Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Οι νέοι έδειξαν το δρόμο!!!

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr/
 
Ανάμεικτα συναισθήματα προκάλεσε ο χθεσινός αποκλεισμός της εθνικής μας ομάδας των νέων. Από τη μια η εκπληκτική εμφάνιση από την ομάδα μας, που παρά το άτυχο αποτέλεσμα της Παρασκευής, στο χθεσινό παιχνίδι, κατάθεσε στο απόλυτο την ψυχή της, δείχνοντας το ταλέντο της απέναντι σε μια ομάδα που ήρθε με 20 παιχνίδια στα πόδια της και η οποία διαθέτει δυο τουλάχιστον αθλητές παγκόσμιας κλάσσης. Από την άλλη η απογοήτευση για τον αποκλεισμό που κρίθηκε σε μια κλωστή. Έβλεπες τα παιδιά να κλαίνε και σφιγγόταν το στομάχι σου. Τι να τους πεις άραγε εκτός από τα κοινότυπα, συγχαρητήρια, μπράβο κλπ.;
Νομίζω ότι μετά το χθεσινό παιχνίδι θα ταίριαζαν απόλυτα τα αρχαιοελληνικά γνωμικά "ουδέν κακόν, αμιγές καλού", αλλά κυρίως το "ουδέν μορφώνει όσο το παράδειγμα" αφου οι νέοι αθλητές μας, ύστερα από αυτούς της Εθνική ανδρών οι οποίοι μετά από χρόνια κατάφεραν να προκριθούν στα playoffs για το Κατάρ, με την απόδοση τους έδειξαν το αύριο και άφησαν μια παρακαταθήκη στην ελληνική χειροσφαίριση. Η παρακαταθήκη αυτή, αποκτά πολύ μεγαλύτερη αξία, λόγω του αγωνιστικού προσώπου που έδειξαν οι νεοι μας, αλλά και από το γεγονός ότι η Ελλάδα ξαναακούστηκε δυνατά στο διεθνές χαντμπολικό στερέωμα. Κυρίως όμως για το γεγονός ότι δημιούργησε ξανά χαμόγελα και ελπίδα για το μέλλον του αθλήματος μας.
Μπορεί η διαφορετική άποψη και η καλοπροαίρετη κριτική, να δαιμονοποιείται ή να ερμηνεύεται ως μιζέρια ή όπως αλλιώς το προσεγγίζει κανείς, αλλά η πράξη αποδεικνύει ότι οι αντιθέσεις και η ανάδειξη των στρεβλώσεων, δημιουργούν την εξέλιξη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ύπαρξη αυτής της ομάδας, η οποία οφείλεται αποκλειστικά στην επιμονή και την αντίθετη άποψη των Σ. Σεϊρεκίδη, Κ. Αλεξιάδη Α. Αποστολίδη και Ε. Σαρηγιαννίδη!!! Κι αυτό γιατί για όσους δεν το γνωρίζουν, αποφεύχθηκε στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή, η ΜΗ συμμετοχή αυτής της ομάδας, στους αγώνες των Σκοπίων, όπου και πάλι τότε στις λεπτομέρειες χάθηκε η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό της Αυστρίας.
Το μόνο που χρειάζεται πλεον είναι διάλογος, κατάρτιση σχεδίου με στόχο την αύξηση της δεξαμενής των αθλητών δια μέσου της βέλτιστης αξιοποίησης των πενιχρών οικονομικών, αλλά το σημαντικότερο ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ σε αυτούς που θα κληθούν να το υλοποιήσουν!!! Οι νέοι έδειξαν το δρόμο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου