Σάββατο 5 Απριλίου 2014

ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΗ ΒΟΣΝΙΑ

 
Ξεκίνησαν από το ξενοδοχείο τους στη Θεσσαλονίκη στη 1.30 το μεσημέρι και έφτασαν στο Τσαζίν στις 11.30 το βράδυ. Ωστόσο, παρά τις δέκα ώρες ταξιδιού και ενδιάμεσης αναμονής, τα παιδιά της εθνικής ομάδας χάντμπολ των ανδρών και το προπονητικό τιμ δεν έχασαν στιγμή το κέφι τους και τον ενθουσιασμό τους και μολονότι, απροπόνητοι και χωρίς ουσιαστική επαφή με το γήπεδο και τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν σήμερα Σάββατο (21:15- ΟΤΕ TV) στον αγώνα ρεβάνς με τη Βοσνία Ερζεγοβίνη (πρόλαβαν μόνο ένα πρωινό χαλάρωμα το Σάββατο το πρωί), δηλώνουν έτοιμοι για μια καλή εμφάνιση.
Το ματς, που είναι η ρεβάνς της ήττας με 28-23, της εθνικής στη Θεσσαλονίκη στον πρώτο αγώνα μπαράζ για μια θέση στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2016, ασφαλώς και είναι πάρα πολύ δύσκολο και ουσιαστικά η ελληνική ομάδα έχει ελάχιστες πιθανότητες να κάνει την ανατροπή, απέναντι σε μια, κακά τα ψέματα, ανώτερη ομάδα.
«Η επιθυμία μας είναι σίγουρα διαφορετική από την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι ότι η Βοσνία Ερζεγοβίνη είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, πολύ υψηλού επιπέδου που θα παίξει μπροστά στο κοινό της. Πού μπορεί να στοχεύουμε; Σε μια εμφάνιση καλύτερη από αυτήν της Θεσσαλονίκης. Εχουμε μια νεανική ομάδα που χρειάζεται παιχνίδια για να «δέσει» και να παρουσιάζει ένα όλο και καλύτερο πρόσωπο» λέει ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Κρανάκης και συνεχίζει:
«Αυτό το παιχνίδι είναι το αποκορύφωμα μια προσπάθειας που ξεκίνησε με την προ-προκριματική φάση, αλλά και ένα πολύ δυνατό τεστ για να δούμε πού βρισκόμαστε εν όψει και των πλέι οφ για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με την ΠΓΔΜ. Είδαμε ξανά το βίντεο του πρώτου αγώνα, εντοπίσαμε τις αδυναμίες μας και τα όποια μειονεκτήματα των Βόσνιων, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να «μιλήσουμε» στο γήπεδο».
Μπορεί οι διεθνείς να έδειξαν απτόητοι από την ταξιδιωτική περιπέτεια που υπέστησαν, θα πρέπει να σημειωθεί, όμως, ότι πέρα από τη διπλή πτήση, Θεσσαλονίκη / Κωνσταντινούπολη και Κωνσταντινούπολη / Ζάγκρεμπ είχαν να αντιμετωπίσουν και το σχεδόν τρίωρο (με... μπόνους την μισάωρη διαδικασία ταυτοπροσωπίας στα σύνορα Κροατίας / Βοσνίας Ερζεγοβίνης) ταξίδι με πούλμαν προς την πόλη Τσαζίν, μέσω ενός «δύσκολου» ορεινού δρόμου, που προσφερόταν περισσότερο για ανάβαση αγώνων αυτοκινήτου.
Σε σχέση με το παιχνίδι της Τετάρτης η ελληνική ομάδα δεν θα έχει στη διάθεσή της τον τραυματία Αλβανό, ενώ οι Γουργούμης και Διονύσης Γεωργιάδης αντικατέστησαν τους Γιώργο Γεωργιάδη και Ζαμπούνη αντίστοιχα.
Αναλυτικά η 16άδα της εθνικής: Τσιλιμπάρης, Γουργούμης, Παπαδόπουλος, Γεωργιάδης Διονύσης, Μαραγκός, Ανανάδης, Παπαδιονυσίου, Τζηράς, Τζιμούρτος, Τσάτσος, Δεληγιάννης, Γιαννόπουλος, Πετρίδης, Μαστορόγιαννης, Σανίκης και Ευαγγελίδης.
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ
Βασίλης Γεωργιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου