Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ!

Πηγή: http://www.handball.org.gr
 
Στη Λιέγη του Βελγίου βρίσκεται από το μεσημέρι της Παρασκευής η Εθνική Ομάδα Χάντμπολ όπου στα πλαίσια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος θα διεκδικήσει την πρόκριση μέσα από την τελευταία αγωνιστική της προκριματικής φάσης του! Τα σενάρια πρόκρισής μας είναι περιορισμένα, καθώς ακόμη και αν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κερδίσει αύριο (21:30) το Βέλγιο, θα περιμένει την Κυριακή ένα «δώρο» από την αδιάφορη Ολλανδία απέναντι στο Ισραήλ. Σε περίπτωση νίκης της Ολλανδίας η ελληνική ομάδα προκρίνεται με νίκη της κόντρα στο Βέλγιο ή ακόμα και με ισοπαλία, ενώ αν Ολλανδία και Ισραήλ έρθουν ισόπαλοι, η Ελλάδα περνάει με δική της νίκη.
Αντίθετα, αν κερδίσουν και οι δύο (Ελλάδα, Ισραήλ), η Εθνική μας μειονεκτεί στα γκολ, ενώ το ίδιο θα μετρήσει και σε περίπτωση τετραπλής ισοβαθμίας (με νίκη Βελγίου και Ολλανδίας).
Η ελληνική αποστολή βρήκε κατά την άφιξή της στο Βέλγιο ηλιοφάνεια και θερμοκρασία 8 βαθμούς Κελσίου. Η τελευταία προπόνηση έχει οριστεί στις 8 το βράδυ τοπική ώρα (της Παρασκευής) στην πόλη Χέρσταλ (με παράδοση στο χάντμπολ και ουσιαστικά προάστιο της Λιέγης) όπου θα γίνει και το παιχνίδι του Σαββάτου.
Κοντά της οι ομογενείς
Κοντά στην Εθνική μας θα είναι στο παιχνίδι του Σαββάτου πολλοί Έλληνες που ζουν στο Βέλγιο και την Γερμανία (με καταγωγή κυρίως από Μακεδονία και Κρήτη), ενώ ο ελληνικός σύλλογος της Λιέγης θέλησε να βρεθεί κοντά στη «γαλανόλευκη» και στην προπόνηση της Παρασκευής για να την εμψυχώσει, κάτι που έγινε δεκτό με ικανοποίηση και χαρά από όλους! Οι Βέλγοι από την πλευρά τους περιμένουν αρκετό κόσμο και είναι αισιόδοξοι για νίκη της Εθνικής τους, μιας και δείχνει πολύ ισχυρή εντός έδρας!
Η ελληνική αποστολή: Τσιλιμπάρης , Παλάσκας, Μαστορογιάννης, Ευαγγελίδης, Γεωργιάδης Γ., Αλβανός, Γιαννόπουλος, Λοίζος, Παπαδόπουλος, Τζηράς, Παπαδιονυσίου, Γρηγοριάδης, Μαραγκός, Πετρίδης, Κωστακίδης, Οικονόμου.
• Απουσιάζουν οι τραυματίες Δ. Γεωργιάδης (χάνει το τελευταίο ματς) και Σανίκης.
Βαθμολογία 4ου ομίλου (σε 5 ματς)
1. Ισραήλ 6 (+7)
2. Ελλάδα 6 (+2)
3. Ολλανδία 4 (-2)
4. Βέλγιο 4 (-7)
* Τελευταία αγωνιστική: Βέλγιο- Ελλάδα (11/1), Ολλανδία- Ισραήλ (12/1)
ΔΗΛΩΣΕΙΣ:
Αλέξης Αλβανός: Ήρθαμε για τη νίκη!
«Εμείς ήρθαμε στο Βέλγιο για τη νίκη κόντρα σε μια ομάδα που εντός έδρας γίνεται ιδιαίτερα ισχυρή. Είναι παράξενο που Ολλανδία και Ισραήλ θα ξέρουν το αποτέλεσμα μας αφού παίζουν μια μέρα μετά αλλά εμείς πρέπει να συγκεντρωθούμε και να τα καταφέρουμε κόντρα στο Βέλγιο», τόνισε ο ιδιαίτερα φορμαρισμένος (7 γκολ στο τελευταίο ματς με την Ολλανδία), Αλέξης Αλβανός (παίκτης της ΑΕΚ).
Βύρωνας Παπαδόπουλος: Μετά τα εντός έδρας ματς, αισιοδοξώ!
Ο διεθνής άσος της γερμανικής Ροστόκ Βύρωνας Παπαδόπουλος σχολίασε: «Μετά τα παιχνίδια εκτός έδρας που δεν πήγαμε καλά ήμουν απαισιόδοξος από την εικόνα μας και τον τρόπο που τα αντιμετωπίσαμε. Μετά τα ματς στη Μίκρα (Θεσσαλονίκη) έγινα αισιόδοξος. Θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη κόντρα στο Βέλγιο και ελπίζουμε στην πρόκριση»...
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ: 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΜΙΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου