Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Η Μπάγερν Μονάχου είδε χάντμπολ!

Πηγή: http://www.sport-fm.gr/
Στο πλευρό της Εθνικής Γερμανίας βρέθηκαν οι ποδοσφαιριστές της Μπάγερν που είδαν τα «Πάντσερ» να κερδίζουν 29-26 την Πολωνία, ενώ Ριμπερί, Αλάμπα, Βέιζερ είδαν το ματς Κροατία- Αυστρία
 
Τον Ιούνιο όταν συναντήθηκαν στα μπαράζ η Πολωνία ήταν αυτή που χαμογέλασε και πήρε την πρόκριση για το Παγκόσμιο, αλλά η Γερμανία κατάφερε και μπήκε από το... παράθυρο εκμεταλλευόμενη τον αποκλεισμό της Αυστραλίας από την Διεθνή Ομοσπονδία, παίρνοντας την θέση της.
Τα «Πάντσερ» αυτούς τους μήνες έμαθαν από τα λάθη τους και στο πρώτο ματς των δύο ομάδων στο 24ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χάντμπολ του Κατάρ νίκησαν 29-26 στο Λουσαίλ για τον 4ο όμιλο. Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, αλλά στο τέλος οι Γερμανοί κατάφεραν να πάρουν αυτό που ήθελαν.
Το αξιοσημείωτο του αγώνα ήταν η παρουσία της Μπάγερν Μονάχου στο Λουσαϊλ. Η Γερμανική ομάδα βρίσκεται για προετοιμασία στη Ντόχα, αφού η Μπουντεσλίγκα έχει διακοπεί για την χειμερινή περίοδο και οι ποδοσφαιριστές της δεν έχασαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον αγώνα.
Η Μπάγερν είχε όμως και σε έναν άλλο αγώνα παρουσία. Συγκεκριμένα ο Αυστριακός Αλάμπα μαζί με τους Ριμπερί, Βέιζερ είδαν την αναμέτρηση Κροατία- Αυστρία και μάλιστα μετά το τέλος του αγώνα κατέβηκαν στα αποδυτήρια και έβγαλαν φωτογραφία με τους χαντμπολίστες της Εθνικής Αυστρίας, η οποία κοινοποιήθηκε και στο λογαριασμό της Μπάγερν στο twitter.
Στο αγωνιστικό σκέλος με τον Τσούπιτς να σημειώνει έντεκα τέρματα η Κροατία κατάφερε να νικήσει πολύ δύσκολα την Αυστρία με 32-30 για τον Β' όμιλο και να πάρει τους δύο βαθμούς. Οι δύο ομάδες στηρίχθηκαν στις γρήγορες επιθέσεις και στον αιφνιδιασμό με τους Κροάτες να είναι καλύτεροι και αμυντικά και να παίρνουν τη νίκη.
Έκπληξη από Αργεντινή
Την έκπληξη της δεύτερης ημέρας έκανε η Αργεντινή που με τέρμα του Σίμονετ στο 59:46 ισοφάρισε στο τελικό 24-24. Η Δανία ήταν μπροστά στο σκορ σε όλο το ματς και μάλιστα στο 29’ προηγήθηκε 13-6 στο 40΄με 17-11, ενώ στο 56’ ήταν μπροστά με 24-21. Οι «Μπιανκοσελέστε» ωστόσο έκαναν την ανατροπή με σερί 3-0 στα τελευταία λεπτά και πήραν έναν ανέλπιστο βαθμό που τους δίνει ελπίδες πρόκρισης.
Με το... δεξί Ιγρόπουλος και Ρωσία
Την πρώτη της νίκη στον Δ' όμιλο σημείωσε η Ρωσία, επικρατώντας με 27-17 της Σαουδικής Αραβίας στο Ντουχαίλ. Η «αρκούδα» δεν είχε προβλήματα με τον Κωνσταντίνο Ιγρόπουλο να σημειώνει δύο γκολ και να δίνει άλλες τρεις ασσιστ στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε.
«Λαοθάλασσα» στις κερκίδες
Το Αφρικανικό ντέρμπι υπήρξε μόνο στα χαρτιά, αφού η Αίγυπτος συνέτριψε 34-20 την Αλγερία για τον 3ο όμιλο. Το χαρακτηριστικό του αγώνα που έγινε στο Αλ Σαντ ήταν ότι τον παρακολούθησαν 6.000 άνθρωποι στην πλειοψηφία τους Αιγύπτιοι.
Πρώτη νίκη για τους κατόχους
Με το δεξί ξεκίνησε τις προσπάθειες για υπεράσπιση του τίτλου η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ισπανία, καθώς για τον Α' όμιλο νίκησε με 38-33 την Λευκορωσία. Πρώτος σκόρερ των Ισπανών ήταν ο Μακέδα με έξι γκολ, ενώ από την Λευκορωσία ο Τσίτου σημείωσε πέντε τέρματα.
«Λαχτάρισαν» οι Βόσνιοι
Φαινομενικά η Βοσνία ήταν το μεγάλο φαβορί κόντρα στο Ιράν, αλλά οι «Βαλκάνιοι» είδαν το Ιράν να προηγείται στο ημίχρονο με 16-12! Στο δεύτερο μέρος με ένα 7-0 σερί μέχρι το 39' είχαν καταφέρει να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να πάρουν... κεφάλι με 19-16. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η εμπειρία των Βόσνιων έπαιξε τον ρόλο της.
Χωρίς προβλήματα οι Σλοβένοι
Εύκολο έργο είχε η Σλοβενία στην πρεμιέρα της στο 24ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Κατάρ επικρατώντας με 36-23 της Χιλής. Οι «Λατίνοι» προέβαλαν μικρή αντίσταση στα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα, αλλά στην συνέχεια παραδόθηκαν.
Καλύτεροι οι Σκοπιανοί
Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η ΠΓΔΜ νίκησε με 33-25 την Τυνησία για τον Β' όμιλο. Η Τυνησία δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την ΠΓΔΜ η οποία με κορυφαίο παίκτη τον Λαζάροφ που σημείωσε δέκα τέρματα και άξιο συμπαραστάτη τον Μοισόφσκι (4 γκολ) πήρε την πρώτη της νίκη στο τουρνουά.
Φοβερή η Σουηδία
Εντυπωσιακά επέστρεψε η Σουηδία (απουσίασε από το Παγκόσμιο του 2013) στις μεγάλες διοργανώσεις, καθώς δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Ισλανδία την οποία νίκησε με 24-16. Πρώτος σκόρερ για τους Σουηδούς ήταν ο Έκμπεργκ με επτά τέρματα.
Δύσκολα, αλλά κέρδισαν οι «Τρικολόρ»
Το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου η Γαλλία, δυσκολεύτηκε στην πρεμιέρα της κόντρα στην Τσεχία, αλλά κατάφερε να επικρατήσει με 30-27 για τον Γ' όμιλο. Οι Γάλλοι που είχαν μεγάλη βοήθεια από το κοινό τους και στα κρίσιμα σημεία είχαν καθαρό μυαλό.
Τα αποτελέσματα:
Α' όμιλος
Πέμπτη (15/1)
Κατάρ-Βραζιλία 28-23
Παρασκευή (16/1)
Ισπανία – Λευκορωσία 38-33
Σλοβενία – Χιλή 36-23
Β' όμιλος
Παρασκευή (16/1)
Βοσνία/Ερζεγοβινη – Ιράν 30-25
ΠΓΔΜ – Τυνησία 33-25
Κροατία – Αυστρία 32-30
Γ' όμιλος
Παρασκευή (16/1)
Αλγερία – Αίγυπτος 20-34
Σουηδία – Ισλανδία 24-16
Γαλλία – Τσεχία 30-27
Δ' όμιλος
Παρασκευή (16/1)
Ρωσία – Σαουδική Αραβία 27-17
Πολωνία – Γερμανία 26-29
Δανία – Αργεντινή 24-24
Το πρόγραμμα του Σαββάτου (17/1)
Α' όμιλος
Λευκορωσία – Σλοβενία (16.00)
Βραζιλία – Ισπανία (16.00)
Χιλή – Κατάρ (18.00)
Β' όμιλος
Τυνησία – Κροατία (18.00)
Ιράν – ΠΓΔΜ (18.00)
Αυστρία – Βοσνία (20.00)
Αποστολή στο Κατάρ
Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου