Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Με... καλάσνικοφ πήρε το Κύπελλο η Ορμή

Πηγή:  http://www.onsports.gr 

Με κορυφαία την τερματοφύλακά της, Καλασνίκοφα, η Ορμή επικράτησε με 21-20 της Νέας Ιωνίας στο Λουτράκι και στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας.
Κυπελλούχος Ελλάδας για το έτος 2011-2012 στέφθηκε η Ορμή, που επέστρεψε στο... θρόνο της από τον οποίο απουσίασε πέρσι, μετά τη νίκη με 21-20 επί της Νέας Ιωνίας στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου που διεξήχθη στο Λουτράκι. Το γκολ της νίκης για την πατρινή ομάδα πέτυχε η αρχηγός της Άννα Στράτου, η οποία σκόραρε λίγο πριν το φινάλε. Ωστόσο, μεγάλη πρωταγωνίστρια του αγώνα ήταν η ρωσίδα πορτιέρο της Ορμής, Έλενα Καλασνίκοβα, που έπιανε τα... άπιαστα.
Ο τελικός αποτέλεσε διαφήμιση για το γυναικείο χάντμπολ, αφού οι δύο ομάδες πήγαιναν γκολ γκολ μέχρι το τέλος, χαρίζοντας πλούσιο θέαμα αλλά και έντονες... δόσεις αγωνίας στον κόσμο που γέμισε το κλειστό γήπεδο στο Λουτράκι.
Αυτό είναι το 4ο Κύπελλο Ελλάδας που κατακτά στην ιστορία της η Ορμή. M.V.P. του αγώνα αναδείχθηκε η τερματοφύλακας Έλενα Καλασνίκοβα.
Η παίκτρια της Ορμής, Κατερίνα Βαφειάδου μετά τη λήξη του αγώνα και την κατάκτηση του Κυπέλλου, τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενη. Αγωνιστήκαμε με πάθος και καταφέραμε να πάρουμε τον τίτλο. Ήταν πάρα πολύ ωραίος τελικός. Θέλω να αφιερώσω το τρόπαιο στην ομάδα μου και εύχομαι να σηκώσουμε και το τρόπαιο του πρωταθλήματος».
Τα δεκάλεπτα: 2-2, 4-5, 10-7 (ημχ.), 14-12, 16-17, 21-20.
ΟΡΜΗ (Ζλάτκο Πετρονίγεβιτς): Καλασνίκοβα, Μαρλαφέκα, Παπαδοπούλου, Αγγελοπούλου, Καράγιωργα 5, Ευαγγελίδου, Στράτου 4, Παπάζογλου, Στανκούτε 3, Πένεφ 4, Κασάπη, Βαφειάδου 3, Στρατάκη 2, Αποστολοπούλου.
Ν. ΙΩΝΙΑ (Σοφία Ναϊσίδου): Μαυρογεώργη Δ., Μαυρογεώργη Ζ., Μαυρογεώργη Ν. 2, Χρονοπούλου, Παπανικολάου, Μίλκοβιτς 5, Μασμανίδου 1, Σλιάκοβα 5, Κοτσαμπουϊκίδου, Βόιτοβιτς, Μακρή, Τσάκαλου 6, Χρυσή 1, Κοντοστέργιου.
Παρατηρητής: Στράτος Κυριακούλιας, Διαιτητές: Πατιός-Τσιάνας, Δίλεπτα: 3-3, Πέναλτι: 2/3-3/6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου