Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΙΝΣΚ

Πηγή: http://www.handball.org.gr/ 
Αντίπαλος της ΑΕΚ στον 1ο ημιτελικό του 2ου ομίλου των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι η Ντιναμό Μινσκ. Μία πολύ νέα ομάδα, που ιδρύθηκε μόλις το 2008, αλλά έχει καταφέρει πάρα πολλά σε 5 χρόνια. Έχει κατακτήσει 3 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα Λευκορωσίας και ένα πρωτάθλημα Βαλτικής, ενώ στην Ευρώπη μετράει ήδη σημαντικές επιτυχίες, όπως η πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ την περσινή σεζόν, αλλά και στα προημιτελικά του EHF cup τη σεζόν 2011-2012 όπου και αποκλείστηκε οριακά από την Γερμανική Κόπινγκεν. Σε αυτή την πενταετία έχει αγωνιστεί δύο φορές στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με απολογισμό 8 νίκες, 2 ισοπαλίες και 10 ήττες, ενώ άλλες δύο φορές (2011-2012, 2009-2010) αποκλείστηκε στα προκριματικά. Πρόκειται για μια ομάδα με μεγάλο μπάτζετ και ισορροπία σε άμυνα και επίθεση, έχοντας πολύ καλά στατιστικά στοιχεία (μ.ο. 27 γκολ στην επίθεση και μ.ο. 25 γκολ στην άμυνα στο περσινό Τσάμπιονς Λιγκ).
Το θετικό για την ΑΕΚ είναι πως φέτος η Ντιναμό Μίνσκ θα είναι μια εντελώς καινούργια ομάδα, με νέο προπονητή και τουλάχιστον 5 βασικές αλλαγές στο ρόστερ της. Ο Ουκρανός προπονητής Σεργκέι Μπεμπέσκο έδωσε την θέση του στον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικός της Εθνικής Σλοβενίας Μπόρις Ντένιτς. Ο Μπεμπέσκο φημολογείται ότι θα πάρει μαζί του στην Μότορ Ζαπορόζιε τους συμπατριώτες του Σεργκέι Ονουφριένκο (δεξί ίντερ, 43 γκολ πέρσι στο Τσάμπιονς Λιγκ), Βλάντισλαβ Οστρούτσκο (α. ίντερ), Ντιμίτρο Ντόροτσουκ (πίβοτ), Αλεξάντερ Σεβέλεφ (πίβοτ) και Νικόλα Στετσούρα (δεξί ίντερ). Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι παρελθόν θα αποτελέσει και ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας με 53 γκολ ο Μαυροβούνιος αριστερός ίντερ Βάσκο Σεβάλιεβιτς, ενώ το μεγάλο αστέρι της ομάδας ο Ρώσος πλέι μέικερ και πρώτος σκόρερ με 55 γκολ, Πάβελ Άτμαν πήρε μεταγραφή στην Μέταλουργκ Σκοπίων!
Η Ντιναμό φυσικά και δεν έχει μείνει με σταυρωμένα χέρια, αφού έχει προχωρήσει ήδη σε 5 μεταγραφικές κινήσεις. Πρόκειται για τον 33χρονο Βόσνιο πλέι μέικερ Νταμίρ Ντόμπορατς με θητεία στο Μαγδεμβούργο (Σλοβενία), τον 30χρονο δεξιό ίντερ Νταβίντ Μίκλαβτσιτς από την Γκόρενιε (Σλοβενία), τον Ούρος Μπούνταλο (24 ετών, πίβοτ) από την Σίμος Κόπερ (Σλοβενία), ενώ τα ηχηρά ονόματα είναι αυτά του Κροάτη Ιβάν Νίνσεβιτς (αριστερό εξτρέμ) που ήρθε από την Φούχσε Βερολίνου και του Ισπανού Μικέλ Αριζαμπαλάγκα που αγωνιζόταν στην Μπαρτσελόνα και ήταν στέλεχος των «Φούριας Ρόχας» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου