Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Δηλώσεις του Μπόρις Τσουρλέφσκι


Ο προπονητής της Ορμής Λουξ, ο Σκοπιανός Μπόρις Τσουρλέφσκι σε συνέντευξη του στοsite του συλλόγου δήλωσε για την ομάδα και την προετοιμασία που έχει πραγματοποιήσει:
«Χαίρομαι που είμαι και πάλι στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο χαίρομαι που εργάζομαι στην Ορμή Λουξ. Η ομάδα διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να δουλεύει κάποιος σαν προπονητής και οι αθλήτριες λειτουργούν σε επαγγελματικά πρότυπα, τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά. Είναι πολύ πειθαρχημένες. Ήταν πολύ σημαντικό που καταφέραμε και παίξαμε πολύ δυνατά παιχνίδια προετοιμασίας. Έγιναν την κατάλληλη στιγμή για να καταλάβουμε όλοι, αφενός τις δυνατότητές μας και αφετέρου ότι μόνο με σοβαρή δουλειά και πειθαρχία μέσα στο γήπεδο μπορούμε να περιμένουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Το σύγχρονο handball βασίζεται στη δύναμη και την ταχύτητα, στοιχεία που είχε η ρουμάνικη ομάδα αλλά και οι ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε στο Champions League. Πάνω σε αυτή τη λογική στηρίζεται και η δική μας προετοιμασία. Δουλειά, πειθαρχία στη συμπεριφορά και στο παιχνίδι θα φέρουν τα αποτελέσματα που όλοι περιμένουμε. Στους αγώνες που δώσαμε στην Πάτρα μας έλειψε ο αιφνιδιασμός. Αυτό οφειλόταν κυρίως στο ότι είχαμε λίγες ημέρες προετοιμασίας στα πόδια μας. Στα παιχνίδια που δώσαμε στα Σκόπια είχαμε καλύτερο ρυθμό, παίξαμε δυνατές άμυνες και τρέξαμε περισσότερο. Θα πρέπει να τονίσω ότι οι αθλήτριές μου διαθέτουν πάρα πολύ καλή αγωνιστική ποιότητα. Μέσα από την προπόνηση μου δείχνουν ότι θα έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Προσπαθώ να τις κάνω να πιστέψουν στις πραγματικά μεγάλες δυνατότητές τους. Η ομάδα διαθέτει παίκτριες με μεγάλη εμπειρία αλλά και παίκτριες με ενθουσιασμό και δίψα για διάκριση. Αυτά, σε συνδυασμό με το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει μέσα στην ομάδα είναι τα στοιχεία που με κάνουν να πιστεύω ότι θα πετύχουμε τον στόχο που έχουμε θέσει.»
ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ
 Σχετικά με τις ομάδες που πλαισιώνουν την Ορμή Λουξ στον προκριματικό όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ Λιγκ ο Μπόρις Τσουρλέφσκι σχολίασε:
 « Έχω μαζέψει αρκετές πληροφορίες από παλιούς φίλους και συνεργάτες αλλά και από τοinternet. Σήμερα αναμένεται να έχω στα χέρια μου DVD από τα τουρνουά προετοιμασίας που αγωνίστηκαν οι Ελβετοί στη Σλοβενία και οι Ολλανδοί στη Γερμανία. Το ολλανδικόhandball είναι η έκπληξη της Ευρώπης της τελευταία τριετία και στηρίζεται στην ταχύτητα και στην σκληρή άμυνα, στοιχεία τα οποία διαθέτει και η αντίπαλός μας. Η ελβετική ομάδα είναι έμπειρη, διαθέτει αρκετές διεθνείς παίκτριες, οι οποίες αρχίζουν σιγά-σιγά να επηρεάζονται από την εξαιρετική δουλειά που κάνει στην Εθνική ομάδα της Ελβετίας η Μάρτα Βον, η πολύ σπουδαία προπονήτρια της Κριμ Λιουμπλιάνας. Η πορτογαλική ομάδα είναι γενικά μια καλή και γρήγορη ομάδα που στηρίζεται στη μεγάλη εμπειρία μιας σπουδαίας αθλήτριας, της Άνα Σέιμπρα. Επίσης συμπλήρωσε: « Θεωρώ ότι είναι σημαντικό που θα παίξουμε εντός έδρας γιατί πιστεύω ότι θα βοηθήσει την ψυχολογία μας. Θα προσπαθήσουμε να αποβάλουμε γρήγορα το άγχος του «πρέπει να προκριθούμε» και να είμαστε συγκεντρωμένοι κάθε λεπτό των αγώνων, να έχουμε τον έλεγχο και να μην απογοητευόμαστε. Δεν βρίσκω κανένα μειονέκτημα που παίζουμε στην Πάτρα. Εάν ο κόσμος έρθει στο γήπεδο και βοηθήσει την προσπάθειά μας, τότε πιστεύω ότι όλα θα λειτουργήσουν υπέρ μας.»
ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
Για τις αθλήτριες της ΟΡΜΗΣ σε σχετική ερώτηση δήλωσε: « Υπάρχουν πραγματικά πολύ καλές αθλήτριες που τις διακρίνει η φαντασία, η δύναμη και η αποτελεσματικότητα. Πρέπει όμως να είναι απολύτως συγκεντρωμένες στο παιχνίδι και αν αποδεικνύουν την αξία τους μέσα στο γήπεδο. Για μένα είναι σημαντικό που η ομάδα διαθέτει πολύ έμπειρες παίκτριες που μπορούν να δώσουν λύσεις σε κάθε στιγμή του αγώνα αλλά και νεαρές αθλήτριες με φρεσκάδα στο παιχνίδι τους και δίψα για διάκριση. Είναι μεγάλη ευκαιρία για μας, να πετύχουμε βήμα-βήμα μία διάκριση στην Ευρώπη και για μένα πραγματικά μεγάλη πρόκληση να «παντρέψω» όλα τα θετικά στοιχεία που διαθέτει η ομάδα. Σαν αθλητής προσπαθούσα πάντα να έχω πειθαρχία και καθαρό μυαλό στα παιχνίδια, τα οποία σε συνδυασμό με την δυνατή άμυνα και την ταχύτητα είναι τα βασικά στοιχεία για να πάρουμε το αποτέλεσμα. Γνωρίζω ότι ο Πρόεδρος, η Διοίκηση και οι χορηγοί μας, έχουν επενδύσει σε αυτή τη φάση του Champions League και γενικότερα στη φετινή ευρωπαϊκή προσπάθεια της ομάδας. Γι' αυτό δεν αρκεί να λες και να είσαι πρώτος στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε κοντά στην ευρωπαϊκή πρόκληση και καταξίωση. Η δουλειά όλων μας έχει βασιστεί σ' αυτή τη φιλοσοφία. Η κλήρωση των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων φέτος μας δίνει τη δυνατότητα να αποδείξουμε τι αξίζουμε.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου