Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

«Αυτά ζω στη Γερμανία»

By sportsfeed
 

Ο Χάρης Μάλλιος ζει το χαντμπολικό του όνειρο στη Γερμανία αγωνιζόμενος για τη Στραλσούντερ και βάζει τους αναγνώστες του Sportsfeed.gr στο κλίμα…
του Ηλία Τάταλα
iltatalas@yahoo.gr

Ο MVP του περσινού πρωταθλήματος και πρωταθλητής με τον Διομήδη, δεν το σκέφτηκε πολύ όταν ήρθε η πρόταση από τη Γερμανία, πριν ενάμιση μήνα. Παρόλο που η ομάδα του αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία μπήκε στο αεροπλάνο και δεν έχει μετανιώσει στιγμή για την επιλογή του. Μετά την εμπειρία της Σπρίνγκε, το 2012, ήθελε άλλη μία ευκαιρία στη χαντμπολική γη της επαγγελίας και την πήρε.
Στο Στράλσουντ των 50.000 ψυχών, στις ακτές της Βαλτικής, οι Έλληνες χαντμπολίστες άφησαν το στίγμα τους παλιότερα, καθώς στην ομάδα αγωνίστηκαν οι Τσιλιμπάρης, Ευσταθιάδης, Χαντζιάρας και Σαμαράς. Σήμερα, τη σκυτάλη έχει πάρει ο Μάλλιος, που δε νιώθει και τόση μοναξιά… «Υπάρχουν Έλληνες στην πόλη με τους οποίους ήδη έχω επαφή. Ο πιο κοντινός Έλληνας συμπαίκτης στην Εθνική είναι ο Βύρωνας Παπαδόπουλος, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση τριών τετάρτων. Κοντά είναι όμως και ο Θοδωρής Ευαγγελίδης, μία ώρα και κάτι απόσταση. Βρισκόμαστε με τα παιδιά, πήγα και είδα τον Βύρωνα σε αγώνες», λέει ο 27χρονος πλέι μέικερ.
Μάλλιος vs Ευαγγελίδης
Μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα, Μάλλιος και Ευαγγελίδης βρέθηκαν αντίπαλοι σε ένα ξεχωριστό ντέρμπι, απ’ όπου και η σχετική φωτογραφία… «Το Σάββατο είχαμε μεγάλο ντέρμπι με την ομάδα του Ευαγγελίδη τη Σβέριν. Μεταξύ των δύο ομάδων υπάρχει μεγάλη κόντρα και η πόλη ζούσε στο ρυθμό αυτού του αγώνα τις προηγούμενες μέρες. Το γήπεδο μας χωράει 1.100 θεατές, είναι γεμάτο σε κάθε αγώνα και σε αυτό το ματς μπήκαν 1.400 άτομα. Τους κερδίσαμε με επτά γκολ και το χάρηκε πολύ ο κόσμος», υπογράμμισε. Για την ιστορία ο Μάλλιος σκόραρε πέντε γκολ στην αναμέτρηση και ο Ευαγγελίδης ένα.
Η Στραλσούντερ είναι το καμάρι των κατοίκων της πόλης, όπως τονίζει ο Μάλλιος. «Η ιδιαιτερότητα είναι ότι πρόκειται για μία πόλη σχεδόν πενήντα χιλιάδων κατοίκων και το χάντμπολ είναι το πρώτο άθλημα, δεν υπάρχει ποδόσφαιρο ή μπάσκετ. Η πόλη έχει και μία ομάδα γυναικείου βόλεϊ, όμως το χάντμπολ κυριαρχεί. Εγώ είμαι λίγο καιρό εδώ και ήδη με γνωρίζουν».
Άλλος (χαντμπολικός) κόσμος…
Ποιο είναι το κίνητρο, όμως, για έναν αθλητή να φύγει από τον πρωταθλητή Ελλάδος για να παίξει στην τρίτη κατηγορία της Γερμανίας; «Η τεράστια διαφορά έχει να κάνει με την οργάνωση. Στην ομάδα οι προδιαγραφές, οι εγκαταστάσεις, η οργάνωση είναι τύπου Μπουντεσλίγκα. Άλλωστε η ομάδα συμμετείχε στο παρελθόν στην κορυφαία κατηγορία. Εμένα προσωπικά με έπεισε ο προπονητής να έρθω όταν μου ανέλυσε το πλάνο που υπάρχει για τα επόμενα δύο χρόνια. Δεν το σκέφτηκα πολύ, ήρθα και υπέγραψα διετές συμβόλαιο. Φυσικά, κίνητρο είναι και οι οικονομικές απολαβές, αλλά και η απήχηση που έχει το άθλημα στον κόσμο. Η τρίτη κατηγορία της Γερμανίας είναι περιζήτητη από παίκτες, διότι στο οικονομικό και στην οργάνωση δεν υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά σε σχέση με τη δεύτερη κατηγορία. Στη δική μας την ομάδα έφτασαν 200 προτάσεις για παίκτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί Πολωνοί αγωνίζονται στην κατηγορία, το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό», θα πει ο Μάλλιος.
Αναφορικά με τους στόχους της ομάδας του, τόνισε ότι «φέτος είναι λίγο δύσκολο να κερδίσουμε την άνοδο στη δεύτερη κατηγορία διότι αργήσαμε να ολοκληρώσουμε το ρόστερ. Θα το παλέψουμε. Η τελευταία προσθήκη είναι του Μιλόσεβιτς, του Σέρβου τερματοφύλακα που έπαιξε παλιότερα στην ΑΕΚ. Ήρθε, έπαιξε σε δύο ματς και κάναμε δύο νίκες, θα μας βοηθήσει πολύ».
Ο Μάλλιος αναμένεται σύντομα στα πάτρια για τους αγώνες της Εθνικής ομάδας με την Κύπρο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου