Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Γ. Πέρρος: Η μηχανή των γκολ

Πηγή: www.sportsfeed.gr
 
του Ηλία Τάταλα iltatalas@yahoo.gr
Έξω από το γήπεδο είναι ένας φυσιολογικός ασφαλιστής. Με τη μπάλα στα χέρια, όμως, ο Γιώργος Πέρρος δημιουργεί ανασφάλειες στους αντιπάλους…
Μετά από τρεις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών του χάντμπολ, ο 35χρονος πλέι μέικερ του Ποσειδώνα Λουτρακίου βρίσκεται στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερς με 21 γκολ και 7 τέρματα μέσο όρο ανά παιχνίδι.
Η πρωτιά στον σχετικό πίνακα είναι συνηθισμένη κατάσταση για τον ίδιο την τελευταία
δεκαπενταετία. Πρώτος σκόρερ στο περσινό πρωτάθλημα, αλλά πρώτος και πριν από δεκατέσσερα χρόνια (στη σεζόν 2000-01), ο Πέρρος αποτελεί μία διαχρονική αξία για το ελληνικό χάντμπολ, μετρώντας 1.581 γκολ στην κορυφαία κατηγορία από το 2000 μέχρι σήμερα.
«Όταν ξεκινά μία χρονιά, ποτέ δεν σκέφτομαι πόσα γκολ θα βάλω, ούτε μέσα στον αγώνα επιδιώκω να είμαι πρώτος σκόρερ, αυτά έρχονται μέσα από τα ματς. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι στα 35 μου προσπαθώ να βελτιώνομαι στην προπόνηση. Στις δύσκολες στιγμές του αγώνα θα πάρω τη μπάλα για να σουτάρω λόγω αυτοπεποίθησης, αλλά και εμπειρίας», τόνισε ο πλέι μέικερ – μπομπέρ στο Sportsfeed.gr.
Οι ατομικές διακρίσεις δεν έλειψαν για τον Πέρρο σε όλη αυτή τη διαδρομή, αλλά όπως λέει «θα ήθελα περισσότερους τίτλους. Πριν από χρόνια με είχε ζητήσει η ΑΕΚ, αλλά εκείνη τη χρονιά δεν με έδωσαν τα Βριλήσσια. Δεν μου βγήκε σε κακό, όμως. Ήμουν ικανοποιημένος στα Βριλήσσια και οικονομικά και αγωνιστικά, ενώ μπόρεσα να συνδυάσω το χάντμπολ και με τη δουλειά μου. Δουλεύω δώδεκα χρόνια…».
Τα τελευταία χρόνια κάνει καθημερινά τη διαδρομή Αθήνα – Λουτράκι, το κοντέρ έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα, όμως ο ίδιος δεν σκέφτεται το πήγαινε – έλα. «Στο Λουτρακι οι συνθήκες είναι πολύ καλές. Έχουμε μία διοίκηση που βρίσκεται δίπλα μας, τηρεί όσα υπόσχεται και η ομάδα βάζει στόχους πρωταγωνιστικούς. Φέτος η ομάδα είναι νέα με αρκετές προσθήκες, χρειαζόμαστε χρόνο για να δέσουμε και ελπίζουμε ότι θα τα πάμε καλά. Η διαφορά σε σχέση με το περσινό πρωτάθλημα έχει να κάνει με τη βελτίωση του ανταγωνισμού μεταξύ των ομάδων, υπάρχουν καλοί προπονητές και με το νέο σύστημα διεξαγωγής των πλέι οφ θα υπάρχει ανταγωνισμός μέχρι τέλους».
Το παράδοξο με τον Πέρρο, είναι ότι τελευταία φορά κλήθηκε στην Εθνική ομάδα το 2003. Έκτοτε δεν έχει πάρει κάποια ευκαιρία. «Η μη παρουσία μου στην Εθνική δεν είναι δική μου επιλογή», είναι το μόνο που λέει πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.
Στα τριάντα πέντε του ο Πέρρος έχει ακόμη… δρόμο μπροστά του. «Θα προσπαθήσω να αγωνίζομαι σε αυτό το επίπεδο για όσο καιρό νιώθω καλά, για όσο μπορώ να δουλεύω με τον ίδιο τρόπο στις προπονήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου