Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΒΕΡΓΙΝΑ

Πηγή: http://www.handball.org.gr/
 
Εκπαιδευτική εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας πραγματοποιήθηκε χθες από την Οργανωτική Επιτροπή του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ». Οι 16 αποστολές, 8 από την Ελλάδα και 8 από το εξωτερικό, τέσσερις εκ των οποίων από την πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία είδαν την μεγάλη ιστορία της Μακεδονίας και της Ελλάδας, θαυμάζοντας τα αρχαία κειμήλια και τις σπουδαίες ανακαλύψεις μεταξύ αυτών τον τάφο του Φιλίππου Β'.
Στην συνέχεια οι 250 αθλητές του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» και οι προπονητές/ διοργανωτές επισκέφθηκαν το «Σπίτι της Βεργίνας» του Συλλόγου «Πρωτοβουλία για το παιδί» και έμαθαν για το σημαντικό έργο που επιτελεί ο Σύλλογος, προστατεύοντας τα παιδιά σε ανάγκη και σε κίνδυνο.
ΔΙΔΑΞΕ Ο ΝΤΡΑΓΚΑΝ ΑΤΖΙΤΣ
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο πλαίσιο του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον ΣΥΠΧΕ, διεθνές σεμινάριο προπονητών. Βασικός ομιλητής του πρακτικού και θεωρητικού σεμιναρίου ήταν ο προπονητής της Εθνικής Γυναικών του Μαυροβουνίου, Ντράγκαν Άτζιτς που τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει την ομάδα της χώρας του στο ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο και στην κορυφή της Ευρώπης. Στο σεμινάριο δίδαξαν επίσης οι Τάσος Χατζηπαρασίδης και Θόδωρος Τογανίδης.
ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΛΙΑ
Μία από τις όμορφες στιγμές του τουρνουά ήταν η διεξαγωγή του φιλικού αγώνα μεταξύ των διοργανωτών/προπονητών με τους βετεράνους της Βέροιας στο κατάμεστο «Φιλίππειο». Για την ιστορία η ομάδα των διοργανωτών/προπονητών επικράτησε με 15-12.
ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ – ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ/ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ 12-15
Τα πεντάλεπτα: : 4-2, 7-4, 8-7 (ημχ) 10-8, 12-13, 12-15
ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ (Ι. Γκιλιόπουλος): Αλεξανδρίδης, Δομπρής, Ξυλογιάννης, Πρωτογέρης, Τριγώνης, Σαράφης, Τσίκινας, Θυμιόπουλος, Τσιαμήτρος, Χατζόγλου, Τζουβάρας, Μαυρόπουλος
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ/ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ (Ψωμιάδου Κ., Δερβού Λ., Λαζαρίδου Μ.): Κόμνενιτς (Παρτίζαν), Μαξίμοβιτς (Νόβη), Βαλαβάνης Σ. (Δράμα), Νέμετς (ΡΚ Ζάγκρεμπ), Κοτσιώνης (Βριληττός), Βαλαβάνης Α. (Βριληττός), Γαϊτάνου (Φίλιππος), Κοντσίδης (Φωτογράφος), Ντιέγκο (Ισραέλ (1), Μάσκοβιτς (Ρούνταρ), Τουμπούλ (Ισραήλ (2), Σαρόις (Σεντ Ραφαέλ), Τοντόροβιτς (Βριλήσσια), Χατζηδημητρίου (Δημοσιογράφος), Μαχαίρας (Δημοσιογράφος).
Διαιτητής: Βλάχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου