Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΣΕΡΙ ΤΟΥ ΔΙΟΜΗΔΗ

Πηγή:  http://hatzi-handball.blogspot.com Ο ΠΑΟΚ πήρε ισοπαλία (27-27) στην έδρα των «Λύκων» και το πρωτάθλημα απέκτησε νέο ενδιαφέρον
Σπουδαίο παιχνίδι έγινε στο κατάμεστο κλειστό του Άργους με τον Διομήδη Άργους να αναδεικνύεται ισόπαλος 27-27 με τον ΠΑΟΚ για την 14η αγωνιστική της Α1 Ανδρών ΟΠΑΠ. Αυτή ήταν η πρώτη απώλεια βαθμού για τους «Λύκους» μετά από 12 συνεχόμενες νίκες, η οποία ουσιαστικά δίνει ένα νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα, αφού αν κερδίσει η ΑΕΚ μπορεί να μειώσει την διαφορά στους 5 βαθμούς από την κορυφή, ενώ και ο «δικέφαλος» του Βορρά διατήρησε και αυτός τις ελπίδες του για τίτλο. Ο Διομήδης φυσικά και παραμένει το μεγάλο φαβορί της πρωτιάς και του πρωταθλήματος, αλλά έχασε την ευκαιρία να το «τελειώσει» ουσιαστικά από σήμερα.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα και προηγήθηκαν 3-1, 6-3 στο 13’ και 7-5 στο 17’. Ο ΠΑΟΚ με ένα 3-0 γύρισε το ματς (7-8) στο 21:42 με γκολ του Παλάσκα που ήταν από τους κορυφαίους της αναμέτρησης με τον Ουρόσεβιτς να μην μπορεί να τον σταματήσει στο προσωπικό μαρμάρισμα. Ο τεχνικός του Διομήδη έβαλε στη θέση του Σέρβου τον Σαμαρά σε θέση «2» και η «ζημιά» κάπως περιορίστηκε με τον Διομήδη να ξαναπαίρνει προβάδισμα στο σκορ και να κλείνει το ημίχρονο, προηγούμενος 13-12 με τέρμα του εξαιρετικού για ένα ακόμα ματς Μάλλιου.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι διατηρούσαν το προβάδισμα (15-13, 17-14), αλλά ο ΠΑΟΚ με τον πολύ καλό Ιωαννίδη και τον ασταμάτητο Κοκκώνη που όταν έπαιρνε την μπάλα στα πίβοτ, ήταν μισό γκολ, κατάφερε και έμεινε κοντά στο σκορ. Η απουσία του Μαραγκού από την άμυνα του Διομήδη, αλλά και την επίθεση -αφού ο Μεγαλοοικονόμου ήταν σε κακή ημέρα- ήταν αισθητή και οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν δεόντως. Ο Διομήδης μπήκε μπροστά στο σκορ στο τελευταίο δεκάλεπτο 25-22 και 27-24, ωστόσο Ιωαννίδης, Πετρίδης και Κεσίδης (στο 59:37) έφεραν το ματς στα ίσια 27-27 και στα τελευταία δευτερόλεπτα μπορούσαν και οι δύο ομάδες να κερδίσουν. Ο Διομήδης στην τελευταία του επίθεση κερδίζει φάουλ, ο Μεγαλοοικονόμου προσπαθεί να αιφνιδιάσει τον Γουργούμη και εκτελεί απευθείας, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ ήταν σε ετοιμότητα και αν δεν έκανε βιαστικό σουτ από το ένα τέρμα στο άλλο –που πέρασε άουτ- ίσως ο «δικέφαλος» να είχε προλάβει να σκοράρει στα 5 δευτερόλεπτα που απέμειναν για το τέλος.
«Στο χέρι μας ακόμα»Ο τεχνικός του Διομήδη Δημήτρης Δημητρούλιας σχολίασε: «Μας πείραξε πολύ η πρώτη απώλεια βαθμού. Μας έλειψε ο Μαραγκός γιατί η ομάδα είχε μάθει σε ένα στυλ παιχνιδιού στην άμυνα. Κρατάγαμε το ματς στα χέρια μας αλλά βιαστήκαμε να το κερδίσουμε. Δεν είχαμε υπομονή. Έχουμε μία οκτάδα κι είναι πολύ δύσκολο όταν ένας παίκτης είναι κακός να τον βγάλω έξω. Παρά το χαμένο βαθμό, διατηρούμε μια καλή διαφορά κι είναι στο χέρι μας το πρωτάθλημα».
Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Στέλιος Υετίων επεσήμανε: «Είμαστε οι πρώτοι που κόψαμε βαθμό από τον Διομήδη και όμως δεν είμαστε ικανοποιημένοι, διότι μπορούσαμε την νίκη. Ήμασταν θεωρώ λίγο καλύτεροι. Δείξαμε χαρακτήρα και αποδείξαμε πως έχουμε μεγάλη καρδιά σαν ομάδα»
Ο πίβοτ του ΠΑΟΚ Νίκος Κοκκώνης σχολίασε: «Δεν μπορούμε να πούμε πως είμαστε δυσαρεστημένοι από την ισοπαλία. Ο Διομήδης έχει δημιουργήσει μία πολύ καλή ομάδα για τα ελληνικά δεδομένα. Του εύχομαι καλή επιτυχία στην Ευρώπη».
ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ- ΠΑΟΚ 27-27Τα δεκάλεπτα: 4-3, 7-6, 13-12 (ημχ.), 17-15, 25-22, 27-27
ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας) : Τσούλος, Ζαραβίνας 3, Μεγαλοοικονόμου 1, Κρεμαστιώτης, Πασσιάς, Πριόβολος 2, Μούγιτς, Μάλλιος 7, Νούνγκοβιτς, Σαμαράς 5, Κοντούλης, ελευθερίου, Ουρόσεβιτς 3, Τάσκοβιτς 6
ΠΑΟΚ (Στέλιος Υετίων): Παλάσκας 6, Γουργούμης, Κοκκώνης 5, Κνέζεβιτς, Αποστολίδης Π., Πετρίδης 2, Ανγκελόφσκι, Ιωαννίδης 5, Τσακίρης 3, Τσίλης, Σεβαστίδης 2, Τάτσης, Κεσίδης 4, Πίτσιος.
Διαιτητές: Τσάμος-Τσάκωνας Δίλεπτα: 8-8 Πέναλτι: 3/3-2/3 , Κόκκινες: 57:20 Σαμαράς (τρία δίλεπτα)- 57:20 Τσακίρης (τρία δίλεπτα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου