Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Αποσύρθηκε ο Ζαραβίνας


Συντάκτης: Onsports Team
 
«Αντίο» στην καριέρα του στο χάντμπολ είπε ο Γιώργος Ζαραβίνας, ο οποίος αποφάσισε να εγκαταλείψει το άθλημα μετά από 23 χρόνια στην ενεργό δράση.
Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Χάντμπολ Ελλάδας:
«Ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές της ιστορίας του ελληνικού χάντμπολ αποφάσισε να βάλει τέλος στην σπουδαία καριέρα του. Ο Γιώργος Ζαραβίνας στα 38 του χρόνια αποσύρεται από την ενεργό δράση, έπειτα από 23 χρόνια προσφοράς στο άθλημα.
Ξεκίνησε από το Αγρίνιο, ανδρώθηκε στον Πανελλήνιο και έφτασε στο απόγειο της καριέρας του στον Διομήδη Άργους με τον οποίο ως αρχηγός σήκωσε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Τσάλεντζ Καπ το 2012.
Στα χέρια του έχει κρατήσει 10 εγχώριους τίτλους, 7 πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα Ελλάδας με τελευταίο το πρωτάθλημα του Διομήδη πριν μερικές εβδομάδες.
Η νέα σελίδα στην καριέρα του θα γραφτεί στους πάγκους, αναλαμβάνοντας προπονητής στην ανδρική και εφηβική ομάδα του Πανελληνίου.
Είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Αθηνών, ενώ βρίσκεται στην πτυχιακή του στην ΑΣΟΕ.
Με επιστολή του στα ΜΜΕ ο Γιώργος Ζαραβίνας κοινοποίησε την απόφαση του, ενώ μίλησε και για την επόμενη μέρα της καριέρας του στο άθλημα.
«Σταματάω γεμάτος και χαρούμενος»
«Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, όλους τους προπονητές και τους συναθλητές μου για όσες χαρές και λύπες μοιραστήκαμε μαζί, για όλες τις κοινές προσπάθειες που κάθε μία ήταν ξεχωριστή και πάνω απ' όλα για τον αμοιβαίο σεβασμό.
Κλείνω την καριέρα μου σε ένα μεγάλο πια σωματείο που βοήθησα με όσες δυνάμεις είχα να πετύχει τις πρώτες του επιτυχίες, κάνοντας φίλους για την υπόλοιπη ζωή μου και επιστρέφω σε ένα σωματείο που με διαμόρφωσε σαν αθλητή και άνθρωπο, σε μία δύσκολη στιγμή του, ξεκινώντας μια προσπάθεια να κάνει ένα βήμα πιο μπροστά.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Εθνική ομάδα, θεωρώντας μεγάλη στιγμή και τιμή στην καριέρα μου την πρώτη συμμετοχή μου σε αυτή.
Εξίσου σημαντική στιγμή θεωρώ την συμμετοχή μου στην δημιουργία του ΠΣΑΧ μετά από τόσα χρόνια ιστορίας του αθλήματος, ξεκινώντας κάποιες καινοτομίες υπέρ των νεότερων αθλητών για τις καλύτερες συνθήκες που αξίζουν και εύχομαι να έχουν στο μέλλον, καθώς μόνο τότε μπορεί να μπει το άθλημα που αγαπάμε ξανά στον δρόμο των επιτυχιών.
Σταματάω γεμάτος και χαρούμενος που συμμετείχα και θα συμμετέχω στην οικογένεια του χάντμπολ.
Γιώργος Ζαραβίνας»
Η καριέρα του Γιώργου Ζαραβίνα
1991- 1995 Ζευς Αγρινίου
1995-2010 Πανελλήνιος
2010-2014 Διομήδης Άργους
Τίτλοι
Τσάλεντζ Καπ 2012
Πρωταθλήματα Ελλάδας 7 (με Πανελλήνιο: 2000, 2002, 2004, 2006, 2007, με Διομήδη: 2012, 2014)
Κύπελλα Ελλάδας 3 (με Πανελλήνιο: 2000, 2001, 2002)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου