Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Η Νεα Ιωνία θα διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή στις γυναίκες

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr/
 
Μετά από απουσία δύο ετών η Νέα Ιωνία επιστρέφει στους τελικούς της Α1 Γυναικών. Μετά την νίκη της στη Θεσσαλονίκη η Νέα Ιωνία επικράτησε και στην Αθήνα με 28-21 του ΠΑΟΚ και με 2-0 θα διεκδικήσει τον φετινό τίτλο.
Από την άλλη πλευρά ο «δικέφαλος» δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρσι, παρότι είχε το πλεονέκτημα της έδρας στην σειρά των ημιτελικών.
Στον ΠΑΟΚ στοίχησαν οι σοβαροί τραυματισμοί της Ανθίτση και της Προκοπίδου, αλλά και οι κακές επιλογές στην επίθεση και στα δύο παιχνίδια. Μεγάλη πρωταγωνίστρια ήταν η νεαρή τερματοφύλακας Μάγδα Κεπεσίδου με 18 επεμβάσεις, αλλά και η Λαμπρίνα Τσακάλου με 11 τέρματα.
H προπονήτρια της Νέας Ιωνίας Σοφία Ναϊσίδου είπε: «Ήταν ένα συναρπαστικό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο δυνατές ομάδες. Σημαντικό στοιχείο ήταν ότι έπαιζαν πολλές ελληνίδες με μικρό μ.ο. ηλικίας. Το παιχνίδι κρίθηκε στην δική μας άμυνα που στάθηκε πολύ καλά για 60 λεπτά. Από ότι έχει αποδειχθεί οι έδρες δεν παίζουν ρόλο. Ήταν απλώς ένα βήμα προς τον τίτλο, αλλά υπάρχει ακόμα μεγάλος δρόμος. Θέλω να συγχαρώ την ομάδα του ΠΑΟΚ. Τα τελευταία χρόνια μέσα σε λίγα χρόνια έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου κάτι που το έχουμε ανάγκη σαν γυναικείο χάντμπολ. Επίσης θέλω να συγχαρώ θερμά την Γρηγορία Γκόλια, ίσως την σημαντικότερη παίκτρια που έχει βγάλει η Ελλάδα στο χάντμπολ και κατά την άποψη μου πολύ καλή προπονήτρια».
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ- ΠΑΟΚ 28-21
Τα πεντάλεπτα: 2-1, 5-6, 8-7, 10-8, 13-10, 16-11 (ημχ.), 20-11, 22-14, 23-14, 25-18, 27-19, 28-21
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ (Σοφία Ναϊσίδου): Κεπεσίδου, Διακογιάννη, Μαυρογεώργη Ν., Μπράουερ 5, Χρονοπούλου 2, Παπά 3, Μασμανίδου 3, Κοτσαμπουικίδου, Καλασνίκοβα, Κωστοπούλου, Αργυροπούλου, Χοτοκουρίδου, Τσακάλου 11, Χρυσή 4, Κοντοστεργίου, Μανδά.
ΠΑΟΚ (Γρηγορία Γκόλια): Παπαβασιλείου, Νούλα 5, Παπαδοπούλου 5, Ανθίτση, Σελεμίδου, Τζέριτς, Κορέια 2, Μούρνου 2, Ελευθεριάδου, Ράτσικα, Προκοπίδου, Καρσανίδου, Στρατάκη 4, Παπάζογλου, Μάστακα 3.
Διαιτητές: Βήτας- Σκλαβενίτης, δίλεπτα: 2-1, πέναλτι: 3/3-1/2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου