Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ EURO Η ΕΛΛΑΔΑ!

Πηγή: http://www.handball.org.gr
 
Την πρώτη θέση στον 2ο όμιλο της 1ης φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2016 και μαζί την πρόκριση, εξασφάλισε η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα νίκησε 29-27 την Ιταλία στο Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης Λάρισας μπροστά σε 1.500 θεατές. Η ομάδα του Γιώργου Κρανάκη μετά το πρώτο 20λεπτο επέβαλε πλήρως τον ρυθμό της φτάνοντας σε μία πολύ σημαντική νίκη, παίζοντας κατά διαστήματα όμορφο χάντμπολ.Η Εθνική μας ξεκίνησε μουδιασμένα με τους Ιταλούς να προηγούνται 4-8 στο 13' με τον Μαιόνε να κάνει ζημιά στην ελληνική άμυνα, αλλά το τάιμ άουτ του ομοσπονδιακού τεχνικού βοήθησε στο να αλλάξει η ψυχολογία και η εικόνα της ομάδας. Με ένα γρήγορο 5-0 και τους Τσιλιμπάρη, Βασιλάκη να κάνουν εξαιρετική εμφάνιση, η Ελλάδα πέρασε μπροστά για πρώτη φορά 9-8 (18'). Στην συνέχεια με τέρμα του Μαιόνε η Ιταλία πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ με 9-10 (21:12), αλλά αυτή ήταν η τελευταία φορά που προηγήθηκε. Η Εθνική αύξησε ρυθμούς και επιθετικά βρήκε τις λύσεις με τον Αλέξανδρο Βασιλάκη και Θόδωρο Ευαγγελίδη από την περιφέρεια και τον Δημήτρη Τζηρά που είχε 5/6 σουτ και ήταν η ευχάριστη έκπληξη του αγώνα. Με τον Τσιλιμπάρη να πραγματοποιεί 16/35 επεμβάσεις (46%) και καλά ποσοστά από 9 μέτρα η Εθνική έφτασε στο 14-11 (27'), ενώ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου η διαφορά πήγε στα 6 γκολ (23-17). Το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε στο 47' όταν έγινε το 27-19 με τέρμα του Μαραγκού. Στην συνέχεια ο ομοσπονδιακός τεχνικός έκανε αρκετές αλλαγές με νέους παίκτες, δοκιμάζοντας σχήματα και ενόψει Μεσογειακών Αγώνων και οι Ιταλοί μείωσαν σε 27-24 στο 53', αλλά δύο γκολ από τους Μπαλωμένο και Χαλκίδη, τους... έκοψαν τα φτερά.
Τώρα η Εθνική Ανδρών θα περιμένει την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης του EURO 2014, ώστε μετά από κλήρωση να μάθει τον αντίπαλο της στα μπαράζ για πρόκριση στους προκριματικούς ομίλους του 2016.
ΕΛΛΑΔΑ- ΙΤΑΛΙΑ 29-27
Τα δεκάλεπτα: 4-5, 9-9, 16-13 (ημχ.), 23-17, 27-22, 29-27
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Κρανάκης): Τσιλιμπάρης, Ριγανάς 1, Μπαλωμένος 4, Τζουβάρας, Βασιλάκης 8, Ευαγγελίδης 5, Γεωργιάδης Γ., Χαλκίδης 2, Αλβανός 1, Καρυπίδης, Γεωργιάδης Δ. Παπαδόπουλος 1, Μεγαλοοικονόμου, Τζηράς 5, Παπαδιονυσίου, Μαραγκός 2.
ΙΤΑΛΙΑ (Φράνκο Τσιόντσιο): Ντι Μαρτσέλο, Βακάρο, Μαιόνε 9, Γκαέτα 1, Ρουμπίνο 1, Τζιανοκάρο 1, Καράρα 1, Βόλφι, Σαμπάολο, Ράντοβτσιτς 1, Φόβιο, Ρόκβιτς 1, Όπαλιτς, Τούρκοβιτς 2, Σκάταρ 7, Τόκιτς 3.
Διαιτητές: Χόρβατ-Μάρτον (Ουγγαρία), Παρατηρητής: Χαρτ (Ισραήλ)
Δίλεπτα: 4-4, πέναλτι: 2/3-3/5.
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 4 αγώνες)
Ομάδα/Β./Γκολ
1. Ελλάδα 8 135-86
2. Ιταλία 4 136-109
3. Μ. Βρετανία 0 83-159
«Μας κράτησε η επίθεση»
Μπράνκο Ντούμνιτς (βοηθός προπονητή Ιταλίας): «Ήταν ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Δείξαμε καλά στοιχεία και ορισμένες στιγμές ήμασταν ανώτεροι. Είχαμε κάποια άστοχα σουτ από τα έξι μέτρα στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Είχαμε καλές συνεργασίες, αλλά η Ελλάδα είχε το πλεονέκτημα των έξι γκολ που μας είχε κερδίσει. Ήταν ωραίο το ματς και η ελληνική ομάδα άξιζε να νικήσει».
Γιώργος Κρανάκης (προπονητής Ελλάδας): «Κατ' αρχήν να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Ιταλίας και τις ευχαριστίες μας στους τοπικούς φορείς. Να ευχαριστήσουμε όσους ήρθαν και μας βοήθησαν. Συνεχίζουμε στην επόμενη φάση που θα γίνει τον Απρίλιο. Το ματς με την Ιταλία είχε πάθος. Δεν ξεκινήσαμε καλά, ήμασταν παθητικοί και τυχεροί σε ορισμένες τελικές προσπάθειες των Ιταλών. Προσπαθήσαμε να δώσουμε ενέργεια στην άμυνά μας. Μας κρατούσε η επίθεση, αν και περιμέναμε να μας κρατήσει η άμυνα. Ο τερματοφύλακάς μας έκανε τρομερή προσπάθεια και μας κράτησε στο ματς. Εκτιμώ ότι 15 λεπτά προτού λήξει το ματς, όλα είχαν κριθεί. Ευχαριστώ τα παιδιά για την προσπάθεια. Έχω μείνει έκπληκτος μαζί τους. Αυτοί με τραβάνε. Είναι καταπληκτική ομάδα, καταπληκτικά παιδιά».
Μικέλε Σκάταρ (παίκτης Ιταλίας): «Η Ελλάδα έπαιξε καλή άμυνα. Όσο περνούσε η ώρα γινόταν όλο και καλύτερη. Στο δεύτερο πήραν το προβάδισμα και έκαναν πολλές αλλαγές. Η Ελλάδα ήταν καλύτερη ομάδα, είχε παίκτες με εμπειρία».
Δημήτρης Τζηράς (παίκτης Εθνικής): «Ήμασταν καλύτεροι από την Ιταλία. Τα μεγάλα παιδιά, όπως οι Αλβανός και Χαλκίδης, τραβάνε εμάς τους νεαρότερους και η βοήθειά τους είναι σημαντική. Γινόμαστε ένα με τους παλιούς. Κοιτάζουμε μπροστά και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου