Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Ακαδημία των σπορ: Η μακροβιότερη ομάδα χάντμπολ

Πηγή:http://www.thebest.gr
Ακαδημία των σπορ: Η μακροβιότερη ομάδα χάντμπολ  Της πόλης μας 
Η αγωνιστική περίοδος 2012-13 τελείωσε και επίσημα πριν μερικές ημέρες για την Ακαδημία των Σπορ, την μακροβιότερη ομάδα εν ενεργεία της πόλης μας στην χειροσφαίριση, που αισίως φέτος έκλεισε 19 χρόνια συνεχής παρουσίας στο άθλημα.
Μάλιστα η πατρινή ομάδα κατάφερε να συμμετάσχει σε δύο πρωταθλήματα της ΟΧΕ αυτά της Α2 Εθνικής κατηγορίας, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, όπου κατέλαβε την 4η θέση στους άνδρες και την 6η θέση στις γυναίκες. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στους άνδρες συμμετείχε στην Α2 Εθνική για έκτη φορά ενώ στις γυναίκες για ενδέκατη. Η μεγαλύτερη πάντως επιτυχία της ήταν ότι κόντρα στην οικονομική κρίση που έχει κατακρεουργήσει και τον αθλητισμό, μπόρεσε και στάθηκε στα πόδια της, χωρίς να έχει την παραμικρή βοήθεια είτε από την ΓΓΑ είτε από την ΟΧΕ και ΤΕΧΠ που διοικητικά ανήκει.
Στην ανδρική ομάδα χρησιμοποιήθηκαν 28 παίκτες (ανάμεσα τους ήταν και 8 παίδες και έφηβοι από τις υποδομές του συλλόγου) σημειώνοντας 12 νίκες και 6 ήττες. Τελείωσε με 5 βαθμούς διαφορά από την πρωταθλήτρια ομάδα της Αναγέννησης Βύρωνα έχοντας πολλά παράπονα από την διαιτησία σε εκτός έδρας κυρίως αγώνες. Μάλιστα φιγουράριζε μέχρι και τις τελευταίες αγωνιστικές στις προνομιούχες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα ακόμη και για άνοδο στη Α1 εθνική.
Στην γυναικεία ομάδα χρησιμοποιήθηκαν 22 παίκτριες ( 9 παίκτριες προέρχονταν από τις ομάδες των νεανίδων και κορασίδων) σημείωσαν 11 ήττες και 3 νίκες, αφού το κύριο βάρος δόθηκε στις μικρές αθλήτριες σε ηλικία μιας και η κατηγορία προσφερόταν για απόκτηση εμπειριών.
Ένας εκ των ιθυνόντων στον σύλλογο που έχει μια πολυετή παρουσία στα κοινά της ομάδας, ο Γιάννης Παπαγιαννόπουλος δηλώνει χαρακτηριστικά: "Ήταν μια κομβική χρονιά για την ομάδα που καταφέραμε τελικά όλοι μαζί σαν μια μπουνιά διοίκηση - αθλητές και αθλήτριες σε συνεργασία με τους χορηγούς - γονείς αθλητών και τους φιλάθλους μας να λειτουργήσουμε αρμονικά και να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας.
Αυτός ο τρόπος συνύπαρξης όλων των παραπάνω έφερε τα αποτελέσματα χωρίς να έχουμε οποιαδήποτε άλλη βοήθεια από τρίτους. Επί της ευκαιρίας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους παραπάνω και δημοσίως, γιατί με τον τρόπο λειτουργίας μας αποδείξαμε ότι αν δεν υπάρχει σκοπιμότητα και όλοι μας έχουμε καλή διάθεση και θέληση όλα μπορούν στο τέλος να επιτευχθούν.
O σύλλογος μας έχει δώσει το παρν και τα διαπιστευτήρια του σε όλα τα σύγχρονα – δύσκολα χρόνια του αθλήματος στην πόλη μας, είχε προτείνει πολλές ιδέες και λύσεις κατά καιρούς, ακόμη και για την επιβίωση και μετεξέλιξη του αθλήματος, αλλά δυστυχώς ποτέ δεν είχε ακουστεί από τους αρμόδιους.
Καταφέραμε ως επί των πλείστον με δικά μας παιδιά να κρατήσουμε μια ιδέα και μια φλόγα αναμένει για δύο δεκαετίες, κάτι που μας κράτησε ζωντανούς στον χώρο. Δυστυχώς όμως διακρίνω ότι θα έρθουν πολύ δύσκολες ημέρες γενικά για τον αθλητισμό ακόμη και για το άθλημα μας, που για να ξεπεραστούν χρειάζονται έξυπνες και μεθοδικές λύσεις και παραχώρηση των σκήπτρων σε νέους ανθρώπους που να έχουν όρεξη και μεράκι για δουλειά".
Το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστεί και δια του τύπου την διοίκηση του ΠΕΑΚ για την παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου στο Κουκούλι και για την αγαστή συνεργασία που είχαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου