γαλλία)
Νικητής 4ου προκριματικού

3ος
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Παρί (Γαλλία)
Βαρντάρ (ΠΓΔΜ)
Βάκερ Τουν (Ελβετία)
Νικητής 2ου προκριματικού
Νικητής ομίλου Wild Card

4ος
Άλμποργκ (Δανία)
Γκόρενιε (Σλοβενία)
Φλένσμπουργκ (Γερμανία)
Νατουρχάουζ (Ισπανία)
Νικητής Ντροτ- Ες
Νικητής Αμβούργο- Φούχσε

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΛΙΤΕΣ

Πηγή: http://www.handball.org.gr/ 
Ολοκληρώθηκε η μεγάλη γιορτή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΟΠΕΝ Παμπαίδων «Diomidis Cup» στο Άργος. Η ομάδα Κωνσταντινουπολίτες Πυλαίας κέρδισαν 25-18 τον Δικέα στον μεγάλο τελικό και στέφθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας συνεχίζοντας τις εξαιρετικές εμφανίσεις τα τελευταία χρόνια στις μικρές ηλικίες του αθλήματος. Στον μικρό τελικό ο Ζαφειράκης Νάουσας επικράτησε 24-14 τον Πανελλήνιο και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Τελειώνει σήμερα το Πρωτάθλημα Παγκορασίδων στην Βέροια

Πηγή: http://www.handball.gr γράφτηκε από τον Γιώργο Τάκη 
Στον τελικό του Πανελληνίου πρωταθλήματος ΟΠΕΝ Παγκορασίδων προκρίθηκαν ο Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών, και ο ΟΦΝ Νέα Ιωνία την Παρασκευή 28 Ιουνίου ώρα 11.00
Στον μικρό τελικό και για την 3η, 4η θέση θα αγωνισθούν ο ΦΕΡΩΝΑΣ και ο Κορυδαλλός, ώρα 09.45
Αναλυτικά τα αποτέλεσμα της 4η ημέρας έχουν ως εξής:
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΠΕΝ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΒΕΡΟΙΑ 2013
ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

09.15 Καλλιθέα- Φέρωνας 16-23
10.30 Κορυδαλλός- Αρίων 24-20
11.45 Φιλώτας- Χανιά 22-18
13.00 Εθνικός- Πανόραμα 19-20
17.15 [θέσεις 9η -10η] Χανιά- Εθνικός 20-26
18.30 Μ. Αλέξανδρος- Φέρωνας 26-12
19.45 ΟΦ Νέας Ιωνίας- Κορυδαλλός 21-13
21.00 [θέσεις 7η-8η] Φιλώτας- Πανόραμα 13-22
Το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 201308.30 Καλλιθέα- Αρίων [Θέσεις 5η-6η]
09.45 Φέρωνας- Κορυδαλλός [θέσεις 3η-4η]
11.00 Μέγας Αλέξανδρος- ΟΦ Νέα Ιωνία [θέσεις 1η-2η]
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΠΕΝ Π Α Γ Κ Ο Ρ Α Σ Ι Δ Ω Ν ΒΕΡΟΙΑ 2013
ΚΑΤΑΤΑΞΗ

7. Φιλώτας
8. Εθνικός
9. Χανιά
10. Πανόραμα

Μεσογειακοί: ΕΛΛΑΔΑ- ΚΡΟΑΤΙΑ 24-28 (13-17)

Πηγή: http://www.handball.gr γράφτηκε από τον Γιώργο Τάκη 
Στην καλύτερη της εμφάνιση μέχρι σήμερα η Εθνική Ανδρών έχασε με 28-24 από την Κροατία στο τελευταίο της παιχνίδι στον όμιλο του Μεσογειακού Τουρνουά, που διεξάγεται στη Μερσίνα της Τουρκίας.ΕΛΛΑΔΑ- ΚΡΟΑΤΙΑ 24-28 (13-17)
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Κρανάκης): Τσάτσος 7, Παλάσκας 2, Ζαμπούνης 4, Τζηράς 1, Τζουβάρας, Γεωργιάδης Γ., Γεωργιάδης Δ. 3, Δημάκης, Μεγαλοοικονόμου, Παπαδιονυσίου 1, Ιωαννίδης 1, Γουργούμης, Μαραγκός 5.
ΚΡΟΑΤΙΑ: Μπατίνοβιτς Χ. 2, Μάριτς 2, Κάρατσιτς, Βούγιτς 9, Θος, Γκαβράνοβιτς 3, Μπατίνοβιτς Ν. 1, Μάτουλιτς 4, Πέσιτς, Σπρεμ 2, Μάτιτς, Τόμινετς 1, Σλίσκοβιτς 3, Μραντένοβιτς 1, Βίντοβιτς.

ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟ «DIOMIDIS CUP»

Πηγή: http://www.handball.org.gr
Ημιτελικοί: Δικέας- Ζαφειράκης, Πανελλήνιος- Πυλαία
Θέσεις: 5-8: Φίλιππος- ΠΑΟΚ 26-28
Θέσεις: 5-8: Ιωνικός- Καματερό 27-21
Θέσεις 9-12: Φοίβος- Φαίακας 25-23

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ- ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Β' ΦΑΣΗΣ
1ο γκρουπ
1. Δικέας 4
2. Πανελλήνιος 4
3. Φίλιππος 2
4. Ιωνικός 2

Πανελλήνιος- Ιωνικός 27-20
Δικέας- Φίλιππος 28-20

Δικέας- Πανελλήνιος 17-15
Φίλιππος- Ιωνικός 29-18

Δικέας- Ιωνικός 19-26
Φίλιππος- Πανελλήνιος 19-23

2ο γκρουπ
1. Πυλαία 6
2. Ζαφειράκης 4
3. Καματερό 2
4. ΠΑΟΚ 0

Ζαφειράκης- Καματερό 17-16
Πυλαία- ΠΑΟΚ 32-14
Ζαφειράκης- Πυλαία 18-20
Καματερό- ΠΑΟΚ 28-21
Ζαφειράκης- ΠΑΟΚ 31-24
Καματερό- Πυλαία 20-24

3ο γκρουπ
1. Φοίβος 6
2. Δράμα 4
3. Πόντιοι 2
4. ΧΑΝΘ 0

ΧΑΝΘ- Δράμα 34-37
Πόντιοι- Φοίβος 19-27
ΧΑΝΘ- Πόντιοι 22-25
Δράμα- Φοίβος 12-25
ΧΑΝΘ- Φοίβος 15-41
Δραμα- Πόντιοι 27-25

4ο γκρουπ
1. Αναγέννηση 4
2. Φαίακας 4
3. Μπίτολα 2
4. Άρης Νίκαιας 2

Μπίτολα- Άρης Νίκαιας 40-26
Φαίακας- Αναγέννηση 20-23
Άρης- Αναγέννηση 37-24
Μπίτολα- Φαίακας 19-21
Μπίτολα- Αναγέννηση 17-28
Άρης- Φαίακας 22-35

5ο γκρουπ
1. Κένταυρος 4
2. Πολιτεία 4
3. Πρωτέας 4
4. Βριλήσσια 0

Πρωτέας- Βριλήσσια 36-16
Πολιτεία- Κένταυρος 22-20
Βριλήσσια- Κένταυρος 15-38
Πρωτέας- Πολιτεία 25-20
Πρωτέας- Κένταυρος 22-35
Βριλήσσια- Πολιτεία 16-23

6ο γκρουπ
1. Κορωπί 5
2. ΓΣ Χανίων 4
3. Δούκας 3
4. Διομήδης 0

Κορωπί- Διομήδης 23-14
Δούκας- ΓΣ Χανίων 19-26
Διομήδης- Χανιά 15-21
Κορωπί- Δούκας 29-29
Κορωπί- Χανιά 33-32
Διομήδης- Δούκας 23-27

7ο γκρουπ
1. Αλκυών 6
2. Καλαμαρί 4
3. Μικτή Θεσς/νικης 0

Καλαμαρί- Αλκυών 19-17
Αλκυών- Μικτή 24-8
Καλαμαρί- Μικτή 34-25
Μικτή- Αλκυών 0-10
Αλκυών- Καλαμαρί 19-18

ΔΙΚΕΑΣ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

Πηγή: http://www.handball.org.gr 
Μία αγωνιστική απέμεινε (σε κάποιους ομίλους) για την ολοκλήρωση της Β' φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΟΠΕΝ Παμπαίδων «Diomidis Cup». Δικέας και Πανελλήνιος έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση τους στα ημιτελικά και περιμένουν να μάθουν τους αντίπαλους τους από το 2ο γκρουπ με τις ομάδες Πυλαία, Καματερό, Ζαφειράκης να διεκδικούν τα δύο εισιτήρια.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ- ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Β' ΦΑΣΗΣ
1ο γκρουπ
1. Δικέας 4
2. Πανελλήνιος 4
3. Φίλιππος 2
4. Ιωνικός 2
Πανελλήνιος- Ιωνικός 27-20
Δικέας- Φίλιππος 28-20
Δικέας- Πανελλήνιος 17-15
Φίλιππος- Ιωνικός 29-18
Δικέας- Ιωνικός 19-26
Φίλιππος- Πανελλήνιος 19-23
2ο γκρουπ
1. Πυλαία 4
2. Ζαφειράκης 4
3. Καματερό 2
4. ΠΑΟΚ 0
Ζαφειράκης- Καματερό 17-16
Πυλαία- ΠΑΟΚ 32-14
Ζαφειράκης- Πυλαία 18-20
Καματερό- ΠΑΟΚ 28-21
Ζαφειράκης- ΠΑΟΚ 31-24
Καματερό- Πυλαία
3ο γκρουπ
1. Φοίβος 6
2. Δράμα 2
3. Πόντιοι 2
4. ΧΑΝΘ 0
ΧΑΝΘ- Δράμα 34-37
Πόντιοι- Φοίβος 19-27
ΧΑΝΘ- Πόντιοι 22-25
Δράμα- Φοίβος 12-25
ΧΑΝΘ- Φοίβος 15-41
Δραμα- Πόντιοι
4ο γκρουπ
1. Αναγέννηση 4
2. Μπίτολα 2
3. Άρης Νίκαιας 2
4. Φαίακας 2
Μπίτολα- Άρης Νίκαιας 40-26
Φαίακας- Αναγέννηση 20-23
Άρης- Αναγέννηση 37-24
Μπίτολα- Φαίακας 19-21
Μπίτολα- Αναγέννηση 17-28
Άρης- Φαίακας
5ο γκρουπ
1. Πρωτέας 4
2. Πολιτεία 2
3. Κένταυρος 2
4. Βριλήσσια 0
Πρωτέας- Βριλήσσια 36-16
Πολιτεία- Κένταυρος 22-20
Βριλήσσια- Κένταυρος 15-38
Πρωτέας- Πολιτεία 25-20
Πρωτέας- Κένταυρος
Βριλήσσια- Πολιτεία
6ο γκρουπ
1. Κορωπί 5
2. ΓΣ Χανίων 4
3. Δούκας 3
4. Διομήδης 0
Κορωπί- Διομήδης 23-14
Δούκας- ΓΣ Χανίων 19-26
Διομήδης- Χανιά 15-21
Κορωπί- Δούκας 29-29
Κορωπί- Χανιά 33-32
Διομήδης- Δούκας 23-27
7ο γκρουπ
1. Καλαμαρί 4
2. Αλκυών 4
3. Μικτή Θεσς/νικης 0
Καλαμαρί- Αλκυών 19-17
Αλκυών- Μικτή 24-8
Καλαμαρί- Μικτή 34-25
Μικτή- Αλκυών 0-10
Αλκυών- Καλαμαρί

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΙΝΣΚ

Πηγή: http://www.handball.org.gr/ 
Αντίπαλος της ΑΕΚ στον 1ο ημιτελικό του 2ου ομίλου των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι η Ντιναμό Μινσκ. Μία πολύ νέα ομάδα, που ιδρύθηκε μόλις το 2008, αλλά έχει καταφέρει πάρα πολλά σε 5 χρόνια. Έχει κατακτήσει 3 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα Λευκορωσίας και ένα πρωτάθλημα Βαλτικής, ενώ στην Ευρώπη μετράει ήδη σημαντικές επιτυχίες, όπως η πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ την περσινή σεζόν, αλλά και στα προημιτελικά του EHF cup τη σεζόν 2011-2012 όπου και αποκλείστηκε οριακά από την Γερμανική Κόπινγκεν. Σε αυτή την πενταετία έχει αγωνιστεί δύο φορές στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με απολογισμό 8 νίκες, 2 ισοπαλίες και 10 ήττες, ενώ άλλες δύο φορές (2011-2012, 2009-2010) αποκλείστηκε στα προκριματικά. Πρόκειται για μια ομάδα με μεγάλο μπάτζετ και ισορροπία σε άμυνα και επίθεση, έχοντας πολύ καλά στατιστικά στοιχεία (μ.ο. 27 γκολ στην επίθεση και μ.ο. 25 γκολ στην άμυνα στο περσινό Τσάμπιονς Λιγκ).
Το θετικό για την ΑΕΚ είναι πως φέτος η Ντιναμό Μίνσκ θα είναι μια εντελώς καινούργια ομάδα, με νέο προπονητή και τουλάχιστον 5 βασικές αλλαγές στο ρόστερ της. Ο Ουκρανός προπονητής Σεργκέι Μπεμπέσκο έδωσε την θέση του στον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικός της Εθνικής Σλοβενίας Μπόρις Ντένιτς. Ο Μπεμπέσκο φημολογείται ότι θα πάρει μαζί του στην Μότορ Ζαπορόζιε τους συμπατριώτες του Σεργκέι Ονουφριένκο (δεξί ίντερ, 43 γκολ πέρσι στο Τσάμπιονς Λιγκ), Βλάντισλαβ Οστρούτσκο (α. ίντερ), Ντιμίτρο Ντόροτσουκ (πίβοτ), Αλεξάντερ Σεβέλεφ (πίβοτ) και Νικόλα Στετσούρα (δεξί ίντερ). Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι παρελθόν θα αποτελέσει και ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας με 53 γκολ ο Μαυροβούνιος αριστερός ίντερ Βάσκο Σεβάλιεβιτς, ενώ το μεγάλο αστέρι της ομάδας ο Ρώσος πλέι μέικερ και πρώτος σκόρερ με 55 γκολ, Πάβελ Άτμαν πήρε μεταγραφή στην Μέταλουργκ Σκοπίων!
Η Ντιναμό φυσικά και δεν έχει μείνει με σταυρωμένα χέρια, αφού έχει προχωρήσει ήδη σε 5 μεταγραφικές κινήσεις. Πρόκειται για τον 33χρονο Βόσνιο πλέι μέικερ Νταμίρ Ντόμπορατς με θητεία στο Μαγδεμβούργο (Σλοβενία), τον 30χρονο δεξιό ίντερ Νταβίντ Μίκλαβτσιτς από την Γκόρενιε (Σλοβενία), τον Ούρος Μπούνταλο (24 ετών, πίβοτ) από την Σίμος Κόπερ (Σλοβενία), ενώ τα ηχηρά ονόματα είναι αυτά του Κροάτη Ιβάν Νίνσεβιτς (αριστερό εξτρέμ) που ήρθε από την Φούχσε Βερολίνου και του Ισπανού Μικέλ Αριζαμπαλάγκα που αγωνιζόταν στην Μπαρτσελόνα και ήταν στέλεχος των «Φούριας Ρόχας» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου!

Δύσκολο εμπόδιο

Η Ντιναμό Μινσκ αντίπαλος της ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ χάντμπολ 
Η Ντιναμό Μινσκ θα είναι το πρώτο (και ιδιαίτερα υψηλό) εμπόδιο που θα πρέπει να υπερβεί η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ, προκειμένου να διεκδικήσει θέση στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου. Στην κλήρωση που διενεργήθηκε σήμερα στα γραφεία της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, στη Βιένη, η Ενωση κληρώθηκε στον 2ο προκριματικό όμιλο, μαζί με την πρωταθλήτρια Λευκορωσίας, την Τατράν Πρεσόφ από τη Σλοβακία και την τουρκική Μπεσίκτας.
Οι αγώνες θα γίνουν το διήμερο 31 Αυγούστου-1η Σεπτεμβρίου σε μορφή νοκ-άουτ αγώνων, με τον «Δικέφαλο» να αντιμετωπίζει στον ημιτελικό τη Ντιναμό Μινσκ, η οποία πέρυσι έφτασε ως τους «16» της ίδιας διοργάνωσης, πριν αποκλειστεί από τη Μέταλουργκ Σκοπίων.

Αλβανός: «Θέλαμε να αποφύγουμε τη Μινσκ»

Συντάκτης: Onsports Team 
Ο Αλέξης Αλβανός μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΧΕ για την κλήρωση της ΑΕΚ με τη Ντιναμό Μινσκ.
Ο διεθνής ίντερ της Ένωσης είπε για την άτυχη κλήρωση των πρωταθλητών Ελλάδας. «Από την αρχή είχαμε πει ότι θέλαμε να αποφύγουμε την Μινσκ. Έχει ενισχυθεί πάρα πολύ φέτος, ενώ πέρσι έκανε εξαιρετική πορεία στην Ευρώπη. Δυστυχώς τύχαμε στον πιο ισχυρό αντίπαλο των προκριματικών. Είναι μια δοκιμασία και μια εμπειρία. Έτσι και αλλιώς η ομάδα έψαχνε την διάκριση. Δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε αυτή την ομάδα, αλλά χρειάζεται σωστή διαχείριση. Είναι μια ευρωπαϊκή αρχή και πρέπει να χτίσουμε σιγά σιγά το μέλλον της ομάδας».

Εθνική: Χαμόγελα για Παγκόσμιο, προβληματισμός για Ευρωπαϊκό

Συντάκτης: Onsports Team 
Βατή ήταν η κλήρωση για την Εθνική Χάντμπολ των Ανδρών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2015. Αντίθετα, πιο δύσκολα είναι τα πράγματα στα προκριματικά του Euro 2016.
To αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κληρώθηκε στον 4ο όμιλο με αντιπάλους την Ολλανδία (επικεφαλής), το Ισραήλ και το Βέλγιο και απέφυγε πολύ ισχυρές ομάδες όπως η Σλοβενία, η Πορτογαλία, η Σλοβακία, αλλά και τις Ουκρανία, Ρουμανία και Βοσνία, οι οποίες ήταν υποψήφιες. Οι αγώνες θα διεξαχθούν έδρα- έδρα το διάστημα (30/10-3/11/2013 και 2-12/1/2014) και η πρώτη ομάδα θα προκριθεί στα πλέι οφ του Ιουνίου για την πρόκριση στην τελική φάση.
Οι άλλοι όμιλοι
1ος

Λιθουανία
Τουρκία
Γεωργία
Φινλανδία
2ος
Σλοβακία
Ρουμανία
Κύπρος
Ιταλία
3ος
Σλοβενία
Ουκρανία
Ελβετία
Λουξεμβούργο
5ος
Πορτογαλία
Βοσνία
Λετονία
Εσθονία
Στον 2ο προκριματικό του EURO 2016 η Εθνική θα αντιμετωπίσει την Βοσνία για μία θέση στους κύριους προκριματικούς ομίλους της διοργάνωσης με τους αγώνες να γίνονται 2/3 Απριλίου στην Ελλάδα και 5/6 Απριλίου 2014 στην χώρα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας. Πριν δύο χρόνια η Βοσνία είχε βρεθεί ξανά στον δρόμο της Ελλάδας στον όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου πρωταθλήματος 2013, στον οποίο βρισκόταν και η Κύπρος. Η Εθνική μας παρότι έπαιξε πολύ καλά στο πρώτο ματς, χάνοντας με δύο τέρματα (31-29) στον επαναληπτικό ηττήθηκε ξανά με 23-22 και δεν γνώρισε τον αποκλεισμό.

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΑΕΚ: Σκούρα... τα πράγματα στο Τσάμπιονς Λιγκ


Συντάκτης: Onsports Team
 

Δύσκολος αντίπαλος προέκυψε για την ΑΕΚ από την κλήρωση των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ της νέας περιόδου.Η «Ένωση» κληρώθηκε στον 1ο όμιλο μαζί με τις Ντιναμό Μινσκ (Λευκορωσία), Τατράν Πρεσόφ (Σλοβακία) και Μπεσίκτας (Τουρκία) και στον 1ο ημιτελικό θα αντιμετωπίσει τους Λευκορώσους. Αν επικρατήσει τότε στον τελικό θα αγωνιστεί κόντρα στον νικητή του Τατράν Πρεσόφ- Μπεσίκτας.
Η Ντιναμό Μινσκ είναι ανερχόμενη δύναμη στο Ευρωπαϊκό Χάντμπολ και δεν είναι υπερβολή ότι είναι η χειρότερη δυνατή κλήρωση και μέσα στις 3-4 καλύτερες ομάδες όλης της προκριματικής φάσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρσι η πρωταθλήτρια Λευκορωσίας έφτασε μέχρι τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ
Η έδρα που θα διεξαχθεί το τουρνουά (Σαββατοκύριακο 31 Αυγούστου- 1η Σεπτεμβρίου) θα αποφασιστεί μετά από κλήρωση.

Τα άλλα γκρουπ
3ος όμιλος

Μπάνια Λούκα (Βοσνία)
Βοιβοντίνα (Σερβία)
Αλφα Χαρντ (Αυστρία)
Ζαπορόζιε (Ουκρανία)

4ος όμιλος
Κονστάντζα (Ρουμανία)
Πόρτο (Πορτογαλία)
Ελβερουμ (Νορβηγία)
Φόλενταμ (Ολλανδία)
Ντροτ (Σουηδία)- Ες (Λουξεμβούργο)
Αμβούργο (Γερμανία)- Φούχσε Βερολίνου (Γερμανία)

«ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ Η ΚΛΗΡΩΣΗ»

Πηγή: http://www.handball.org.gr 
Ο διεθνής δεξιός ίντερ της ΑΕΚ Αλέξης Αλβανός μίλησε στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ για τις κληρώσεις της Εθνικής Ανδρών σε Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό, αλλά και αυτή της ΑΕΚ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Για την κλήρωση του Παγκοσμίου με Ολλανδία, Ισραήλ και Βέλγιο δήλωσε: «Είναι στα μέτρα μας. Οι Ολλανδοί έχουν κάνει βέβαια ανανέωση και διαθέτουν καλύτερη ομάδα σε σχέση με αυτή που είχαμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν. Το Ισραήλ έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου και το είδαμε στα φιλικά που δώσαμε τον Ιανουάριο. Το ότι αποφύγαμε πολύ δυνατότερες ομάδες μας δίνει περισσότερες ελπίδες για να βρεθούμε στα πλέι οφ. Θα παίξουμε στα ίσια την πρόκριση». Για το Ευρωπαϊκό και την μονομαχία με την Βοσνία είπε: «Την Βοσνία την γνωρίζουμε και μας γνωρίζει. Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, αλλά έχουμε τις δυνατότητες να την αποκλείσουμε και σε σχέση με την προηγούμενη φορά ελπίζω να είμαστε πιο τυχεροί και να μην έχουμε τραυματισμούς, οι οποίοι μας στοίχισαν».
Αναφορικά με την κλήρωση της ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ επεσήμανε: «Από την αρχή είχαμε πει ότι θέλαμε να αποφύγουμε την Μινσκ. Έχει ενισχυθεί πάρα πολύ φέτος, ενώ πέρσι έκανε εξαιρετική πορεία στην Ευρώπη. Δυστυχώς τύχαμε στον πιο ισχυρό αντίπαλο των προκριματικών. Είναι μια δοκιμασία και μια εμπειρία. Έτσι και αλλιώς η ομάδα έψαχνε την διάκριση. Δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε αυτή την ομάδα, αλλά χρειάζεται σωστή διαχείριση. Είναι μια ευρωπαϊκή αρχή και πρέπει να χτίσουμε σιγά σιγά το μέλλον της ομάδας».

ΣΤΗΝ ΒΕΡΓΙΝΑ ΟΙ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

Πηγή: http://www.handball.org.gr
 
Ολοκληρώθηκε η α' φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος Παγκορασίδων που διεξάγεται στη Βέροια (24-28 Ιουνίου). Τις πρώτες θέσεις των δύο ομίλων κατέλαβαν οι ομάδες του Μέγα Αλέξανδρου Γιαννιτσών, και του ΟΦ Νέας Ιωνίας αντίστοιχα. Την Τετάρτη 26 Ιουνίου το απόγευμα οι ομάδες είχαν όλες ρεπό και προγραμματίσθηκαν αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις. Οι αθλήτριες όλων των ομάδων με τους προπονητές τους ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας.Μετά την επιστροφή τους στο ξενοδοχείο «ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ» ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Γυναικών Σωκράτης Βακάλης μίλησε στις αθλήτριες και τους προπονητές για την «αξία της προπόνησης και την αποτελεσματικότητα του σουτ». Η βραδιά έκλεισε με πάρτι στο χώρο του ξενοδοχείου, όπου οι νεαρές αθλήτριες διασκέδασαν, αφήνοντας για λίγο τις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Αργότερα ακολούθησε στρογγυλή τράπεζα προπονητών με θέμα: «Προτάσεις- Προβληματισμοί σχετικά με τα πρωταθλήματα παγκορασίδων»
Τα αποτελέσματα 3ης ημέρας (Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013)
5η αγωνιστική
Α' όμιλος
Φιλώτας- Καλλιθέα 10-23
Μέγας Αλέξανδρος- Κορυδαλλός 24-17
Β όμιλος
Φέρωνας- Πανόραμα 22-16
Νέα Ιωνία- Αρίων 43-24
Βαθμολογία
1ος όμιλος
Ομάδα βαθμοί
1. Μ Αλέξανδρος 8
2. Κορυδαλλός 5
3. Καλλιθέα 5
4. Εθ. Κοζάνης 2
5. Φιλώτας 0
2ος όμιλος (σε 4 ματς)
Ομάδα βαθμοί
1. Ν. Ιωνία 8
2. Φέρωνας 6
3. Αρίων Πτολ/δας 4
4. Πυλαία/Πανόραμα 2
5. Χανιά 0
Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων στους ομίλους την Πέμπτη 27 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι αγώνες
09.15 Α3-Β2 Καλλιθέα- Φέρωνας
10.30 Α2-Β3 Κορυδαλλός- Αρίων
11.45 Α5-Β4 Φιλώτας- Χανιά
13.00 Α4-Β5 Εθνικός- Πανόραμα

ΑΕΚ: Ανανεώσεις, ενίσχυση και ξένοι στο προσκήνιο

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr 
Αρβανίτης: «Σε τελικό στάδιο οι επαφές με τους δύο ξένους»
Στην τελική ευθεία έχει μπει ο σχεδιασμός της ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ, καθώς ήδη έχει «κλείσει» το κομμάτι των ανανεώσεων και πλέον στόχος είναι να ολοκληρωθούν άμεσα οι μεταγραφικές κινήσεις, προκειμένου η ομάδα να είναι πανέτοιμη για την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ο προπονητής, Γιάννης Αρβανίτης έχει εισηγηθεί ήδη στον πρόεδρο, Δημήτρη Λαζόπουλο την απόκτηση των δυο ξένων που αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά την ομάδα στην προσπάθεια της να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και να διατηρήσει τα σκήπτρα της στις εγχώριες διοργανώσεις. Ο τεχνικός της «Ένωσης» μίλησε στην «Ώρα των Σπορ» για τους δυο «εκλεκτούς» παίκτες, τονίζοντας πως με την εμπειρία τους και τις
παραστάσεις που έχουν από πρωταθλήματα του εξωτερικού θα βοηθήσουν σημαντικά τη ομάδα στην επίτευξη των στόχων της. Παράλληλα σχολίασε και την περίπτωση του Σπύρου Μπαλωμένου, τονίζοντας πως περιμένει να ενημερωθεί για το αν θα αποχωρήσει τελικά έτσι ώστε να προχωρήσουν άμεσα στην κάλυψη του κενού του στο ρόστερ. «Έχω εισηγηθεί στον κ. Λαζόπουλο την απόκτηση δυο ξένων παικτών και από ότι μαθαίνω κι εγώ οι συζητήσεις βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Ευελπιστώ να τελειώσουν άμεσα οι όποιες μεταγραφικές κινήσεις, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ξεκουραστούμε για ένα διάστημα και να επιστρέψουμε πλήρεις για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Πρόκειται για τους αθλητές από το πρώην ανατολικό μπλοκ. Είναι αθλητές με πλούσια εμπειρία και παραστάσεις από Τσάμπιονς Λιγκ και θα μας βοηθήσουν να ανεβούμε επίπεδο» σχολίασε αρχικά.
Ανανέωσαν Αλβανός, Καφφάτος, Μπακαούκας, Παπαδόπουλος, Τσαούσης, Γεωργιάδης, Γιαννόπουλος, Οικονόμου, Σύγγαρης, Τσακνής
Ο Δημήτρης Λαζόπουλος είναι αποφασισμένος να δημιουργήσει ένα ρόστερ με… άρωμα Τσάμπιονς Λιγκ και να δώσει στον Γιάννη Αρβανίτη τα κατάλληλα «υλικά» για να «χτίσει» την νέα μεγάλη ΑΕΚ που θα πρωταγωνιστεί πια εντός και εκτός συνόρων. Το νέο αφεντικό της Ένωσης έχει κρατήσει σχεδόν όλο το περσινό ρόστερ που πήρε το νταμπλ στην Ελλάδα, με κορυφαία όλων συμφωνία (και πιο δύσκολη) αυτή με τον Αλέξη Αλβανό. Ο 33χρονος δεξιός ίντερ τα βρήκε σε όλα με τον Λαζόπουλο και θα συνεχίσει στα «κιτρινόμαυρα» για τα επόμενα δυο χρόνια.
Καφφάτος στο enwsi.gr: «Συμφωνήσαμε να μείνω στην ΑΕΚ ακόμη ένα χρόνο»
Ο Δημήτρης Καφφάτος ήταν κοντά στο «ναι» αναφορικά με την πρόταση της ΑΕΚ για να συνεχίσει ακόμη ένα χρόνο. Το enwsi.gr επικοινωνώντας με τον έμπειρο πορτιέρο επιβεβαίωσε την θετική απάντηση του 37χρονου που φέτος ήταν παίκτης «κλειδί» για την καλή παρουσία της ΑΕΚ και την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου στην Ελλάδα. «Είναι αλήθεια ότι έχω συμφωνήσει με την ΑΕΚ να μείνω ακόμη ένα χρόνο. Μιλήσαμε, συμφωνήσαμε προφορικά και μένει πλέον το τυπικό μέρος, οι υπογραφές. Πάει να γίνει κάτι πολύ σπουδαίο και καλό για την ΑΕΚ με τον κ.Λαζόπουλο και θα προσπαθήσουμε όλοι για το καλύτερο ακόμη μια φορά».
Μπακαούκας: «Θα κλείσω την καριέρα μου στην ΑΕΚ»
Ο αρχηγός της «Ένωσης» συμφώνησε με τον Δημήτρη Λαζόπουλο και θα συνεχίσει να φοράει την φανέλα με τον «δικέφαλο» στο στήθος για δυο ακόμα τουλάχιστον χρόνια. Οι δυο άνδρες δεν χρειάστηκαν παραπάνω από πέντε λεπτά για να δώσουν τα χέρια καθώς ο «Μπάκα» ήθελε να μείνει στην ΑΕΚ και ο πρόεδρος του τμήματος του έδειξε με τον καλύτερο τρόπο πως θα αποτελέσει και για τα επόμενα χρόνια ο ηγέτης της ομάδας χάντμπολ. Ο Χριστόφορος Μπακαούκας μίλησε στην «Ώρα των Σπορ» για την ανανέωση της συνεργασίας του και σχολίασε πως είναι κάτι που το ήθελε και ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να σκεφτεί πως θα ολοκληρώσει αλλού την καριέρα του πλην της ΑΕΚ. «Συμφώνησα για τα επόμενα δύο χρόνια. Ούτως η άλλως θα έμενα αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσφορά που μου έκανε ο κ. Λαζόπουλος. Είναι ένας άνθρωπος ντόμπρος και σοβαρός. Φάνηκε από την πρώτη στιγμή που μας μίλησε και όπως αποδεικνύεται τα λόγια του αυτά τα κάνει και πράξη», ανέφερε αρχικά και συνέχισε λέγοντας: «Εννοείται ότι θα κλείσω την καριέρα μου στην ΑΕΚ. Δεν ξέρω αν θα είναι μετά από αυτά τα δύο χρόνια ή θα αγωνιστώ έναν ακόμα αλλά όπως και να’ χει δεν θα μπορούσα να σκεφτώ ότι θα είμαι σε άλλη ομάδα».
«Μεγάλη εμπειρία το Τσάμπιονς Λιγκ»
Η ΑΕΚ προετοιμάζεται πλέον για τη νέα χρονιά όπου θα την βρει για δεύτερη φορά στην ιστορία της να συμμετέχει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Χριστόφορος Μπακαούκας αναφέρθηκε σε αυτή τη νέα πρόκληση, τονίζοντας πως είναι μια πολύ δύσκολη διοργάνωση αλλά με την κατάλληλη ενίσχυση θα παλέψουν για να πετύχουν κάτι καλό: «Το Τσάμπιονς Λιγκ κακά τα ψέματα είναι πολύ δύσκολη διοργάνωση. Σαν εμπειρία είναι μεγάλη και αν μπορέσουμε να περάσουμε θα είναι ίσως η μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της ΑΕΚ. Θεωρώ πως η διοίκηση κάνει τις κατάλληλες κινήσεις για να ενισχύσει την ομάδα. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε από την μεριά μας είναι να έχουμε τα κεφάλια κάτω και να δουλέψουμε σκληρά, διότι μπορεί να είμαστε πρωταθλητές, αλλά αυτό σημαίνει πως όλοι θα θέλουν να μας κερδίσουν. Για αυτό και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας και να συνεχίσουμε αυτό που πετύχαμε φέτος», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του.
Πηγή: www.enwsi.gr

ΠΑΟΚ: SOS για το τμήμα χάντμπολ - Προς επιστροφή ο Μαραγκός

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr 
Του Ηλία Τάταλα
Όσο ακόμη είναι ανοιχτό το ζήτημα του ποσού που θα λάβει ο ΑΣ από την ΠΑΕ για τη νέα περίοδο, επηρεάζεται ο σχεδιασμός όλων των τμημάτων, συμπεριλαμβανομένου και του χάντμπολ, που αποτελεί το πιο επιτυχημένο τμήμα της τελευταίας πενταετίας.
Η περσινή συμφωνία Σαββίδη – ΑΣ, προβλέπει ότι η ΠΑΕ θα δώσει 550.000 ευρώ (800.000 ήταν πέρσι) και η διοίκηση του Ερασιτέχνη προσπαθεί να εξασφαλίσει επιπλέον χρήματα, καθώς με τις 550.000 καλύπτονται οριακά τα πάγια έξοδα (λειτουργικά, μισθοδοσίες υπαλλήλων, μετακινήσεις ομάδων). Σε περίπτωση που τηρηθεί η συμφωνία και δεν δώσει περισσότερα χρήματα η ΠΑΕ, τότε το μπάτζετ 
για όλα τα τμήματα θα μειωθεί κατά 40% (ήδη από πέρσι υπάρχει μείωση 30%) και γίνεται αντιληπτό ότι θα είναι αδύνατο να παραμείνει ο ΠΑΟΚ πρωταγωνιστής στο χάντμπολ.
Η ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στις 22 Μαΐου και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει η παραμικρή εξέλιξη, καθώς ο σχεδιασμός της νέας σεζόν παραμένει μετέωρος και το τμήμα είναι εγκλωβισμένο. Το μεγάλο ερώτημα, όμως, είναι αν ο ίδιος ο ΠΑΟΚ θέλει το τμήμα χάντμπολ να πρωταγωνιστεί…
H αυτοδιαχείριση
Το άλλο σημαντικό σκέλος, είναι ότι η διοίκηση του ΑΣ δεν επιθυμεί την αυτοδιαχείριση των τμημάτων αναφορικά με τα έσοδα από χορηγούς. Για παράδειγμα, πέρσι το ανδρικό χάντμπολ είχε είκοσι χορηγούς, όμως τα έσοδα των περίπου 40.000 ευρώ δεν έμειναν στην ομάδα, αλλά διατέθηκαν στον ΑΣ για τις ανάγκες όλων των τμημάτων. Επομένως και το μπάτζετ θα μειωθεί (όπως συμβαίνει τα τελευταία τρία χρόνια) και τα έσοδα από χορηγίες δεν θα εξυπηρετούν το τμήμα χάντμπολ.
Με αυτά τα δεδομένα, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να ανταγωνιστεί την ΑΕΚ που βρήκε επενδυτή και δήλωσε συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ πληρώνοντας την προηγούμενη εβδομάδα το παράβολο το 25.000 ευρώ ενώ θα ενισχυθεί πιθανότατα με δύο ξένους, αλλά και τον Διομήδη που όλα δείχνουν ότι θα παραμείνει δυνατός οικονομικά. Μοιάζει αδύνατος ο ανταγωνισμός...
Ο ΠΑΟΚ αποφασίζει
Αν δεν υπάρξει αλλαγή στρατηγικής, η ομάδα που την τελευταία πενταετία έφερε δύο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο (οι μοναδικοί τίτλοι του ΠΑΟΚ σε επίπεδο ανδρών την τελευταία δεκαετία), σταδιακά θα φθίνει. Στο χέρι της οικογένειας του ΠΑΟΚ είναι να αλλάξουν τα δεδομένα και να βρεθούν άνθρωποι που θα στηρίξουν έμπρακτα το τμήμα.
Σήμερα, το μόνο βέβαιο για την ανδρική ομάδα χάντμπολ, είναι ότι τη νέα χρονιά θα αγωνιστεί κανονικά στο Challenge Cup, καθώς αυτό επιβεβαιώθηκε και στη σημερινή συνάντηση του προέδρου του ΑΣ Θανάση Κατσαρή με τον έφορο Γρηγόρη Πετρίδη.
Κατά τ΄ άλλα, είναι ανοιχτά τα ζητήματα, του προπονητή, των ανανεώσεων, των αποδεσμεύσεων και των μεταγραφών. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία επίσημη συζήτηση για όλα αυτά. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ ήδη είναι αποδυναμωμένος καθώς αποχώρησε ο Χρήστος Τσάτσος, που θα συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό.
Προς επιστροφή ο Μαραγκός
Μετά από δύο χρόνια στο Διομήδη Άργους, είναι πολύ πιθανό ο Σωτήρης Μαραγκός να φορέσει και πάλι τη φανέλα του ΠΑΟΚ, καθώς η διοίκηση δεν είναι διατεθειμένη να τον παραχωρήσει σε ομάδα εντός συνόρων.
Ο έφορος του ΠΑΟΚ, Γρηγόρης Πετρίδης είχε επικοινωνία με τους ανθρώπους του Διομήδη, όπου ξεκαθάρισε ότι δεν θα παραχωρήσει τον παίκτη και για τρίτη χρονιά, ενώ δεν τέθηκε κανένα οικονομικό θέμα προς διαπραγμάτευση.
"Ξεκάθαρα, θέλουμε τον Μαραγκό πίσω στον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ομάδας", τόνισε στο PAOK24 ο Γρηγόρης Πετρίδης.
Αν τελικά, ο Μαραγκός, που ανήκει στον ΠΑΟΚ δεχθεί να επιστρέψει και δεν δοκιμάσει να αγωνιστεί στο εξωτερικό, τότε θα αποτελέσει δίδυμο με το Νίκο Κοκώνη, τον οποίο θέλει να κρατήσει η διοίκηση.
Στο μεταξύ ανοικτό παραμένει το ζήτημα της τεχνικής ηγεσίας της νέας περιόδου, όπως και το ζήτημα του μπάτζετ.
Πηγή: www.paok24.com

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΚΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ ΣΤΗΝ ΒΙΕΝΝΗ

Πηγή: http://www.handball.org.gr
 
Σε δύο κληρώσεις θα πάρει μέρος αύριο (27/6) η Ελλάδα στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ (EHF) στη Βιέννη. Στις 15:30 το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των ανδρών θα μάθει τους αντιπάλους του για τα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του Κατάρ (17/1-1/2/2015). Θα δημιουργηθούν 5 όμιλοι των 4 ομάδων εκ των οποίων οι νικητές θα προκριθούν στα play off για την πρόκριση στην τελική φάση που θα γίνουν 7/8 Ιουνίου και 14/15 Ιουνίου 2014.Με το σύστημα διεξαγωγής της κλήρωσης η Ελλάδα έχει όλες τις υπόλοιπες 19 ομάδες πιθανούς αντιπάλους, οι οποίες είναι οι: Λιθουανία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Σλοβακία (1ο γκρουπ δυναμικότητας), Βοσνία, Ισραήλ, Λετονία, Ρουμανία, Ελβετία, Τουρκία, Ουκρανία (2ο γκρουπ δυναμικότητας), Βέλγιο, Κύπρος, Εσθονία, Φινλανδία, Γεωργία, Ελλάδα, Ιταλία, Λουξεμβούργο (3ο γκρουπ δυναμικότητας). Οι αγώνες θα είναι σε σύστημα έδρα- έδρα σε τρεις αγωνιστικές εβδομάδες (30/10-3/11/2013 και 2-12/1/2014).
Λίγο αργότερα στις 16:00 η Εθνική Ανδρών θα μπει ξανά στην κληρωτίδα για την πρόκριση στην κυρίως φάση των προκριματικών ομίλων του EURO 2016 (από 29/10/2014 έως 14/6/2015) μαζί με τις Εσθονία και Φινλανδία (νικήτριες του 1ου προκριματικού γύρου του EURO 2016) και η κάθε ομάδα θα πάρει έναν αντίπαλο από τις Βοσνία, Ρουμανία και Ελβετία. Οι αγώνες θα γίνουν στις 2/3 Απριλίου και 5/6 Απριλίου 2014 και οι ομάδες που θα προκριθούν

ΑΥΡΙΟ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΗΣ Η ΑΕΚ

Πηγή: http://www.handball.org.gr
 
Νωρίς το μεσημέρι στην Βιέννη θα διεξαχθεί και η κλήρωση της ΑΕΚ για το Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 2013-2014. Η νταμπλούχος Ελλάδας βρίσκεται στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας της προκριματικής φάσης μαζί με Μότορ Ζαπορόζιε (Ουκρανία) και Κρας Φόλενταμ (Ολλανδία) τις οποίες και αποφεύγει. Θα δημιουργηθούν τρεις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων και οι νικητές των γκρουπ θα προκριθούν στους κυρίους ομίλους της διοργάνωσης.Η «Ένωση» θα έχει έναν αντίπαλο από το 1ο γκρουπ δυναμικότητας που βρίσκονται οι ομάδες: Ντιναμό Μινσκ (Λευκορωσία), Μπάνια Λούκα (Βοσνία), Κονστάντζα (Ρουμανία), μία από το 2ο γκρουπ: Βοιβοντίνα (Σερβία), Τατράν Πρεσόφ (Σλοβακία), Πόρτο Βιτάλις (Πορτογαλία) και μία από το 3ο γκρουπ: Άλφα Χαρντ (Αυστρία), Ελβερουμ (Νορβηγία), Μπεσίκτας (Τουρκία). Οι αγώνες θα γίνουν σε μία έδρα η οποία θα αποφασιστεί με ξεχωριστή κλήρωση, ενώ τα παιχνίδια θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 31 Αυγούστου- 1η Σεπτεμβρίου με σύστημα δύο ημιτελικοί, μικρός και μεγάλος τελικός, αφού η θέση που θα πάρει κάθε ομάδα θα παίξει ρόλο στα Κύπελλα Ευρώπης. Η 4η θέση οδηγεί στον 2ο γύρο του EHF cup, ενώ η 2η και η 3η στον 3ο γύρο του EHF cup.
Τα ζευγαρώματα στα ημιτελικά θα είναι μεταξύ 1ου-4ου και 2ου-3ου γκρουπ δυναμικότητας, άρα η ΑΕΚ θα έχει πρώτο αντίπαλο μία εκ των Μινσκ, Μπάνια Λούκα, Κονστάντζα.
Άλλες δύο θέσεις στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα πάρουν οι νικητές των ζευγαριών Αμβούργο (Γερμανία)- Φούχσε Βερολίνου (Γερμανία), Ντροτ (Νορβηγία)- Ες (Λουξεμβούργου), ενώ ένα ακόμα εισιτήριο θα διεκδικήσουν οι ομάδες του προκριματικού ομίλου wild card που αποτελείται από τις: Ζεγκεντ (Ουγγαρία), Βίσλα Πλοκ (Πολωνία), Μονπελιέ (Γαλλία), Μέταλουργκ (ΠΓΔΜ).
Την Παρασκευή θα διεξαχθεί η κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, άρα οι ομάδες θα γνωρίζουν σε ποιον όμιλο θα τοποθετηθούν εφόσουν προκριθούν στην κυρίως φάση της διοργάνωσης.

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Η ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ DIOMIDIS CUP 2013

Πηγή: http://www.handball.org.gr
 
Η Ε.Α.Π. Ο.Χ.Ε. σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο Διομήδη Άργους τον Δήμο Άργους -Μυκηνών και την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας διοργανώνουν το διάστημα 24-29 Ιουνίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΟΠΕΝ Παμπαίδων 2013 με την ονομασία «DIOMIDIS CUP». Είναι σημαντικό ότι το τουρνουά δεν είναι μόνο αθλητικού, αλλά και πολιτιστικού- εκπαιδευτικού χαρακτήρα, καθώς οι μικροί αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν μνημεία και κειμήλια του Αρχαιοελληνικού πολιτισμού.
Οι διοργανωτές έχουν την φιλοδοξία και τον στόχο το τουρνουά να γίνει αναφορά και να αναπτυχθεί και στο εξωτερικό. Στην τελετή έναρξης στους Στρατώνες του Καποδίστρια έδωσε το παρών ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ενώ παρόντες ήταν ο αντιπεριφερειάρης Αργολίδας και αντιπρόεδρος της Ο.Χ.Ε Τάσος Χειβιδόπουλος, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος.
Όλες οι αποστολές των ομάδων ήταν εκεί, καθώς και εθελοντές του τουρνουά.
Το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης έχει ως εξής:
25-26/06/2013:
Προκριματική Φάση
Τετάρτη 26/06/2013 απόγευμα: Φάση των 16 - Αγώνες Κατάταξης
Πέμπτη 27/06/2013 πρωί Επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών
Πέμπτη 27/06/2013 απόγευμα
Προημιτελική φάση -Αγώνες Κατάταξης
Παρασκευή 28/06/2013 πρωί:
Αγώνες Κατάταξης
Παρασκευή 28/06/2013 απόγευμα:
Ημιτελική φάση - Αγώνες Κατάταξης
Σάββατο 29/06/2013 πρωί:
Μικρός / Μεγάλος Τελικός - Απονομές - Τελετή Λήξης
Αναχώρηση των ομάδων.

Νέα ήττα για τη Μεσογειακή ομάδα χάντμπολ

Πηγή: http://www.sport24.grΤην τρίτη της ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια υπέστη η Μεσογειακή ομάδα χάντμπολ των ανδρών, καθώς έχασε με 16-26 από την Αίγυπτο.
 
Επιμέλεια: Στέλιος Χαρτζουλάκης
Μετά τις ήττες από την Τυνησία και τη Σλοβενία, η Μεσογειακή ομάδα χάντμπολ των ανδρών δεν τα κατάφερε ούτε απέναντι στην Αίγυπτο, από την οποία ηττήθηκε με 16-26.
Η ελληνική ομάδα πραγματοποίησε το χειρότερό της παιχνίδι επιθετικά, αλλά τουλάχιστον περιόρισε την αντίπαλό της αμυντικά. Για μια ακόμη φορά, η διαφορά έγινε στο δεύτερο ημίχρονο, όπου το επιμέρους σκορ ήταν 8-15.
Η Ελλάδα παραμένει έτσι στην τελευταία θέση του 2ου ομίλου, ενώ απομένει το παιχνίδι με την Κροατία την προσεχή Πέμπτη (27/06).
Τα γκολ της Ελλάδας: Παλάσκας 5, Τζήρας 2, Ζαμπούνης 2, Μαραγκός 2, Μεγαλοοικονόμου 1, Τσάτσος 1, Δ. Γεωργιάδης 1, Δημάκης 1, Τζουβάρας 1

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Δεύτερη ήττα για την εθνική χάντμπολ

Πηγή: http://www.sport.gr 
Την δεύτερη διαδοχική της ήττα από τη Σλοβενία, αυτή τη φορά, γνώρισε η εθνική ομάδα με 40-20.
Βαριά ήττα με το επιβλητικό 40-20 για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που δεν μπόρεσε να αλλάξει το κλίμα στα παιχνίδια των Μεσογειακών Αγώνων, καθώς είχε ηττηθεί και στην πρεμιέρα των αγώνων από την Τυνησία. Επόμενος αντίπαλος η Αίγυπτος (25/06) στα πλαίσια του Β' Ομίλου.
Ελλάδα (Κρανάκης): Παλάσκας 3, Μαγαλοοικονόμου 1, Τσάτσος 4, Δημάκης 3, Παπαδιονυσίου 1, Τζηράς 3, Ζαμπούνης 1, Μαραγκός 2, Τζουβάρας 1, Ιωαννίδης 1.
Σλοβενία: Μάργκουτς 1, Ντόλενεκ 4, Μπουντάλο 3, Σκούμπε 4, Νόσαν 1, Τσέμας 1, Ποτέκο 1, Μάτσκοβτσεκ 3, Τσίνγκεσαρ 3, Μπάμπακ 4, Ραζγκόρ 6, Σόσταριτς 6.

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι της ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ χάντμπολ

Πηγή: http://www.sport-fm.grΜια εκ των Ντιναμό Μινσκ, Μπόρατς και Κοστάντζα θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στα ημιτελικά του ομίλου της στο Τσάμπιονς Λιγκ χάντμπολ των ανδρών.
 
(Photo: Action Images).
Ο νικητής του συγκεκριμένου ημιτελικού θα αντιμετωπίσει το νικητή που θα προκύψει από τον άλλο ημιτελικό, μεταξύ των ομάδων του τρίτου γκρουπ, ήτοι τις Βοϊβοντίνα, Τατράν Πρεσόφ, Πόρτο Βιτάλις, όπως και του τέταρτου, ήτοι της Αλφα Χαρντ, Ελβερουμ και Μπεσίκτας. 
Η κλήρωση θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη και στον όμιλο του «Δικεφάλου» βρίσκονται ακόμα η Φόλενταμ και η Μότορ. 
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΚΡΙΝΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ Φήμες για Μάντζο στον ΠΑΟΚ

Πηγή: http://www.sentragoal.gr

Η πιθανή ενεργοποίηση του Ιβάν Σαββίδη και στα θέματα του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ δεν αποκλείεται να αλλάξει τα δεδομένα -που μέχρι στιγμής δεν φαίνονται ευοίωνα- στο τμήμα του χάντμπολ.
Είναι χαρακτηριστικό πως παρά το γεγονός ότι στους φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδας υπάρχει μια -φαινομενική- στασιμότητα, εντούτοις υπάρχουν άνθρωποι που κινούνται προς πάσα κατεύθυνση με στόχο την ενίσχυση της ομάδας χάντμπολ.
Βολιδοσκόπηση είχε γίνει πριν από λίγο καιρό στον Αλέξη Αλβανό, ενώ το νέο όνομα που ήρθε στην επιφάνεια είναι αυτό του Νίκου Μάντζου.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη, άνθρωποι του «δικέφαλου» του Βορρά πλησίασαν τον Βεροιώτη τεχνικό, που μετά την αποχώρησή του από τον πάγκο της εθνικής ομάδας δεν έχει αναλάβει ρόλο πρώτου προπονητή σε άλλη ομάδα (πέρυσι υπήρξε μια προσπάθεια στην Πάτρας μέσω του Μάντζου να συγχωνευθούν τα τοπικά σωματεία υπό τη δική του επίβλεψη), αλλά προτίμησε να βρίσκεται δίπλα στην προσπάθεια του Φίλιππου Βέροιας.

ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ

Πηγή: http://www.handball.org.gr 
Στην πρεμιέρα της στο 17ο τουρνουά των Μεσογειακών Αγώνων της Μερσίνα η Εθνική Ανδρών έχασε με 27-20 (11-9 ημχ.) από την Τυνησία 11-9. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στάθηκε άξια για ένα ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο δεν κατόρθωσε να μείνει κοντά στο σκορ, γνωρίζοντας την ήττα. «Στο πρώτο ημίχρονο παρά τα λάθη μείναμε κοντά στο σκορ και ήμασταν μέσα στην διεκδίκηση της νίκης.
Στο δεύτερο δεν αντέξαμε και κάναμε 16 λάθη με αποτέλεσμα να δεχθούμε πολλούς αιφνιδιασμούς. Η Τυνησία είναι σχεδόν ίδια ομάδα με αυτή που έπαιξε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και με προσθήκες από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο», σχολίασε ο συνεργάτης του Γιώργου Κρανάκη, Παναγιώτης Μεσσήνης. Τα γκολ της Ελλάδας: Τσάτσος 3, Παλάσκας 3, Ζαμπούνης 2, Τζηράς 6, Ιωαννίδης 1, Μαραγκός 5,
Αύριο η Εθνική θα αντιμετωπίσει στις 12:00 την Σλοβενία.

Ο ΓΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

Πηγή: http://www.handball.org.gr 
Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 21 Ιουνίου στο κλειστό γήπεδο της Νάουσας οι τελικοί αγώνες του ΟΠΕΝ πανελληνίου πρωταθλήματος ΜΙΝΙ κοριτσιών. Το πρωτάθλημα κατέκτησε η ομάδα του ΓΑΣ Καματερού, η οποία ύστερα από έναν συναρπαστικό τελικό σ ένα κατάμεστο κλειστό γήπεδο νίκησε την ομάδα της Πυλαίας Κωνσταντινουπολιτών με 22-20 στην διαδικασία των πέναλτι και αφοί η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε 19-19 με την τερματοφυλακα του Καματερού να κάνει διπλή απόκρουση σε τετ α τετ τα τελευταία 3 δευτερόλεπτα.
Στον μικρο τελικό νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Αρίωνα Πτολεμαΐδας νικώντας σ έναν εξίσου συναρπαστικό αγώνα την ομάδα της Ν.Ιωνίας με 30-27.
Η τελική κατάταξη του τουρνουά
1.ΓΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟ
2.ΣΚΣΚ ΠΥΛΑΙΑΣ ΚΩΝΣ/ΠΟΛΙΤΕΣ
3.ΑΡΙΩΝΑΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ
4.Ν.ΙΩΝΙΑ
5.Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑΝΙΤΣΩΝ
6.ΑΠΣ ΦΕΡΩΝΑΣ
7.ΑΟ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ
8.ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ
9.ΔΡΑΜΑ 1986
10.ΦΑΙΑΚΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Το κύπελλο fair play απονεμήθηκε στην ομάδα του Φαίακα Κέρκυρας
Το κύπελλο ήθους απονεμήθηκε στην ομάδα του Ζαφειρακη Ναουσας
Τις απονομές έκαναν ο Αντιπροεδρος της ΕΣΧΚΜ κ. Ντοβας Διονύσης  ο Αντιδημαρχος Νάουσας κ.Βραντζος Θωμάς  τα μελη της ΚΕΔΧ .κ.κ Χατζηγεωργιου Δ και Βλαχος Ε., ο Αντιπρόεδρος του ΣΥΠΧΕ κ.Τογανιδης Θόδωρος  η Προεδρος του Ζαφειράκη κ.Ραλλη Δέσποινα, όπως επίσης και οι προπονητές Ανάπτυξης της ΟΧΕ Μπιζέτας Γιάννης και Λαζαρίδης Γιάννης.

ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΟΙ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ

Πηγή: http://www.handball.org.gr 
Αρχίζει αύριο στη Βέροια το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παγκορασίδων το οποίο θα διεξαχθεί μέχρι τις 28 Ιουνίου. Οι όμιλοι που έχουν καταρτιστεί είναι: 1ος όμιλος: Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών, Κορυδαλλός, Φιλώτας, Εθνικός Κοζάνης, Καλλιθέα Βέροιας. 2ος όμιλος: Νέα Ιωνία, Αρίων Πτολεμαϊδα, Φέρωνας, ΕΑΧ Χανιά, Πυλαία/Πανόραμα.

AΡ ΧΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ

Πηγή: http://www.handball.org.gr
 

Πρεμιέρα αύριο, Δευτέρα 24 Ιουνίου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων με την επωνυμία «Diomidis Cup». Στις 20:00 στον χώρο των Στρατώνων Καποδίστρια στο Άργος, θα διεξαχθεί η Τελετή Έναρξης για το, παρουσία όλων των αποστολών των συμμετεχόντων και της οργανωτικής επιτροπής. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό και αρκετός κόσμος θα δώσει το παρών για αυτή την σπουδαία διοργάνωση που λαμβάνει χώρα στον νομό Αργολίδας. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα της Τελετής Έναρξης έχει ως εξής: Χαιρετισμός από Οργανωτική Επιτροπή, Παρουσίαση ομάδων, Χαιρετισμός από επίσημους, Ανάλυση του τρόπου διεξαγωγής του Diomidis Cup και ενημέρωση των συμμετεχόντων για το πρόγραμμα των ημερών, Σύσκεψη προπονητών, μετά την λήξη της τελετής.Επίσκεψη στις Μυκήνες
Την Πέμπτη 27 Ιουνίου το πρωί, θα διεξαχθεί επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο των Μυκηνών, όπου οι αθλητές και οι προπονητές των ομάδων θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά το μεγαλείο του Μυκηναϊκού Πολιτισμού, ενώ θα επισκεφθούν και το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκηνών.
Καθημερινή εκπομπή
Κάθε μεσημέρι, 15.00-16.00, από Τρίτη 25 Ιουνίου έως και Παρασκευή 29 Ιουνίου, ο Τάσος Λέλος από την συχνότητα του Star Fm 92,9, θα φιλοξενεί διάφορους προσκεκλημένους από τον χώρο του handball και δη του Diomidis Cup, με τους οποίους θα συνομιλεί και θα ενημερώνει τον κόσμο για όλες τις εξελίξεις του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παμπαίδων.
«Η Ελπίδα ζωής» κοντά στο τουρνουά
Πολύ σημαντικό επίσης είναι ότι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων (Diomidis Cup 2013), στηρίζεται από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Εξαρτησιογόνων Ουσιών «Ελπίδα Ζωής» του Νομού μας του οποίου η δράση είναι σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ).
Στόχος του φορέα είναι η πρόληψη της χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών, η υιοθέτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής, η προαγωγή της Ψυχικής Υγείας και η ανάπτυξη Κοινωνικής Συμμετοχής και Δράσης, μέσα από την εφαρμογή προγραμμάτων, την υλοποίηση παρεμβάσεων και το συντονισμό δράσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το προφίλ και την δράση του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Εξαρτησιογόνων Ουσιών «Ελπίδα Ζωής» (σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) στην ιστοσελίδα http://www.elpidazois.gr.

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Πρόταση Τραπεζανλίδη να αναλάβει και το χάντμπολ του Φιλίππου Βέροιας

Εξέπληξε ο Γιώργος Τραπεζανλίδης με την επιθυμία του να αναλάβει τα ηνία της διοίκησης του συλλόγου στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Φιλίππου, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (17/6) το απόγευμα στο ΔΓ Φιλίππειο.
Ο ισχυρός άνδρας του τμήματος μπάσκετ των “ερυθρολεύκων” της  Βέροιας στη συζήτηση που ακολούθησε (τοποθετήσεις, ερωτήσεις) μετά το Διοικητικό απολογισμό και προγραμματισμό και οικονομικό απολογισμό και προϋπολογισμό που έκανε ο νυν πρόεδρος του συλλόγου Διονύσης Ντόβας, έκρινε πως “αν θέλουμε να υπάρχει ένα καλύτερο αύριο και στο χάντμπολ του συλλόγου, τότε θα πρέπει να βάλουμε αυτό πάνω σε μια άλλη βάση λειτουργίας και οργάνωσης”.
Παράλληλα, κατέθεσε πρόταση για διάλυση του υπάρχοντος ΔΣ και την προκήρυξη εκλογών, από τις οποίες θα αναδειχθεί νέα διοίκηση, της οποίας θα ηγείται ο ίδιος και θα πλαισιώνεται από ανθρώπους της δικής του επιλογής. “Η πρόταση μου αυτή σε καμία περίπτωση δεν έχει σκοπό να αμφισβητήσει κανένα από τα υπάρχοντα μέλη του ΔΣ για διάθεση και προσφορά. Όμως θεωρώ την πρότασή μου μονόδρομο, πλέον, ας μου επιτραπεί η έκφραση αυτή, τη στιγμή που βάζω χρήματα στο σύλλογο και μπορώ να τον κρατήσω πιο ψηλά, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, το πως είναι οργανωμένη και πως λειτουργεί η ανδρική ομάδα μπάσκετ του Φιλίππου τα τελευταία χρόνια, φθάνοντας τώρα να αγωνίζεται στην Α2 κατηγορία” τόνισε στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ ο Γιώργος Τραπεζανλίδης, με αφορμή την πρόταση που κατέθεσε στη ΓΣ του συλλόγου, την οποία και είδαν με θετικό μάτι τα παρευρισκόμενα μέλη του Φιλίππου. Πάντως, το αν θα γίνει δεκτή ή όχι η πρόταση του Γιώργου Τραπεζανλίδη, αυτό αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στις προσεχείς ημέρες. Και πιο συγκεκριμένα την ερχόμενη Τετάρτη (26/6), στην οποία έχει προγραμματιστεί να υπάρξει συνεδρίαση του διοικητικού Συμβουλίου.
Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης

ΣΤΗΝ ΜΕΡΣΙΝΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Πηγή: http://www.handball.org.gr/
 
Στην Τουρκία βρίσκεται η Μεσογειακή ομάδα της Ελλάδος για να πάρει μέρος στους 17ους Μεσογειακούς αγώνες. Στην αποστολή βρίσκονται 13 αθλητές, αφού οι Μάλλιος, Τόμπρος και Τσούλος δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τα προβλήματα τραυματισμών τους και αποκλείστηκαν. Οι παίκτες που βρίσκονται στην διάθεση του Ομοσπονδιακού τεχνικού Γιώργου Κρανάκη είναι οι: Κώστας Γουργούμης (ΠΑΟΚ), Γιώργος Γεωργιάδης (ΑΣΕ Δούκα), Στάθης Ζαμπούνης (ΑΣΕ Δούκα), Διονύσης Γεωργιάδης (ΑΕΚ), Λευτέρης Ιωαννίδης (ΠΑΟΚ), Δημήτρης Τζηράς (ΑΣΕ Δούκα), Σωτήρης Μαραγκός (Διομήδης Άργους), Τάσος Παπαδιονυσίου (ΑΕΚ), Στέλιος Δημάκης (ΓΑΣ Κιλκίς), Απόστολος Παλάσκας (ΠΑΟΚ), Χρήστος Τσάτσος (ΠΑΟΚ), Παναγιώτης Τζουβάρας (Αερωπός Έδεσσας), Θόδωρος Μεγαλοοικονόμου (Διομήδης Άργους).
Μετά τον καταρτισμό των ομίλων η Εθνική μας βρίσκεται στο 2ο γκρουπ μαζί με τις Κροατία, Τυνησία, Σλοβενία, Αίγυπτο ενώ στον 1ο όμιλο είναι οι:
Σερβία, Τουρκία, Αλγερία, ΠΓΔΜ, Ιταλία.
Αύριο η ομάδα θα προπονηθεί στις 19:00 και την Κυριακή ξεκινάει τις υποχρεώσεις της κόντρα στην Τυνησία (16:00).

«ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ»

Πηγή: http://www.handball.org.gr 
Το «InsideHandball» του Inside ΚΑΡ web Radio με τον Αλέξανδρο Πιπεριά, φιλοξένησε τηλεφωνικά τους διεθνείς Αλέξανδρο Βασιλάκη, Γιώργο Χαλκίδη που μίλησαν για την Εθνική ομάδα και τη Βάσω Σκάρα, η οποία έκανε αναφορά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μπιτς χάντμπολ και όχι μόνο.
http://www.insidesports.gr/index.php/el/handball/a1-gynaikon-handball/7455-skara-tha-agonisto-gia-ena-akomi-xrono
http://www.insidesports.gr/index.php/el/interviews/xantmpol/7461-xalkidis-den-fovomaste-kamia-omada-apo-tis-treis
http://www.insidesports.gr/index.php/el/handball/ethnikes-omades/7452-vasilakis-ta-megala-mats-kerdizontai-me-tin-kardia

ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ

Πηγή: http://www.handball.org.gr
 
Σήμερα στο κλειστό γυμναστήριο του Βύρωνα το Λιμενικό Σώμα ζευγάρωσε τα χρυσά μετάλλια στα Πανελλήνια πρωταθλήματα Χάντμπολ Ενόπλων Δυνάμεωων και Σωμάτων Ασφαλέιας με την νίκη του επί της Αστυνομίας με 21-24 (ημιχ. 9-11) (το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία του το είχε κατακτήσει το 2005). Ο αγώνας παρουσίασε μεγάλο ενδάφέρον και στα 60 λεπτά και σταθερά στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα είχε το προβάδισμα η ομάδα του Λιμενικού.ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: (Δημήτρης Βελαώρας)
Γκλαβόπουλος, Τσέλιος 1, Μάνθος 9, Λέκκας, Λάππας 6, Μπάρμπας, Τσαγκούνης 2, Κοβογλανίδης, Γιουρούκης, Βότσης 3, Κατσαρός Λάλας, Κουρής, Χατζηνικολάου
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ: (Παναγιώτης Ντάρας)
Ζαραβίνας 4, Καρανικολόπουλος, Ρασπίτσος, Χαλκίδης, Διολέτης 1, Χατζόπουλος 3, Σπυρόπουλος 4, Χατσίκας 7, Καστρινάκης , Μπερτσιάς , Τσακίρης 1, Βελιτσιάνος 3, Τσαγκογεώργας 1, Χαρισίδης
Διατητές : Γιώργος Ανταλής, Γεράσιμος Σκλαβενίτης
Στο μικρό τελικό η Πολεμική Αεροπορία νίκησε το Στρατό Ξηράς με 28-29 (ημιχ. 14-14) κατακτώνταςμετά από 4 χρόνια και πάλι μετάλλιο στα τελικά των Ενόπλων
ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ (Γιώργος Παρούσης)
Καψάλης, Λάσκαρης, Παρούσης 5, Καπερνάρος, Βλάμος, Ξηρός 3, Βασιλόπουλος 9, Κυριακού 6, Ροδοβίτης 5.
ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ: (Γιώργος Ασαρίδης)
Πανταζής 2, Παουλίνος, Μαυρογόνατος, Καπέλης 3, Ανδρεαδάκης 10, Μεδίτσκος 4, Σκορδιανός 8, Βαμβακάρης, Θεοδοσάκης 2
Διαιτητές : Κώστας Καρατζίνας, Ευάγγελος Ψύλλος
Ακολούθησε το τελετουργικό της λήξης ενώ απονομές έκαναν: Ο Διευθυντής του ΑΣΑΕΔ Σπύρος Ανδριόπουλος παλιός πρωταθλητής του στίβου, ο Σμήναρχος Κωνσταντίνος Κλεϊνιάτης Διοικητής ΥΠΥΔ, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αντώνιος Φιλίππου και ο Ταξίαρχος Χρήστος Κυρολίβανος
Η διοργάνωση ήταν εξαιρετική και την ευθύνη της είχε το Γενικό Επιτελείο της Πολεμικής Αεροπορίας υπό την αιγίδα του ΑΣΑΕΔ με συντονιστή τον Παναγιώτη Φωτίου παλιό πρωταθλητή του στίβου.
Ο Ηλίας Χατσίκας παίκτης του Λιμενικού Σώματος σε δηλωσή του τόνισε: "Κερδίσαμε το αξιόμαχο συγκρότημα της Αστυνομίας. Είχαμε κοντά μας σήμερα τον αρχηγό μας Γιώργο Ζαραβίνα.Συγχαρητήρια στην Πολεμική Αεροπορία για την διοργάνωση".
Από την πλευρά του ο Κυριάκος Λάππας παίκτης της Ελληνικής Αστυνομίας τόνισε:"Το Λιμενικό ήταν καλύτερο. 'Ηταν πιο συγκεντρωμένοι, εμείς πληρώσαμε τα λάθη μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες μου και όσους προσφέρθηκαν να μας βοηθήσουν από τα Αστυνομικά Τμήματα". Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην απουσία του συμπαίκτη του Γιώργου Μαστορογιάννη λόγω τραυματισμού και έδωσε συγχαρητήρια στην ομάδα του Λιμενικού και στους διοργανωτές.
Την Ο.Χ.Ε. εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Γραμματικός.

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΑ ΜΙΝΙ ΑΓΟΡΙΑ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Πηγή: http://www.handball.org.gr/ 
Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΟΠΕΝ Μίνι Αγοριών στην Λάρισα με μεγάλη νικητή τον Φίλιππο Βέροιας που επικράτησε 38-30 του Ζαφειράκη στον μεγάλο τελικό, κερδίζοντας το τρόπαιο.
ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΜΙΝΙ ΑΓΟΡΙΩΝ
15-20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013
ΛΑΡΙΣΑ
1. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 1
2. ΣΚΣΚ ΠΥΛΑΊΑΣ
3. ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ
4. ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΏΝ
5. ΓΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
6. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
7. ΔΡΑΜΑ 86
8. ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
9. ΕΣΝ ΒΡΙΛΉΣΣΙΑ
10. ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ
11. ΦΑΙΑΚΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
12. ΧΑΝΘ
13.ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΎΠΟΛΗΣ
14. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 2
15. ΑΟ ΧΑΝΙΩΝ
Αποτελέσματα

Πέμπτη 20 Ιουνίου
8.30 Φίλιππος 2 - Αστέρας: 28-28
9.30 Φαίακας - Χανθ: 31-19
10.30 Δράμα 86 - Βριλήσσια: 26-23
11.30 Αρης Νίκαιας - Πανιώνιος: 17-23
12.30 Καματερό - ΣΚ Πυλαίας: 16-31
13.30 Φίλιππος 1 - Ζαφειράκης: 38-30
Τετάρτη 19 Ιουνίου
16.30 Δράμα 86 - Δούκας: 21-16
17.30 Πανιώνιος - Βριλήσσια: 33-17
18.30 Χανθ - Αστέρας: 28-25
19.30 Φίλιππος 2 - Χανιά: 25-16
20.30 Ζαφειράκης - ΣΚ Πυλαίας: 23-25
21.30 Καματερό - Φοίβος Συκεών: 19-23

ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΕΛ.ΑΣ. ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟ

Πηγή: http://www.handball.org.gr
 
Στο μεγάλο τελικό του Πανελληνίου πρωταθλήματος Χάντμπολ Ενστόλων θα παραταχθούν αύριο Παρασκευή στη σέντρα του κλειστού γυμναστηρίου Βύρωνα οι ομάδες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, διεκδικώντας τον τίτλο του πρωταθλητή. Στον μικρό τελικό ο Στρατός Ξηράς θα αντιμετωπίσει την Πολεμική Αεροπορία.Το αυριανό πρόγραμμα έχει ως εξής: 
10:00 ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ - ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
12:00 ΤΕΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ
Θα ακολουθήσει τελετή λήξης (παράταξη ομάδων, απονομή επάθλων, υποστολή σημαίας, Εθνικός ύμνος, αποχώρηση ομάδων)
Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει το Γενικό Επιτελείο της Πολεμικής Αεροπορίας υπό την αιγίδα του ΑΣΑΕΔ
Η εικόνα των ημιτελικών αγώνων που έγιναν σήμερα στο κλειστό γυμναστήριο του Βύρωνα έχει ως εξής:
Στρατός Ξηράς- Ελληνική Αστυνομία 20-34 (ημιχ. 6-11) στον 1ο ημιτελικό της 4ης αγωνιστικής του Πανελληνίου πρωταθλήματος Χάντμπολ Ενοπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που διεξάγεται στο κλειστό γυμναστήριο του Βύρωνα.
ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ: Προπονητής/ Γιώργος Παρούσης
Καψάλης, Λάσκαρης, Παρούσης 2, Καπερνάρος 1, Βλάμης 1, Ξηρός 1, Βασιλόπουλος 3, Κυριακού 5, Ροδοβίτης 4, Καλπακίδης 3.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Προπονητής/ Δημήτρης Βελαώρας
Τσέλιος 1, Κοβογλανίδης 4, Κατσαρός 3, Λάππας 2, Βότσης 6, Γιουρούκης, Τσαγκούλης 3, Λάλας 3, Γκλαβόπουλος 4, Χατζηνικολάου 2, 'Ορκας 2, Μάνθος 4, Μπάρμπας, Τσιβρανίδης
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΩΚΙΤΗΣ, ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΡΑΤΖΙΝΑΣ
Λιμενικό Σώμα - Πολεμική Αεροπορία 31-18 (ημιχ. 20-12)στο δεύτερο ημιτελικό
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ: Προπονητής Παναγιώτης Ντάρας
Καρανικολόπουλος 1, Ρασπίτσος, Χαλκίδης, Διολέτης 6, Χατζόπουλος 2, Σπυρόπουλος 6, Χατσίκας 2, Καστρινάκης 1, Μπερτσιας 1, Τσακίρης 5, Βελιτσιάνος 2, Τσακογιώργης 3, Χαριτίδης 2
ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ: Προπονητής/ Γιώργος Ασαρίδης
Παουλίνος 1, Καπέλης 4, Σκορδιανός 5, Ανδρεαδάκης 8, Ματσαρίδης , Θεοδοσάκης, Πανταζής Χαραμιάδης, Μεδίτσκος, Πασατάς, Βελιτσιώτης, Σαλμάς
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΤΖΙΝΑΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΨΥΛΛΟΣ

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΕΝΣ Ο ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ!

Πηγή: http://www.handball.org.gr 
Συμβόλαιο δύο ετών με την Γαλλική ομάδα Ο Αν Προβένς υπέγραψε ο Αλέξανδρος Βασιλάκης που θα συνεχίσει στο Γαλλικό πρωτάθλημα την καριέρα του μετά το πετυχημένο και σύντομο πέρασμα του από την Τουλούζ. Ο 34χρονος δεξιός ίντερ επιλέχθηκε από το τεχνικό επιτελείο αντί του Γάλλου διεθνή Σεντρίκ Μπουρντέ! Η Προβένσε είναι η τελευταία ομάδα του Γάλλου Σούπερ σταρ Νίκολα Καράμπατιτς και του αδερφού του Λούκα, πριν ο χρυσός ολυμπιονίκης υπογράψει τετραετές συμβόλαιο στην Μπαρτσελόνα. Η Προβένς έχει στόχο την επόμενη σεζόν να καθιερωθεί στην 8αδα του πρωταθλήματος. Όπως τόνισε ο διεθνής αριστερόχειρας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΧΕ, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αυτό θα είναι το τελευταίο συμβόλαιο του στο εξωτερικό, το οποίο αν το εξαντλήσει θα έχει συμπληρώσει 12 χρόνια εκτός Ελλάδας! «Είμαι πολύ χαρούμενος πού υπέγραψα σε αυτή την ομάδα. Έδειξαν ότι με θέλουν πολύ από την αρχή των συνομιλιών. Είναι ένας υγιής σύλλογος χωρίς οικονομικά προβλήματα, κάτι δυσεύρετο στις σημερινές εποχές. Πιθανότατα είναι το τελευταίο μου συμβόλαιο στο εξωτερικό. Θέλω να ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον φίλο και μάνατζερ μου Νίκο Δουρουκλάκη που δέκα χρόνια τώρα είμαστε μαζί στις όμορφες και στις άσχημες στιγμές, αλλά και την οικογένεια μου που με στηρίζει σε κάθε μου βήμα».