Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

«ΑΘΛΟΣ» ΓΙΑ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ!

Πηγή:  http://hatzi-handball.blogspot.com 
Με γκολ της Μαρίας Παπαδοπούλου δέκα δευτερόλεπτα πριν το τέλος η ομάδα των Γιαννιτσών απέκλεισε την Νέα Ιωνία και προκρίθηκε στον τελικό της Α1 Γυναικών ΟΠΑΠ.
Ολοκληρώθηκε μία από τις μεγάλες εκπλήξεις στην ιστορία του ελληνικού χάντμπολ. Ο Μέγας Αλέξανδρος προκρίθηκε έναντι της Κυπελλούχου Ελλάδος Νέας Ιωνίας στον τελικό του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών ΟΠΑΠ. Η ομάδα των Γιαννιτσών είχε κερδίσει στο πρώτο ματς των ημιτελικών με 32-28 και στον σημερινό επαναληπτικό βρέθηκε να χάνει 21-14 στο 46’ και 22-16 στο 50’, αλλά κατόρθωσε και πήρε την μεγάλη πρόκριση παρά την ήττα της με 23-20. Το «χρυσό» γκολ πέτυχε η Μαρία Παπαδοπούλου, δέκα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ματς, παίρνοντας την… μπουκιά από το στόμα της Νέας Ιωνίας, η οποία με το 23-19 περνούσε στον τελικό, λόγω των περισσοτέρων εκτός έδρας γκολ.
Η ομάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου φτάνει στον τελικό της Α1 Γυναικών ΟΠΑΠ για πρώτη φορά στην ιστορία της σε επίπεδο Α’ Εθνικής, η οποία χρονολογείται από την περίοδο 1986-1987. Συνολικά είναι η 3η φορά που πηγαίνει στον τελικό αν υπολογιστούν οι χρονιές 1984 και 1986, όπου και έχασε από Άρη Νίκαιας και Αθηναϊκό αντίστοιχα.
«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια. Είμαι πολύ χαρούμενος. Είχαμε μεγάλη πίεση και άγχος. Πιστεύαμε πως θα παλέψουμε την πρόκριση. Κάποια στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο η Νέα Ιωνία ξέφυγε με πολλά γκολ, αλλά εμείς ρισκάραμε και η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς», σχολίασε ο τεχνικός του Μεγάλου Αλεξάνδρου Κύρος Σαράφης.
Ο συνεργάτης της Σοφίας Ναϊσίδου, Βαγγέλης Μαντζόπουλος σχολίασε: «Στο πιο κρίσιμο σημείο μας δόθηκε η ευκαιρία να καθαρίσουμε το ματς, ωστόσο δεν καταφέραμε».
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ- ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 23-20Τα δεκάλεπτα: 3-3, 7-5, 11-9 (ημχ.), 16-12, 22-16, 23-20
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ (Σοφία Ναϊσίδου): Μαυρογιώργη Δ., Μαυρογιώργη Ζ., Μαυρογιώργη Ν. 1, Λαφάρα, Παπανικολάου 6, Μίλκοβιτς 2, Μασμανίδου 4, Σλιάκοβα 3, Κοτσαμποικίδου, Βοίτοβιτς Α. Μακρή, Τσακάλου 3, Χρύση 4, Κοντοστεργίου
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Κύρος Σαράφης): Παρασκευαίδου, Παπαδοπούλου Α., Τσιτσούκη, Ιωαννίδου 2, Μπατζαρακούδη 4, Χατζηπαρασίδου 3, Αναστασίου 6, Παπαδοπούλου Μ. 4, Γεωργιάδου, Παπαδοπούλου Ι. 1, Τρελλοπούλου 1. Διαιτητές: Συρεπίσιος- Μερτινιάν, δίλεπτα: 1-3, Πέναλτι: 1/3-0/0.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου