Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΑΥΡΙΟ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΗΣ Η ΑΕΚ

Πηγή: http://www.handball.org.gr
 
Νωρίς το μεσημέρι στην Βιέννη θα διεξαχθεί και η κλήρωση της ΑΕΚ για το Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 2013-2014. Η νταμπλούχος Ελλάδας βρίσκεται στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας της προκριματικής φάσης μαζί με Μότορ Ζαπορόζιε (Ουκρανία) και Κρας Φόλενταμ (Ολλανδία) τις οποίες και αποφεύγει. Θα δημιουργηθούν τρεις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων και οι νικητές των γκρουπ θα προκριθούν στους κυρίους ομίλους της διοργάνωσης.Η «Ένωση» θα έχει έναν αντίπαλο από το 1ο γκρουπ δυναμικότητας που βρίσκονται οι ομάδες: Ντιναμό Μινσκ (Λευκορωσία), Μπάνια Λούκα (Βοσνία), Κονστάντζα (Ρουμανία), μία από το 2ο γκρουπ: Βοιβοντίνα (Σερβία), Τατράν Πρεσόφ (Σλοβακία), Πόρτο Βιτάλις (Πορτογαλία) και μία από το 3ο γκρουπ: Άλφα Χαρντ (Αυστρία), Ελβερουμ (Νορβηγία), Μπεσίκτας (Τουρκία). Οι αγώνες θα γίνουν σε μία έδρα η οποία θα αποφασιστεί με ξεχωριστή κλήρωση, ενώ τα παιχνίδια θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 31 Αυγούστου- 1η Σεπτεμβρίου με σύστημα δύο ημιτελικοί, μικρός και μεγάλος τελικός, αφού η θέση που θα πάρει κάθε ομάδα θα παίξει ρόλο στα Κύπελλα Ευρώπης. Η 4η θέση οδηγεί στον 2ο γύρο του EHF cup, ενώ η 2η και η 3η στον 3ο γύρο του EHF cup.
Τα ζευγαρώματα στα ημιτελικά θα είναι μεταξύ 1ου-4ου και 2ου-3ου γκρουπ δυναμικότητας, άρα η ΑΕΚ θα έχει πρώτο αντίπαλο μία εκ των Μινσκ, Μπάνια Λούκα, Κονστάντζα.
Άλλες δύο θέσεις στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα πάρουν οι νικητές των ζευγαριών Αμβούργο (Γερμανία)- Φούχσε Βερολίνου (Γερμανία), Ντροτ (Νορβηγία)- Ες (Λουξεμβούργου), ενώ ένα ακόμα εισιτήριο θα διεκδικήσουν οι ομάδες του προκριματικού ομίλου wild card που αποτελείται από τις: Ζεγκεντ (Ουγγαρία), Βίσλα Πλοκ (Πολωνία), Μονπελιέ (Γαλλία), Μέταλουργκ (ΠΓΔΜ).
Την Παρασκευή θα διεξαχθεί η κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, άρα οι ομάδες θα γνωρίζουν σε ποιον όμιλο θα τοποθετηθούν εφόσουν προκριθούν στην κυρίως φάση της διοργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου