Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Κατάρ- Πολωνία στον δρόμο για τον τελικό

Πηγή: http://www.sport-fm.gr/
Μεγάλες εκπλήξεις στο Παγκόσμιο Χάντμπολ με το Κατάρ να κερδίζει την Γερμανία και την Πολωνία να αποκλείει την Κροατία στην προημιτελική φάση
 
Επική πρόκριση στα ημιτελικά του 24ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Χάντμπολ Ανδρών που διεξάγεται στη Ντόχα εξασφάλισε το Κατάρ. Οι διοργανωτές μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι επικράτησαν 26-24 της Γερμανίας και πήραν πανάξια το εισιτήριο για τις «4» καλύτερες ομάδες του τουρνουά.
Μπροστά σε 16.000 θεατές στο Λουσαίλ η ομάδα του «μαέστρου» Βαλέρο Ριβέρα αιφνιδίασε τα «Πάντσερ» και πλέον φλερτάρει με ένα μετάλλιο.
Το Κατάρ ξεκίνησε εντυπωσιακά και προηγήθηκε 6-3 στο 13’ με δύο τέρματα του Μάρκοβιτς, ενώ στην συνέχεια με τον φοβερό Καπότε (8 γκολ) πέρασε μπροστά με +7 (16-9) στο 26’. Η Γερμανία μάζεψε την διαφορά και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 18-14. Στο δεύτερο μέρος η διαφορά επανήλθε στα 5 γκολ (20-15). Η ομάδα του Ντάγκουρ Σίγκουρτσόν έκανε την αντεπίθεση της και κατάφερε να μειώσει στο γκολ (20-19) στο 39’ με σερί 4-0. Μάρκοβιτς και Καπότε με άλλα δύο από απο την περιφέρεια έκαναν το 22-19 (44’) και έδωσαν ξανά πλεονέκτημα στο Κατάρ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι άντεξαν στην πίεση της Γερμανίας και διατήρησαν το προβάδισμα των δύο τερμάτων και ουσιαστικά «καθάρισαν» το ματς με τον εκπληκτικό τερματοφύλακα Ντιάνιελ Σάριτς που απέκρουσε δύο τετ α τετ των Γερμανών, ενώ ο έτερος τερματοφύλακας του Κατάρ ο Γκόραν Στογιάνοβιτς είχε δύο αποκρούσεις πέναλτι!
Νέα έκπληξη από Πολωνία
Στο δρόμο προς τον τελικό θα αναμετρηθούν το Κατάρ και η Πολωνία. Οι Πολωνοί έχουν ανατρέψει όλα τα προγνωστικά και μετά την Σουηδία απέκλεισαν και την Κροατία με 24-22. Η ομάδα του Μπίγκλερ ήταν μπροστά με 10-7 (23’), 12-10 (ημίχρονο), αλλά οι Κροάτες με επιμέρους σκορ 6-1 στο 40’ προηγήθηκαν 16-13 με πέντε γκολ του Ντούβνιακ σε εκείνο το διάστημα. Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν ντέρμπι με τις ομάδες να πηγαίνουν γκολ γκολ. Οι Κροάτες πέρασαν μπροστά (22-21) με τον Χόρβατ στο 55’, αλλά οι Πολωνοί κρατούσαν το καλύτερο για το τέλος, αφού με σερί 3-0 (Χραπόφσκι, Σίπζακ, Γιούργκεβιτς) νίκησαν με 24-22!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου