Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η ΣΕΡΒΙΑ!

Πηγή: http://www.handball.org.gr/
 
Ο πρόωρος αποκλεισμός της δευτεραθλήτριας Ευρώπης Σερβίας την κάνει πιθανή αντίπαλο της Εθνικής μας ομάδας για τα πλέι οφ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Αυτό συμβαίνει διότι οι «πλάβι» είχαν την καλύτερη βαθμολογία (2 πόντους) από τις τέσσερις ομάδες που αποκλείστηκαν από την φάση των ομίλων και έτσι αφού δεν υπάρχουν αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 13-16, καταλαμβάνει την 13η θέση του ΕURO 2014. Αντίθετα η Εθνική αποφεύγει τις Νορβηγία (14η), Τσεχία (15η) και Μαυροβούνιο (16η) με τις δύο πρώτες να συγκέντρωσαν από ένα βαθμό στους ομίλους και το Μαυροβούνιο κανέναν.
Αυτές οι τρεις ομάδες συμπληρώνουν το 2ο γκρουπ δυναμικότητας ενόψει της κλήρωσης (26/1) για τα πλέι οφ, το οποίο αποτελείται από 9 ομάδες, οι οποίες είναι: Ελλάδα, Λιθουανία, Ρουμανία, Σλοβενία, Βοσνία, Γερμανία, Νορβηγία, Τσεχία, Μαυροβούνιο.
Η Νορβηγία που είναι μια ισχυρή ομάδα είναι θετικό που δεν θα βρεθεί σίγουρα στον δρόμο της Ελλάδας, ωστόσο δεν συμβαίνει και το ίδιο με τις Τσεχία και Μαυροβούνιο που βάσει της απόδοσης τους ήταν (υπό προϋποθέσεις και πάντα θεωρητικά) δύο καλές περιπτώσεις για την Ελλάδα ενόψει πλέι οφ.
Στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας έχει συμπεριληφθεί προς το παρόν μόνο η Σερβία (που επίσης συγκαταλέγεται στις πολύ ισχυρές) και απομένουν άλλες 8 ομάδες. Αυτές θα προκύψουν από την Β' φάση του ΕURO 2014, όπου συνεχίζουν 12 ομάδες. Από αυτές θα προκριθούν απευθείας στο Κατάρ 4 ομάδες, η Ισπανία (κάτοχος) και οι τρεις πρώτες ομάδες που θα κατακτήσουν τα μετάλλια.
Τυπικά και οι 12 ομάδες που συνεχίζουν έχουν ακόμα μαθηματικές πιθανότητες να φτάσουν στο βάθρο, αλλά ουσιαστικά ήδη η Εθνική ομάδα έχει αρχίσει να κάνει τους υπολογισμούς της. Αυστρία, Λευκορωσία, Ρωσία που μπαίνουν χωρίς βαθμό στην Β΄ φάση και κατά δεύτερο λόγο Ουγγαρία, Ισλανδία (με έναν βαθμό) θα είναι κατά 90% υποψήφιοι αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδος, αφού το πιθανότερο είναι να μην φτάσουν στα ημιτελικά. Όλες οι παραπάνω ομάδες θεωρούνται πολύ ισχυρές, ωστόσο το θετικό για την Εθνική μας θα είναι οι μεγάλες υπερδυνάμεις (πχ Κροατία, Γαλλία, Δανία) να φτάσουν στα μετάλλια και να πάνε κατευθείαν στο Παγκόσμιο, κάτι που βάσει βαθμολογίας και εικόνας τους έως τώρα αυτό φαντάζει πιθανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου