Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Η ΔΑΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ U19




ΟΛΛΑΝΔΙΑ 27-29 ΔΑΝΙΑ

Abbingh 9 Woller 7




H Δανία εδώ και λίγες ώρες είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κατηγορία των Νεανίδων, επικρατώντας ευκολότερα απ ότι δείχνει το τελικό 29-27 της Ολλανδίας στο κατάμεστο γήπεδο του Ρότερνταμ.

Μπορεί οι Δανέζες να ξεκίνησαν νευρικά την αναμέτρηση, αλλά σύντομα φάνηκε η υπεροχή τους στον αγωνιστικό χώρο, καθώς αμυντικά ήταν αρκετά διαβασμένες απέναντι στην επιθετική ανάπτυξη των γηπεδούχων από την περιφέρεια.

Έτσι μέσα σε 10 λεπτά το 3-1 υπέρ της Ολλανδίας μετατράπηκε σε 3-4 υπέρ των φιλοξενουμένων αποκτώντας και ψυχολογικό έρισμα για την συνέχεια.

Οι Οράνιε στηρίχτηκαν αποκλείστηκαν στις επιθετικές εμπνεύσεις των Polman και Abbingh (πρώτη σκόρερ της διοργάνωσης), όμως αυτό δεν της ήταν αρκετό να αντισταθμίσει τον επιθετικό πλουραλισμό των παικτριών του Heine Eriksen που είδε την ομάδα του να πηγαίνει στα αποδυτήρια με αέρα 4 τερμάτων 13-17

Στην επανάληψη την παράσταση έκλεψαν οι τερματοφύλακες των 2 ομάδων Wester (Ολλανδία) και Greve (Δανία), ενισχύοντας τις προσπάθειες των συναθλητριών τους για τη νίκη.

Οι Δανέζες διατήρησαν τα ηνία στην επίθεση με τις Woller (7), Poulsen (6) και Burgaard (6) να βρίσκουν το δρόμο προς τα δίχτυα σε καίρια διαστήματα.

Παρά την αντεπίθεση που εξαπέλυσαν οι γηπεδούχες στα τελευταίο 6λεπτο του αγώνα, δεν κατάφεραν να ανατρέψουν το προβάδισμα των 4 τερμάτων που είχαν αποκτήσει οι Δανέζες, ωστόσο περιόρισαν τη διαφορά στο -2 27-29 που ήταν και το τελικό σκόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου