Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Αποχώρησε ο Γ.Σ. Χανίων

Πηγή: http://www.haniotika-nea.gr/
 
Οι δυσκολίες που αντιμετώπιζε ο Γ.Σ. Χανίων, κυρίως όσον αφορά το οικονομικό, τελικά αποδείχθηκαν ανυπέρβλητες και χθες η ομάδα του Νομού μας έστειλε επιστολή στην ΟΧΕ, στην οποία αναφέρει ότι αναστέλλει τις δραστηριότητες της όσον αφορά το πρωτάθλημα της Α2 χάντμπολ ανδρών, στο οποίο δεν θα συνεχίσει.
Έτσι ο Γ.Σ. Χανίων “κλείνει” τον κύκλο- προσωρινά ελπίζουμε- στο χανιώτικο χάντμπολ, αφού ήταν ο τελευταίος εκπρόσωπός του σ’ εθνική κατηγορία, μιας και σε ανάλογη κατάσταση -αδρανοποίηση- βρίσκεται εδώ και χρόνια ο Α.Ο. Κύδων και από το 2013 η ΕΑΧ Χανιά.
Η παραίτηση, λοιπόν, αφορά την κατηγορία ανδρών και βέβαια σημαίνει υποβιβασμό στη Β’ Εθνική, κάτι που ούτως ή άλλως η ομάδα δύσκολα θα απέφευγε, αφού ήταν ουραγός, χωρίς νίκη. Από την άλλη, στην επιστολή αναφέρεται ότι συνεχίζουν κανονικά τα μικρά ηλικιακά τμήματα τα οποία λειτουργεί ο σύλλογος.
Έτσι, τελευταίο παιχνίδι για τον Γ.Σ. Χανίων στην Α2 κατηγορία θα καταγραφεί αυτό με τον Ολυμπιακό Κερατσινίου, στις 14/12/2014, το οποίο ήταν για τη 10η αγωνιστική και διεξήχθη ενωρίτερα προκειμένου να περιορίσει τα έξοδα, κάνοντας μια μετακίνηση στην Αθήνα (την προηγούμενη ημέρα είχε παίξει με τον Πανελλήνιο, για την 9η αγωνιστική).
Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη αποχώρηση -τη φετινή σεζόν- ομάδας του Νομού μας από πανελλήνιο πρωτάθλημα, αφού είχε προηγηθεί του Ν.Α.Ο. Σούδας, από την Α2 βόλεϊ γυναικών. Αυτό σημαίνει ότι τα Χανιά έχουν πλέον μόνον δυο εκπροσώπους σε εθνικές κατηγορίες, τον ΣΦΠΧ (Α2 βόλεϊ ανδρών) και τον ΟΑΧ (Α1 πινγκ πονγκ ανδρών).
* Η 10η αγωνιστική, με την οποία άρχισε ο β’ γύρος στον Α’ όμιλο της Α2 χάντμπολ ανδρών διεξήχθη την περασμένη Κυριακή και στο ντέρμπι κορυφής ο Ιωνικός Ν.Φ. νίκησε ξανά τον Πανελλήνιο, αυτή τη φορά εκτός έδρας και με 1 γκολ διαφορά (στον α’ γύρο είχε κερδίσει 37-25) και πλέον είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο και την άνοδο στην Α1 ανδρών.
Συνοπτικά τ’ αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής: Πανελλήνιος-Ιωνικός Ν.Φ. 23-24, Κορωπί-Άρης Νίκαιας 17-26, Έσπερος Καλλιθέας-Αγριά Βόλου/Κένταυρος 19-20. Ρεπό είχαν τα Βριλήσσια, ενώ όπως προαναφέρουμε έχει ήδη διεξαχθεί το παιχνίδι Ολυμπιακός Κερ.- Γ.Σ. Χανίων (26-21).
Βαθμολογία (σε 9 αγώνες): Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας (7 νίκες-2 ισοπαλίες) 16, Πανελλήνιος (7 νίκες-2 ήττες) 14, Άρης Νίκαιας (5 νίκες-2 ισοπαλίες-2 ήττες) 12, Βριλήσσια* (5 νίκες-1 ισοπαλία-2 ήττες) 11, Αγριά Βόλου/Κένταυρος (5 νίκες-4 ήττες) 10, Ολυμπιακός Κερατσινίου (3 νίκες-6 ήττες) 6, Έσπερος Καλλιθέας (3 νίκες-1 ισοπαλία-5 ήττες) 5, Κορωπί (2 νίκες-7 ήττες) 4, Γ.Σ. Χανίων (9 ήττες) 0. Τα Βριλήσσια έχουν αγώνα λιγότερο, ο Έσπερος Καλ. άρχισε το πρωτάθλημα με -2 β, ενώ ο Γ.Σ. Χανίων δεν θα συνεχίσει στη διοργάνωση.
Στο πρωτάθλημα μεσολαβεί διακοπή σχεδόν ενός μήνα, αφού η 11η αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 14 Φεβρουαρίου, οπότε θα παίξουν: Πανελλήνιος-Κορωπί, Ιωνικός Ν.Φ.-Ολυμπιακός Κερ., Αγριά Βόλου/Κένταυρος-Άρης Νίκαιας.
Γ.Σ. Χανίων-Βριλήσσια είναι 0-10αα, ενώ ρεπό έχει ο Έσπερος Καλλιθέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου