Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ Ο ΚΑΡΑΜΠΑΤΙΤΣ

Πηγή: http://www.sentragoal.gr
Καταλανός ο «Μέσι» του χάντμπολ!
 
Του ΓΙΑΝΝΗ-ΜΑΡΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥΠαίκτης της Μπαρτσελόνα θα είναι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο Νικολά Καράμπατιτς. Ο 29χρονος αριστερός ίντερ, ο οποίος γεννήθηκε στην πόλη Νις της Σερβίας αλλά έχει αποκτήσει τη γαλλική υπηκοότητα, αγωνιζόταν φέτος στη γαλλική Εξ Αν Προβάνς, ενώ κατά το παρελθόν είχε φορέσει τις φανέλες του Κίελου και της Μοντεπελιέ. Μάλιστα, ως παίκτης της Μοντπελιέ είχε βρεθεί αναμεμειγμένος σε σκάνδαλο στημένων αγώνων.
Θεωρείται και όχι άδικα ως ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου, μιας και στην καριέρα του έχει καταφέρει να αναδειχθεί παίκτης της χρονιάς τόσο πέρυσι όσο και το 2007, ενώ πέρυσι ψηφίστηκε ως καλύτερος αθλητής της γαλλικής Λίγκας στο χάντμπολ. Ως μέλος της εθνικής Γαλλίας έχει κατακτήσει δύο φορές το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο (2008 και 2012) ενώ ήταν πέμπτος στην Αθήνα, δύο φορές το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (2009 και 2011) και ισάριθμες το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (2006 και 2010). Επίσης με κατέκτησε δύο φορές το Τσάμπιονς Λιγκ, το 2003 με τη Μοντπελιέ και το 2007 με το Κίελο.
Παράλληλα έχει σηκώσει την κούπα του πρωταθλητή Γαλλίας επτά φορές και άλλες τέσσερις αυτή της Γερμανίας. Κοντολογίς, μετά τον ποδοσφαιρικό Μέσι και τον... διάδοχό του, τον Νεϊμάρ, η Μπαρτσελόνα ενέταξε στο δυναμικό της και τον «Μέσι» του χάντμπολ! Η παρουσίαση του Καράμπατιτς θα γίνει σήμερα (11.30 π.μ.) στο «Παλάου Μπλαουγκράνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου