Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Βάσεις πρόκρισης για Διομήδη

(Photo: Action Images)
Σημαντικό βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ έκανε ο Διομήδης Άργους που νίκησε 27-24 στο κατάμεστο κλειστό της Νέας Κίου την ουκρανική Πορτόβικ στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τη φάση των «16». Πλέον οι «λύκοι» στρέφουν την προσοχή στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας, με την τύχη να βρίσκεται στα χέρια τους.
Ο πρωτοπόρος και αήττητος του ελληνικού πρωταθλήματος ξεκίνησε πολύ δυνατά και παρότι μετά το 13ο λεπτό έχασε τον ρυθμό, διατηρήθηκε μπροστά στο σκορ μέχρι και τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με προβάδισμα 3 γκολ (11-8).
Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με ένα ξέσπασμα των «λύκων» που έφερε τη διαφορά στα 5 τέρματα, ωστόσο δεν κατάφεραν να τη διατηρήσουν μέχρι τέλους με το σκορ να γίνεται 22-21. Όλα κρίθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, όπου με δύο γκολ του Μαραγκού ο Διομήδης ξέφυγε με 3 γκολ (25-22) στο 53ο λεπτό. Οι Ουκρανοί μείωσαν προς στιγμήν σε 25-24 αλλά ο Μεγαλοοικονόμου με δύο κρίσιμα γκολ έγραψε το τελικό 27-24.
Σημαντική χαρακτήρισε με δηλώσεις του την νίκη του Διομήδη ο τεχνικός της ομάδας του Άργους Δημήτρης Δημητρούλιας. «Ήταν μία σημαντική νίκη για την Ευρώπη, η οποία μας δίνει ελπίδες. Θα παίξουμε στα ίσια για την πρόκριση στην Ουκρανία. Η αλήθεια είναι πως υπήρξαν οι συνθήκες να κερδίσουμε και με περισσότερα γκολ, αλλά η πολύ υγρασία στο γήπεδο επηρέασε περισσότερο την δική μου ομάδα, που είναι πιο τεχνική. Στα δεύτερα ματς πηγαίνουμε καλύτερα και πλέον ξέρουμε και τον αντίπαλο μας καλύτερα», σχολίασε.
Από την πλευρά των παικτών ο πλέι μέικερ Χάρης Μάλλιος δήλωσε: «Πρώτος μας στόχος ήταν να χαρούμε το ματς. Κρατάμε την σημαντική νίκη και ευχαριστούμε τον κόσμο που γέμισε το γήπεδο και μας συμπαραστάθηκε».
Τα δεκάλεπτα: 5-2, 7-5, 11-8 (ημχ.), 17-13, 22-21, 27-24
ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Τσούλος, Ζαραβίνας 1, Μεγαλοοικονόμου 3, Κρεμαστιώτης, Πασσιάς, Πριόβολος, Μούγιτς, Μάλλιος 6, Νούνγκοβιτς, Μαραγκός 3, Σαμαράς 7, Κοντούλης, Σπέντζος, Ελευθερίου, Ουρόσεβιτς 1, Τάσκοβιτς 6.
ΠΟΡΤΟΒΙΚ (Ολεγκ Σικ): Σόγκα 1, Μπουινένκο, Μποτσόγιεφ, Γκανζιένκο, Πολτοράτσκι 9, Γκορόβι, Ντενίσον, Γκούνκο, Σμιρνόφ, Μανκόφσκι 3, Γιουζμπαμπένκο 3, Κοζάκεβικ 4, Ζαχάροφ 4, Τσουπρίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου