Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ρεπορτάζ AEK

Από εφημερίδα "Ωρα για σπόρ"
της Γιολάντας Ζύκα 


Η Πάτρα θα φιλοξενήσει τελικά τον φετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Για μια ακόμη χρονιά μια πόλη της επαρχίας θα αναλάβει την σημαντική διοργάνωση του χάντμπολ, με το «στοίχημα» να είναι μεγάλο για τους αρμόδιους φορείς. Παρά τις επιφυλάξεις που υπήρχαν από τα δυο σωματεία, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για την επιλογή της Πάτρας από την στιγμή που η ομοσπονδία επέλεξε την συγκεκριμένη Πόλη, πλέον το ζητούμενο είναι οργανωθεί σωστά και να διεξαχθεί μια πραγματική γιορτή. Βλέπετε οι μνήμες από τον προ διετίας τελικό στην Λαμία είναι ακόμα νωπές και αυτή την φορά η ευθύνη βαραίνει τους διοργανωτές που θα πρέπει να πάρουν όλα τα μέτρα, προκειμένου να προστατεύσουν και την διοργάνωση αλλά και τις ομάδες που συμμετέχουν. Ο προπονητής της ΑΕΚ, Γιάννης Αρβανίτης μίλησε στην «Ώρα των Σπορ» για την επιλογή της Πάτρας τονίζοντας πως θα πρέπει να γίνει μια πραγματική γιορτή και για αυτό θα πρέπει να υπάρχει σωστή οργάνωση: «Χαιρόμαστε που ο τελικός θα γίνει στην Πάτρα. Θα πρέπει βέβαια να οργανωθεί σωστά και να γίνει μια πραγματική γιορτή. Να δείξουμε ότι μπορεί το άθλημα να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Όπως είπα όμως, θα πρέπει να υπάρχει η κατάλληλη οργάνωση για να εξελιχθούν όλα όπως πρέπει και χωρίς απρόοπτα. Είναι μια ευκαιρία να δείξουμε ότι το χάντμπολ μπορεί να κάνει γιορτές. Ήδη ο τελικός του πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ οργανώθηκε σωστά και θα πρέπει με τον ίδιο τρόπο να εξελιχθεί και αυτός ο τελικός».
«Δεν υπάρχει φαβορί»Στη συνέχεια ο προπονητής του «Δικεφάλου» δεν θέλησε να χρίσει κάποια από τις δυο ομάδες φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, τονίζοντας πως σε ένα τέτοιο παιχνίδι καμία ομάδα δεν έχει πλεονέκτημα. «Ο τελικός είναι πάντα τελικός. Δεν υπάρχει φαβορί και δε νομίζω ότι έχουμε πλεονέκτημα θεωρητικά. Μπορεί να υπάρξει τελικός που να έχει κάποια ομάδα το προβάδισμα αλλά στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για ένα ντέρμπι. Και εμείς και ο ΠΑΟΚ είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Θα πρέπει να δείξουμε στο γήπεδο αυτό που μπορούμε». Αναφορικά με το παιχνίδι που ακολουθεί με τον Άρη Νίκαιας και το αν επηρέασε ψυχολογικά την ομάδα η ήττα από τον Διομήδη, ο κ. Αρβανίτης επισήμανε: «Δεν μπορώ να πω ότι δεν μας επηρέασε. Σίγουρα μας επηρέασε αλλά νομίζω ότι δουλέψαμε και είμαστε σε καλή κατάσταση. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να πάρουμε τη νίκη».
Γιαννόπουλος: Είμαι πολύ χαρούμενος για την κλήση μου στην ΕθνικήΟ Γιαννόπουλος θα κάνει για πρώτη φορά προπόνηση με την Εθνική Ανδρών και μιλώντας στο aek-live.gr και την «Ώρα των Σπορ» δεν έκρυψε την χαρά και την ικανοποίηση του, που έστω και στην προπόνηση, περνάει την πόρτα της Εθνικής Ανδρών.
Συγκεκριμένα ο νεαρός άσος της ΑΕΚ, σχολίασε για την κλήση του αυτή: «Είμαι πολύ χαρούμενος και αποτελεί σημαντικό για μένα. Μου δίνει ένα επιπλέον κίνητρο για να συνεχίσω να δουλεύω και να γίνομαι συνεχώς καλύτερος. Για κάθε αθλητή είναι ένα όνειρο να φτάσει να παίζει στην Εθνική. Το ότι κλήθηκα σε μια προπόνηση δεν σημαίνει ότι έγινα ακόμα μέλος της Εθνικής Ανδρών αλλά στόχος μου είναι κάποια μέρα να σταθεροποιηθώ και να συμμετέχω σταθερά στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Θεωρώ μεγάλη μου τιμή που με εμπιστεύεται ο προπονητής μου, κ. Αρβανίτης και μου δίνει την ευκαιρία να βελτιώνομαι μέσα από τους αγώνες και να αγωνίζομαι σε υψηλό επίπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου