Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Αγκαλιά με την πρωτιά

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr/
 
Το αήττητο σερί του στη φετινή σεζόν σε πρωτάθλημα και κύπελλο διεύρυνε ο Διομήδης Άργους, ο οποίος νίκησε 25-22 τον ΠΑΟΚ στο κλειστό της Νέας Κίου στο ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών. Οι «Λύκοι» ήταν οι κερδισμένοι και αυτού του ντέρμπι μετά το «διπλό» στη Θεσσαλονίκη επί του «δικεφάλου», αλλά και στο Κορωπί επί της ΑΕΚ. Μετά και από αυτή τη νίκη ο Διομήδης είναι το απόλυτο φαβορί για την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος που εξασφαλίζει το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ.
Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Ντάσεβιτς (6 γκολ) και ο τερματοφύλακας Νούγκοβιτς με 4
τέρματα από εκτελέσεις πέναλτι! Πρεμιέρα έκανε σήμερα το DiomidisTV, με live κάλυψη του ντέρμπυ και δηλώσεις πρωταγωνιστών του αγώνα, πριν, στο ημίχρονο και στο τέλος του παιχνιδιού, δίνοντας την ευκαιρία σε άπαντες φίλους του αθλήματος, ανά την Ελλάδα, να απολαύσουν ένα εξαιρετικό ματς!
Οι «Λύκοι» ξεκίνησαν με προβάδισμα 6 τερμάτων (8-2) στο 18' του αγώνα, αλλά σταδιακά ο ΠΑΟΚ μείωσε την διαφορά με αποτέλεσμα το ημίχρονο να ολοκληρωθεί 13-11. Στο δεύτερο μέρος ο Διομήδης έφτασε στο 13-9 (34'), αλλά οι φιλοξενούμενοι έφτασαν και πάλι στο -2 (15-13). Σε εκείνο το σημείο ο Λούκα Ντάσεβιτς σημείωσε τρία συνεχόμενα τέρματα, ενώ ταυτόχρονα ο Λοίζος με σημαντικές επεμβάσεις κράτησε ανέπαφη την εστία του με αποτέλεσμα οι πρωταθλητές να ξεφύγουν με 18-13 (46') και ουσιαστικά να «καθαρίσουν» το ματς. Ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι καλύτερο όταν κέρδισε πέναλτι στο 58:30 με το σκορ στο 23-20, αλλά ο Λοίζος σταμάτησε τον Παλάσκα και στην επόμενη φάση ο Νούγκοβιτς εκτέλεσε εύστοχα από τα 7 μέτρα για το 24-20.
ΔΙΟΜΗΔΗΣ- ΠΑΟΚ 25-22
Τα πεντάλεπτα: 3-1, 4-2, 6-2, 9-4, 10-6, 11-9 (ημχ.), 13-10, 14-12, 17-13, 19-15, 21-17, 25-22.
ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Κυπραίος 2, Μεγαλοοικονόμου 2, Καρκαλάτος, Κρεμαστιώτης 2, Πασσιάς, Σιαμαντάς, Μούγιτς, Νούγκοβιτς 4, Ντάσεβιτς 6, Σαμαράς 4, Σπέντζος, Ανανιάδης 2, Χαντέλης, Λοίζος, Μαστορογιάννης 3, Σιμιτσής.
ΠΑΟΚ (Νίκος Γεωργιάδης): Ζάγκας, Παλάσκας 2, Γουργούμης, Τσίλης, Νικολαϊδης Ν., Κοκκώνης 1, Ιωαννίδης 2, Μπουκοβίνας, Πετρίδης 5, Αλβανός 3, Τσανακτσίδης, Τσακίρης 2, Κωστακίδης 5, Κεσίδης Σ. 1, Τσεσμετζίδης, Κεσίδης Β. 1.
Διαιτητές: Τσάκωνας- Χασκής, δίλεπτα: 9-8, πέναλτι: 5/5-1/3.
Δηλώσεις
Δημήτρης Δημητρούλιας (τεχνικός Διομήδη): «Ήταν μία σπουδαία νίκη. Προερχόμασταν από δύσκολο ματς κόντρα στον Ποσειδώνα μεσοβδόμαδα και έπρεπε εκτός από τον καλό αντίπαλο να διαχειριστούμε και την κούραση. Είμαι πολύ περήφανος για την ψυχή των παικτών. Αυτή η νίκη μας δίνει μόνο ένα προβάδισμα για την κανονική διάρκεια, αλλά και αυτοπεποίθηση για την συνέχεια. Έχουμε μέταλλο και θα καταφέρουμε. Η εμφάνιση του Λούκα (Ντάσεβιτς) δεν ήταν έκπληξη για εμάς. Ήταν το καλοκαίρι ένας φθηνός ξένος, λόγω του χαμηλού μπάτζετ που είχαμε. Είναι ενα παιδί που θέλει πολύ να παίξει χάντμπολ και μέσα από την δουλειά κέρδισε αρκετό χρόνο στον αγώνα. Του αξίζουν συγχαρητήρια γιατί σε σχέση με την αρχή της σεζόν είναι μεταμορφωμένος».
Νίκος Γεωργιάδης (προπονητής ΠΑΟΚ): «Προσπαθούμε να κατοχυρώσουμε την 2η θέση. Μπήκαμε να διεκδικήσουμε τη νίκη. Ξέρουμε ότι η πρώτη θέση είναι στο χέρι του Διομήδη και μετά από αυτή την νίκη πιστεύω θα την κατακτήσει. Είχαμε πάθος και ενέργεια, αλλά σε καθοριστικά σημεία του αγώνα δεν είχαμε καθαρό μυαλό».Πάθος, αγωνιστικότητα και τεράστια αποθέματα ψυχής οδήγησαν τον Διομήδη στην πολύ μεγάλη νίκη του επί του ΠΑΟΚ με 25-22, στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Κίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου