Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Απόψε η πρώτη μάχη με Βοσνία (19:00- ΟΤΕ TV)

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr/
 
Η Εθνική Ανδρών ολοκλήρωσε την προετοιμασίας της για τον αποψινό (19:00- ΟΤΕ TV) κρίσιμο πρώτο αγώνα με την Βοσνία για τα πλέι οφ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2016 στο «Σπίτι του Χάντμπολ» της Μίκρας στη Θεσσαλονίκη. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση κόντρα σε ένα γνώριμο αντίπαλο τον οποίο έχει αντιμετωπίσει 9 φορές τα τελευταία 15 χρόνια, έχοντας 4 νίκες και 5 ήττες.
Στο τέλος της ελληνικής προπόνησης χθες και λίγο πριν αρχίσει αυτή των Βόσνιων οι διεθνείς μας Αλέξης Αλβανός και Γρηγόρης Σανίκης είχαν εγκάρδια συνομιλία με τον τεχνικό των Βόσνιων Ντράγκαν Μάρκοβιτς, τον οποίο γνωρίζουν από την κοινή τους θητεία στην Μπουντεσλίγκα. Μάλιστα την περίοδο 2005-2006 ο Μάρκοβιτς υπήρξε προπονητής του Αλέξη Αλβανού στη Βέτσλαρ.
«Να πάμε σε... ανταρτοπόλεμο»
Γρηγόρης Σανίκης (αριστερό ίντερ Εθνικής και ΑΕΚ): «Περιμένουμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση και να πιάσουμε το maximum των δυνατοτήτων μας και αυτό μπορεί να φέρει ένα καλό αποτέλεσμα είναι καλοδεχούμενο. Εμείς καλώς η κακώς θα πρέπει να κάνουμε ένα έξυπνο παιχνίδι γιατί δεν έχουμε να αντιπαραθέσουμε απέναντι τους δεν είναι ούτε τα κορμιά, ούτε την παραδοσιακή σχολή χάντμπολ. Πρέπει να πάμε το ματς στον.... ανταρτοπόλεμο, στον οποίο είμαστε αρκετά καλοί. Έτσι πιστεύω θα μπορέσουμε να διασπάσουμε την άμυνα τους, αλλά και να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα στην δική μας άμυνα».
«Πρέπει να έχουμε υπομονή στην επίθεση»
Γιώργος Μαστορογιάννης (πλέι μέικερ Εθνικής και Διομήδη): «Είναι μια ομάδα την οποία γνωρίζουμε. Ψηλή με πολύ καλά σουτ από την περιφέρεια και διαθέτουν δυνατό πίβοτ. Αν καταφέρουμε να κλείσουμε τους διαδρόμους νομίζω ότι αμυντικά θα σταθούμε καλά. Στην επίθεση πρέπει να έχουμε υπομονή και να περιμένουμε να κάνουν το λάθος»
«Να μειώσουμε τα λάθη»
Γιώργος Γεωργιάδης (τερματοφύλακας Εθνικής και Δούκα): Στηρίζεται πολύ από την περιφέρεια της. Έχει διαφορετική ομάδα σε σχέση με αυτή που παίξαμε πριν δύο χρόνια, αλλά και σε σχέση με τα πρόσφατα προκριματικά. Εμείς πρέπει να περιορίσουμε τα λάθη, αν το καταφέρουμε αυτό θα έχουμε τύχη».
Μάρκοβιτς: «Τρέφω μεγάλο σεβασμό για την Ελλάδα»
Ντράγκαν Μάρκοβιτς (προπονητής Βοσνίας): «Έχουμε μια πολύ νέα και καινούργια ομάδα. Οι δύο ομάδες είναι διαφορετικές σε σχέση με τα παιχνίδια πριν από δύο χρόνια. Εμείς έχουμε μόλις 5-6 παίκτες από εκείνη την ομάδα. Έχουμε μια καλή ατμόσφαιρα στην ομάδα από τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα του Ιανουαρίου. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για την Ελλάδα και ξέρω ότι μας περιμένει αύριο ένα σκληρό παιχνίδι. Είμαι χαρούμενος που είδα και πάλι καλούς φίλους όπως τον Αλέξη Αλβανό και τον Γρηγόρη Σανίκη. Το πρώτο παιχνίδι θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό για την πρόκριση, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους».
Πάνιτς: «Χρειαζόμαστε την τύχη με το μέρος μας»
Μάρκο Πάνιτς (δεξιός ίντερ Βοσνίας και Γαλλικής Σαμπερί): «Θα είναι ένα δύσκολο ματς γιατί η Ελλάδα είναι μια πραγματικά καλή ομάδα. Την είδαμε σε πολλά βίντεο και μπορώ να πω ότι έχει πολλούς καλούς παίκτες με εμπειρία. Χρειαζόμαστε και την τύχη με το μέρος μας. Εμείς έχουμε καλή ψυχολογία. Από τα τελευταία 6 ματς κερδίσαμε τα 5 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2015. Θεωρώ ότι έχουμε ένα μικρό πλεονέκτημα, λόγω του δεύτερου αγώνα που είναι στην έδρα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου