Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Παναξια νταμπλουχος η ΑΕΚ

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr 
Το πρώτο νταμπλ στην ιστορία του τμήματος χάντμπολ και το πρώτο όλου του Συλλόγου από το 1978, πανηγυρίζει εδώ και λίγη ώρα η ΑΕΚ. Η «Ένωση» επιβλήθηκε 25-24 του Διομήδη στο κατάμεστο ΔΑΚ Αγίας Τριάδας στον 3ο και τελευταίο τελικό της Α1 Ανδρών και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας για 2η φορά στην ιστορία της μετά το 2011.
Η ΑΕΚ έσπασε την απόρθητη μέχρι σήμερα έδρα του Διομήδη, που είχε 20 συνεχόμενες νίκες από την αρχή της σεζόν και διεκδικούσε τα σκήπτρα για δεύτερη σερί σεζόν.
Το παιχνίδι αναμενόμενα είχε πολλά νεύρα, ένταση και άγχος με την ΑΕΚ να το διαχειρίζεται 
καλύτερα στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, όπου σκόραρε με τον Γεωργιάδη στο 58:40, εκμεταλλευόμενη το λάθος του Τάσκοβιτς στην αντεπίθεση.
Στην διάρκεια του αγώνα το προβάδισμα άλλαξε πολλές φορές χέρια. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο με τον Διομήδη να έχει καλύτερα πατήματα στην αρχή του ματς με τον Τάσκοβιτς να νικάει αρκετές φορές την άμυνα της ΑΕΚ και να δίνει προβάδισμα με 6-4 στην ομάδα του. Η ΑΕΚ αντέδρασε και με τον εξαιρετικό Αλβανό να εκτελεί από την περιφέρεια και να μοιράζει ωραία το ματς πέρασε μπροστά 9-10 στο 27:13 με συνεχόμενα γκολ του Μπακαούκα. Οι «Λύκοι» αντέδρασαν και με σερί 4-0 πήραν προβάδισμα 13-10 στο 28', ενώ διατήρησαν τα τρία γκολ (14-11) μέχρι το ημίχρονο.
Η ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη μπήκε πολύ καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και σε σύντομο χρονικό διάστημα μέχρι το 34' είχε ισοφαρίσει 14-14 με δύο γκολ του Παπαδόπουλου. Η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια πήρε ξανά το προβάδισμα με 18-16 στο 39' με γκολ- ποίημα του Μεγαλοοικονόμου και καλές προσπάθειες του Μαραγκού από θέση πίβοτ. Η ομάδα της ΑΕΚ ωστόσο αντέδρασε και ξεκίνησε την αντεπίθεση της. Με δύο γκολ του Μπαλωμένου και ένα από τους Αλβανό, Μπακαούκα, προηγήθηκε για πρώτη φορά με δύο γκολ διαφορά 18-20 στο 46'. Ο Διομήδης μείωσε με τον Τάσκοβιτς και ισοφάρισε σε 20-20 στο 49'
Στο τελευταίο κρίσιμο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες πήγαιναν γκολ- γκολ με την ΑΕΚ, ωστόσο να βρίσκει τις λύσεις στην ανοικτή άμυνα 4-2 του Διομήδη, κυρίως από τα εξτρέμ, ενώ ο Δημήτρης Καφφάτος κάτω από τα δοκάρια όποτε χρειάστηκε, πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις, ολοκληρώνοντας το ματς με 16. Ο Διομήδης είχε την ευκαιρία με την τελευταία επίθεση του ματς να στείλει ουσιαστικά το ματς στην παράταση, αλλά το σουτ του Δεληγιάννη πέρασε άουτ και έτσι το γκολ του Γεωργιάδη στο 58:40, έκρινε την αναμέτρηση.
Στο τέλος οι Αργίτες που κατέκλυσαν το ΔΑΚ και δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα χειροκρότησαν και τις δύο ομάδες. Ο Διομήδης ήταν ένας άξιος αντίπαλος που απέδειξε γιατί τα τελευταία δύο χρόνια είναι μία σκληροτράχηλη ομάδα, έχοντας πλέον την δική του δυναμική στην Αργολίδα και το ελληνικό χάντμπολ.
Την απονομή στην πρωταθλήτρια Ελλάδος έκανε το Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ Νίκος Γραμματικός, ενώ τα μετάλλια στον δευτεραθλητή Διομήδη ο Ειδικός Γραμματέας Δημήτρης Σταυρακάκης.
ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ- ΑΕΚ 24-25
Τα δεκάλεπτα: 5-4, 8-8, 14-11 (ημχ), 18-16, 20-21, 24-25
ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Τσούλος, Ζαραβίνας 2, Χαντέλης, Μεγαλοοικονόμου 6, Καρκαλάτος, Μούγιτς, Πασσιάς, Νούγκοβιτς, Μαραγκός 4, Ευαγγελόπουλος, Σαμαράς 2, Βαρδάκας, Ελευθερίου, Δεληγιάννης 2, Καραιβάνοφ 1, Τάσκοβιτς 7.
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Μπακαούκας 8, Γεωργιάδης 4, Γιαννόπουλος, Μπαλωμένος 6, Τσακνής, Συγγάρης, Ασαρίδης, Οικονόμου, Αλβανός 5, Ναουμίδης, Τσαούσης, Παπαδιονυσίου, Κουρέτας, Παπαδόπουλος 2, Χερουβείμ.
Διαιτητές: Πατιός- Τσιάνας, δίλεπτα: 5-9, πέναλτι: 1/3-3/3. Κόκκινη: 47:10 Παπαδόπουλος (τρία δίλεπτα).
Αρβανίτης: «Παραμυθένια χρονιά»
Ο τεχνικός της ΑΕΚ Γιάννης Αρβανίτης σχολίασε: «Παίξανε πολύ καλά και οι δύο ομάδες αλλά στο φινάλε εμείς ήμασταν αυτοί που είχαμε πιο φρέσκα πόδια και καταφέραμε να κερδίσουμε. Είναι σημαντικό για την ιστορία της ομάδας αυτό το νταμπλ. Τα παιδιά γράφουν καθημερινά ιστορία με τις προσπάθειες που καταβάλλουν. Όλη τη χρονιά υπήρχε αρκετή πίεση και οικονομικά προβλήματα. Αλλά όλα τελείωσαν παραμυθένια σήμερα κα πλέον ξέρουμε ότι με τον Δημήτρη Λαζόπουλο θα έχουμε στη συνέχεια έναν άνθρωπο με όραμα δίπλα μας».
Ο Σπύρος Μπαλωμένος υποστήριξε: «Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά ισορροπημένο. Ξέραμε από πριν ότι θα κριθεί στο τέλος το ματς. Είχαμε όμως αρκετά την κατοχή στα τελευταία λεπτά και αυτό -σε συνδυασμό με τον περιορισμό των λαθών που κάναμε- μας έδωσε το δικαίωμα να πάρουμε τη μεγάλη νίκη. Διαλυθήκαμε και ενωθήκαμε πολλές φορές αυτή τη χρονιά. Αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα, αλλά είχαμε πάντα πίστη πως θα τα καταφέρουμε. Κερδίσαμε το νταμπλ μετά από 35 χρόνια, δώσαμε χαρά σε όλους τους φιλάθλους της ΑΕΚ και πιστεύω ότι αυτό θα γίνει αιτία ώστε η ομάδα να πατήσει σε ακόμα καλύτερες βάσεις».
Ο πλέι μέικερ Ευριπίδης Ναουμίδης είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για το νταμπλ, παρά τα πολλά προβλήματα. Στο τέλος υπήρχε πολύ άγχος, δεν κάναμε σοβαρά λάθη και δείξαμε μεγαλύτερη ψυχραιμία. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου και τον γιατρό μου Κώστα Μαναβή που με στήριξε στον τραυματισμό μου».
«Πρωταθλητές στα μάτια μου»
Από την πλευρά του ο προπονητής του Διομήδη Δημήτρης Δημητρούλιας σχολίασε: «Για μένα οι παίκτες του Διομήδη είναι πρωταθλητές στα μάτια μου. Οι μεγάλες ομάδες στα δύσκολα φαίνονται και εμείς πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι. Πιστεύω ότι το σύστημα του πρωταθλήματος μας αδίκησε πολύ, αλλά και η διαιτησία, αν και θα δω το βίντεο για να είμαι 100% σίγουρος. Πολύ πιστεύουν ότι με την ΑΕΚ δυνατή είναι και το χάντμπολ δυνατό, είναι όμως εξίσου σημαντικό να είναι δυνατός και ο Διομήδης και γενικά οι επαρχιακές ομάδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου