Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΧΕ (22/1)

http://www.handball.org.gr/
 
Με αφορμή δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΔΧΑ Κου Ευστράτιου Κυριακούλια σε αθλητική ιστοσελίδα για την αποχή των διαιτητών, η ΟΧΕ εκδίδει την ακόλουθη ανακοίνωση:
Οι πληρωμές των διοικητικών δαπανών της ΟΧΕ γίνονται μέσα από συγκεκριμένους κωδικούς του εγκεκριμένου προϋπολογισμού κάθε έτους. Μάλιστα, ειδικά για το 2013 τα έγγραφα που έλαβε η ΟΧΕ από την πολιτεία περιείχαν ρητές οδηγίες να δίνεται προτεραιότητα στις πληρωμές των ανελαστικών δαπανών (δηλαδή διοικητικά και λειτουργικά έξοδα).
Για όσους δεν το γνωρίζουν, οι κωδικοί των διοικητικών δαπανών της ΟΧΕ ήταν οι πρώτοι που υπέστησαν μείωση κατά 30% την τελευταία τριετία ως αποτέλεσμα εφαρμογής των μνημονιακών νόμων αλλά και αποχωρήσεων εργαζομένων για διαφόρους λόγους οι οποίοι δεν αντικαταστάθηκαν. Επίσης οι κωδικοί των λειτουργικών δαπανών είναι μειωμένοι κατά 57% από την εποχή έναρξης της κρίσης.
Την αντίστοιχη περίοδο οι πίνακες μετακινήσεων των διαιτητών παρέμειναν χωρίς καμία μεταβολή. Από το 2009 έως και 31/12/2012 έχουν καταβληθεί στους λογαριασμούς των διαιτητών από την ΟΧΕ συνολικά 942.353€, ενώ την περίοδο 2012-13 οι διαιτητές έλαβαν απευθείας από τα σωματεία των Εθνικών κατηγοριών ποσό της τάξεως των 74.600€. Συνεπώς υπάρχουν μεν σημαντικές οφειλές αλλά έχουν καταβληθεί και σημαντικότατα ποσά.
Σε κάθε περίπτωση, η οποιαδήποτε συσχέτιση μεταξύ βασικής εργασίας και μιας παράλληλης δραστηριότητας όπως η διαιτησία, είναι τουλάχιστον ατυχής για να μην πούμε προβοκατόρικη.
Στην πρόσφατη συνάντηση με τους εκπροσώπους των Διαιτητών τους ετέθησαν προτάσεις λαμβάνοντας υπόψη τα σημερινά οικονομικά δεδομένα με στόχο την συνέχιση αλλά κυρίως την επιβίωση του αθλήματος. Το ΔΣ της ΟΧΕ ήταν υποχρεωμένο να λάβει υπόψη του όχι μόνο τις πράγματι σημαντικές οφειλές προς τους διαιτητές αλλά και άλλες υποχρεώσεις που αφορούν σωματεία, προμηθευτές, κλπ, οι οποίες επίσης παρουσιάζουν σημαντική υστέρηση.
Τονίζουμε ότι το μόνο αρμόδιο θεσμικό όργανο να διαχειρίζεται τα οικονομικά της ΟΧΕ είναι το Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο απολογείται στην Γενική Συνέλευση των σωματείων και στην Πολιτεία και μόνο. Υποδείξεις και κριτικές από αναρμόδια πρόσωπα ή όργανα αναφορικά με την διαχείριση, το ΔΣ της ΟΧΕ θεωρεί ότι προέρχονται εκ του πονηρού.
Δυστυχώς όμως ο ανεύθυνος- υπεύθυνος κύριος Κυριακούλιας που είναι Πρόεδρος του μεγαλύτερου Συνδέσμου Διαιτητών της χώρας και που θεωρητικά εκτελεί και χρέη Ομοσπονδίας διαιτητών, προφανώς ενδιαφέρεται μόνο για εξυπηρέτηση και ικανοποίηση των αιτημάτων εκείνων που εκπροσωπεί προσφέροντας όμως εν τέλει κακές υπηρεσίες στους συναδέλφους του αφού ακολουθεί λογικές κανιβαλιστικές, που όχι μόνο δεν λύνουν τα προβλήματα, αλλά δημιουργούν επιπλέον έριδες στην οικογένεια του χάντμπολ.
Εν κατακλείδι, η συνεχιζόμενη αποχή των διαιτητών δεν εξυπηρετεί κανένα και πλήττει τα σωματεία, τους αθλητές, τις Εθνικές ομάδες, την Ανάπτυξη και κατ΄ επέκταση και τους διαιτητές, δηλαδή το σύνολο του αθλήματος. Υπενθυμίζουμε προς όλους ότι το άθλημα είναι μια αλυσίδα με πολλούς κρίκους όπου εάν λείψει έστω και ένας, σπάει. Η Διοίκηση της ΟΧΕ θεωρεί όλους τους κρίκους ομότιμους και ισότιμους και ειδικά αυτόν των διαιτητών που συμβάλλουν άμεσα στην αγωνιστική δραστηριότητα. Καλούμε λοιπόν έστω και την ύστατη στιγμή τον καθένα να αναλογιστεί και να αναλάβει τις ευθύνες του. Υποδείξεις και απειλές όμως, δεν δεχόμαστε από κανένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου