Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Αποστολίδης και Μέτσης ανανέωσαν στον Φοίβο

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr/
 
Παίκτες του Φοίβου θα είναι ο Παναγιώτης Αποστολίδης και ο Αντώνης Μέτσης στη σεζόν 2014-15, καθώς συμφώνησαν σε όλα με τον πρόεδρο Αντώνη Σαουλίδη. Οι δύο παίχτες είχαν σημαντική συμβολή στην επίτευξη της παραμονής του Φοίβου στην Α1, με αποτέλεσμα η επέκταση της συνεργασίας να αποτελέσει φυσική εξέλιξη. Με αφορμή την ανανέωση της συνεργασίας τους με τον Φοίβο, ο Παναγιώτης Αποστολίδης και ο Αντώνης Μέτσης μίλησαν στο foivos-handball.gr.
Αναλυτικά όσα είπε ο Παναγιώτης Αποστολίδης:
Για το αν ήταν εύκολη η απόφαση της παραμονής του στον Φοίβο: «Σίγουρα πιο δύσκολη ήταν η
περσινή απόφαση να έρθω στον Φοίβο από τον ΠΑΟΚ, όπου ήμουν πολλά χρόνια και είχα πολλούς φίλους. Αποδείχθηκε ότι άξιζε το ρίσκο, κάναμε μία καλή χρονιά με τον Φοίβο, τα πήγαμε καλά σε αγωνιστικό επίπεδο και προσωπικά έμεινα ευχαριστημένος».
Για τον ηγετικό του ρόλο στην περσινή πορεία του Φοίβου: «Ήμουν αλλιώς μαθημένος καθώς στον ΠΑΟΚ μοιράζονταν τα πράγματα στο αγωνιστικό κομμάτι. Στον Φοίβο ανέλαβα να κάνω έναν πιο κεντρικό ρόλο και προσπάθησα να ενσωματώσω και τα καινούρια παιδιά στο στιλ της ομάδας. Ήμασταν αρκετοί νέοι παίκτες πέρσι στον Φοίβο και ήταν αρκετά δύσκολο να γίνει αυτό, αλλά με τη βοήθεια του προπονητή καταφέραμε να γίνουμε ένα σύνολο και αυτό φάνηκε ιδίως στο δεύτερο γύρο, όταν η ομάδα ρόλαρε σε μεγάλο βαθμό».
Για τις διαφορές του Φοίβου σε σχέση με τις περισσότερες ομάδες της Α1: «Θεωρώ ότι έγινε μία αλλαγή με τον ερχομό του Αντώνη Σαουλίδη στην ομάδα. Μπήκε ένα ξεκάθαρο πλάνο πέρσι, το οποίο συνεχίζεται και φέτος, γίνονται μεθοδικές κινήσεις και νομίζω ότι θα αποδώσει. Εν καιρώ θα δούμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα».
Για τους φετινούς αγωνιστικούς στόχους: «Ακόμη δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά, διότι είναι σε εξέλιξη οι κινήσεις για την ενίσχυση της ομάδας, βάσει του σχεδιασμού της διοίκησης και του προπονητή. Απ’ όσα γνωρίζω, θα παραμείνει ένας σημαντικός αριθμός παικτών στην ομάδα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό και από εκεί και πέρα θα γίνουν κάποιες προσθήκες. Εξαρτάται από το τι θα κάνουν και οι υπόλοιπες ομάδες, αλλά ένα πλασάρισμα στην πρώτη εξάδα θα ήταν καλό για τον Φοίβο».
Αναλυτικά όσα είπε ο Αντώνης Μέτσης:
Για αυτά που τον δένουν με την ομάδα: «Καταρχήν είναι η αγάπη που έχω για την ομάδα. Είμαι από μωρό παιδί εδώ, με ένα διάλειμμα δύο ετών. Το δεύτερο είναι ότι στο Φοίβο πάει να γίνει κάτι καινούριο. Υπάρχει μία ανανέωση, με μία διοίκηση που ήρθε και άλλαξε πολλά πράγματα. Θέλω να στηρίξω αυτή την προσπάθεια και νομίζω ότι το μέλλον μου είναι στο Φοίβο. Φυσικά πολλά θα εξαρτηθούν από την πορεία της ομάδας, αλλά νομίζω ότι η επιλογή μου είναι σωστή αυτή τη στιγμή».
Για το γεγονός ότι πέρσι ήταν πρώτος σκόρερ στην ομάδα: «Για εμένα προσωπικά η περσινή χρονιά ήταν μέτρια, είχα κάποια προβλήματα που με επηρέασαν και κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μου. Πιστεύω ότι όλα αυτά θα τα ξεπεράσω στη νέα σεζόν και θα είμαι ένα 30% επάνω σε σχέση με τη σεζόν που ολοκληρώθηκε».
Για τους στόχους της νέας σεζόν: «Ακόμη στον Φοίβο δεν γνωρίζουμε τα όριά μας. Μπορούμε να πούμε ότι ένας στόχος είναι κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι, κάθε χρόνο να ανεβαίνουμε ένα σκαλί και η ομάδα να παρουσιάζει ένα καλύτερο πρόσωπο. Η διοίκηση με τη βοήθειά μας ανεβαίνει και εκείνη σταδιακά σε θέματα μάρκετινγκ και οργάνωσης. Σε κάθε περίπτωση για τη νέα σεζόν στόχος δεν μπορεί να είναι η παραμονή, αλλά μία θέση στην πρώτη εξάδα».
Για την πολιτική που ακολουθεί ο Φοίβος: «Υπάρχουν πολλά προβλήματα στο ελληνικό χάντμπολ, αλλά πιστεύω ότι ο δρόμος που ακολουθεί η ομάδα είναι 100% σωστός. Σίγουρα η κρίση έχει επηρεάσει όλες τις ομάδες. Ωστόσο στο Φοίβο υπάρχουν οι συνθήκες για να δουλέψει ένας αθλητής, ένας προπονητής και είναι χαρά για όλο τον κόσμο να έρχεται και να βλέπει αυτή την ομάδα. Δεν είναι μόνο το ανδρικό τμήμα, πίσω μας υπάρχουν περίπου 150-200 παιδάκια που συμμετέχουν στα ηλικιακά πρωταθλήματα, στις τελικές φάσεις και αυτό είναι κάτι που βγάζει υγεία».
Για το αν το χάντμπολ των Συκεών έχει δημιουργήσει σχολή, αρχικά με τον ΒΑΟ και στη συνέχεια με τον Φοίβο: «Υπάρχει μία αλήθεια σε αυτό αν σκεφτούμε πόσοι αθλητές της Α1 προέρχονται ή πέρασαν από αυτές τις ομάδες. Ας μην ξεχνάμε ότι πριν λίγα χρόνια ο ΠΑΟΚ πήρε πρωτάθλημα και σχεδόν οι μισοί αθλητές προέρχονταν από το ΒΑΟ. Ο Φοίβος πήρε τη σκυτάλη τα τελευταία χρόνια, βγάζοντας κάποιους παίκτες που έχουν παίξει στην Α1 και στις Εθνικές ομάδες. Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη συνέχεια σε αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου