Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Πάλεψε αλλά έχασε η Εθνική ανδρών

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr 
Την ήττα με 28-23 από την Βοσνία γνώρισε η Εθνική Ανδρών στο «Σπίτι του Χάντμπολ» της Μίκρας στη Θεσσαλονίκη στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τα πλέι οφ του EURO 2016. Ένα αποτέλεσμα που δίνει μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στους Βόσνιους που έτσι και αλλιώς ήταν και πριν το παιχνίδι το φαβορί του ζευγαριού.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε την σοβαρή απουσία του Αλέξη Αλβανού σχεδόν σε όλο το ματς, αφού στο πρώτο δεκάλεπτο έγινε αλλαγή, λόγω τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε τις τελευταίες ημέρες και καθιστούσε αμφίβολη την συμμετοχή του.
Οι Βόσνιοι από την αρχή του αγώνα πήραν το προβάδισμα με ένα σερί 5-0 με την Ελληνική ομάδα να σκοράρει για πρώτη φορά μετά από 8 λεπτά!
Στην συνέχεια η «γαλανόλευκη» ανέβασε την απόδοση της και κατάφερε να μειώσει σε 7-8 στο 19' και 9-10 στο 24' με τον Παπαδόπουλο, αλλά οι Βόσνιοι ξέφυγαν και πάλι (10-13) λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου.
Στο δεύτερο μέρος η ελληνική ομάδα συνέχισε να είναι ευάλωτη αμυντικά, κυρίως από το κέντρο δεχόμενη πολλά γκολ από θέση πίβοτ, ενώ επιθετικά οι ενέργειες του Γρηγόρη Σανίκη έδωσαν κάποιες ανάσες.
Η Εθνική μείωσε στο 40' σε 15-16 με δύο συνεχόμενα γκολ του Δεληγιάννη και ξαναμπήκε στην διεκδίκηση του ματς, αλλά μέσα σε 7 λεπτά ένα σερί 5-0 στο 47' «καθάρισε» το ματς, αφού προηγήθηκε με 15-21!
Η Εθνική μείωσε σε 19-22 στο 52', αλλά κάποια χαμένα τετ α τετ δεν της έδωσαν το δικαίωμα να πλησιάσει περισσότερο και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Πάντως οι Έλληνες διεθνείς μέχρι το φινάλε πάλεψαν το παιχνίδι.
Η Ελληνική ομάδα θα αναχωρήσει για την πόλη Καζίν της Βοσνίας την Παρασκευή, όπου το Σάββατο στις 21:15 θα διεξαχθεί ο επαναληπτικός.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Γιώργος Κρανάκης (Ομοσπονδιακός τεχνικός Ελλάδας): «Συγχαρητήρια στην Βοσνία. Ήταν μία κλάση ανώτερη, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Περίμενα μεγαλύτερη προσπάθεια στο σημερινό παιχνίδι και να παίξουμε πιο έξυπνα. Δεν είμαι ευχαριστημένος. Η Βοσνία φάνηκε ότι είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και όποτε ήθελε ανέβασε τον ρυθμό».
Δημήτρης Τζιμούρτος (δεξιός εξτρέμ Ελλάδας): «Μας στεναχωρεί αυτή η ήττα. Ήμασταν νωθροί στο ξεκίνημα, έπειτα ανεβάσαμε την απόδοση μας, αλλά δεν τρέξαμε όπως θα έπρεπε. Εγκλωβιστήκαμε στην άμυνα τους και από την άλλη δεχόμασταν και εύκολα γκολ. Η Βοσνία είναι σαφέστατα το μεγάλο φαβορί της πρόκρισης».
Ντράγκαν Μάρκοβιτς (προπονητής Βοσνίας): «Στο πρώτο ημίχρονο η Ελλάδα έπαιξε καλύτερα από εμάς. Στο δεύτερο ανεβάσαμε την απόδοση μας, αλλά η Ελλάδα δεν παράτησε το παιχνίδι. Ξέρουμε την ποιότητα των Ελλήνων και τους σεβόμαστε. Έχουμε 4-5 πιο έμπειρους αθλητές από την Ελλάδα και εκεί ήταν η διαφορά των δύο ομάδων»
Μοχάμεντ Τορομάνοβιτς (πίβοτ Βοσνίας): «Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινάς με νίκη εκτός έδρας μία νοκ αουτ φάση. Είχαμε στην αρχή προβάδισμα 5-0, στην συνέχεια ελέγχαμε τον ρυθμό. Είμαστε χαρούμενοι που πήραμε αυτό το αποτέλεσμα. Περιμέναμε πιο δύσκολο το ματς και καλύτερη την ελληνική ομάδα».
ΕΛΛΑΔΑ- ΒΟΣΝΙΑ 23-28 (10-13)
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Κρανάκης): Τσιλιμπάρης, Τσάτσος 1, Τζιμούρτος 2, Μαστορογιάννης, Ζαμπούνης, Ευαγγελίδης, Γεωργιάδης, Σανίκης 3, Αλβανός 1, Παπαδόπουλος 9, Δεληγιάννης 2, Τζηράς 3, Ανανιάδης, Παπαδιονυσίου 1, Μαραγκός 1, Πετρίδης.
ΒΟΣΝΙΑ (Ντράγκαν Μάρκοβιτς): Βράζαλιτς, Όβτσινα 1, Πέριτς, Ντέλιτς 1, Πάνιτς 1, Σάβιτς, Μπούριτς, Τέρζιτς 2, Τορομάνοβιτς 4, Τσέλιτσα 3, Κάρατσιτς 3, Πέρτσε 5, Μαλίνοβιτς 4, Μίλας 1, Γκράνταν 3, Σάβιτς.
Παρατηρητής: Ρούντιν (Ελβετία), Διαιτητές: Γιορέντε- Σεράντιγια (Ισπανία), δίλεπτα: 3-4, πέναλτι: 6/8-0/1.
Φωτό: Sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου