Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΓΕΝΙΑΣ

 
Μία τελευταία αγωνιστική απέμεινε για την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2015. Η Εθνική Ανδρών χρειάζεται συνδυασμό αποτελεσμάτων για να προκριθεί στα πλέι οφ της διοργάνωσης με 1ο σενάριο την νίκη κόντρα στο Βέλγιο και ισοπαλία ή ήττα του Ισραήλ στην Ολλανδία και 2ο την ισοπαλία με τους Βέλγους και ήττα του Ισραήλ από την Ολλανδία.
Το σημαντικότερο όμως για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ακόμα ίσως και από την πρόκριση είναι η επόμενη μέρα. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια η Εθνική παρουσίασε τόσο μεγάλη ανανέωση στη σύνθεση της σε σημείο που 5 αθλητές (Γρηγοριάδης, Γιαννόπουλος, Κωστακίδης, Λοϊζος, Οικονόμου) μπήκαν για πρώτη φορά στην 16αδα.
Μόλις δύο αθλητές της «φουρνιάς» 2004 και 2005 βρέθηκαν στην 16αδα του χθεσινού ματς με την Ολλανδία και αυτοί ήταν ο Αλέξης Αλβανός και ο Κώστας Τσιλιμπάρης, οι μοναδικοί μαζί με τον Γιώργο Μαστορογιάννη που είναι πάνω από 30 ετών!
Το αξιοσημείωτο δεν είναι μόνο η αλλαγή σελίδας της Εθνικής ομάδας, και η ανταπόκριση των νέων αθλητών που απέδειξαν ότι μπορούν να σταθούν επάξια σε υψηλό επίπεδο, αλλά κυρίως ο χρόνος που αυτή έγινε.
Σε σχέση με το εκτός έδρας ματς στην Ολλανδία τον Οκτώβριο η Εθνική Ανδρών παρουσιάστηκε αλλαγμένη κατά 57%, δηλαδή οι 9 αθλητές στους 16, ήταν διαφορετικοί! Κάτι που εξέπληξε ακόμα και το τεχνικό επιτελείο των Ολλανδών, αλλά και των Ισραηλινών που δεν πίστευαν στα μάτια τους για την μεταμόρφωση της Εθνικής Ελλάδας.
Μέσα σε μόλις 3 μήνες χωρίς να υπάρχει κανένα περιθώριο προσαρμογής η ομάδα άλλαξε άρδην και χαμήλωσε αισθητά τον Μ.Ο. ηλικίας από τα 30 χρόνια στα 26,5.
Η Εθνική λοιπόν πλήρως ανανεωμένη κατάφερε να πετύχει 2 νίκες με πειστικές εμφανίσεις κόντρα σε Ισραήλ και Ολλανδία και να ευχαριστήσει τον κόσμο που κατέκλυσε δύο φορές το «Σπίτι του Χάντμπολ» στη Θεσσαλονίκη.
Διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση, αλλά το σημαντικότερο είναι πως διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες όλου του ελληνικού χάντμπολ, που αποδείχθηκε ότι μπορεί και πρέπει να στηριχθεί σε αυτά τα παιδιά που έχουν και παρόν και μέλλον.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σήμερα στις 19:00 θα προπονηθεί στη Μίκρα, ενώ το πρωί (06:40) θα αναχωρήσει για Αθήνα και έπειτα για Βρυξέλλες, ώστε το Σάββατο να αντιμετωπίσει στις 21:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου