Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Κατάθεση ψυχής!!!!!!

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr/
 
Η Εθνική Νέων μετά από μία καταπληκτική εμφάνιση κόντρα στην πανίσχυρη Σερβία άγγιξε και άξιζε την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βραζιλίας. Η «γαλανόλευκη» μέσα σε ένα κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Κίου αναδείχθηκε ισόπαλη 15-15 με τους «Πλάβι» παίζοντας για 60 λεπτά άμυνα για σεμινάριο, χάνοντας στις λεπτομέρειες την νίκη και την πρόκριση.
Η ομάδα του Στέλιου Σεϊρεκίδη με κορυφαίο τον αρχηγό και τερματοφύλακα Πέτρο Μπουκοβίνα έλεγχε το παιχνίδι από την αρχή έχοντας σταθερό προβάδισμα.
Η Εθνική προηγήθηκε 4-1 (17'), 5-2, 6-3 (28'), κρατώντας χωρίς γκολ τους Σέρβους για 18 λεπτά! Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Ελλάδα μπροστά 6-5. Στο δεύτερο μέρος στο σκηνικό δεν άλλαξε, αφού το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να προηγηθεί 9-6 (33:32), 10-7 (35'), ενώ έφτασε και στο +4 (12-8) στο 42'. Οι Σέρβοι αντέδρασαν και με σερί 4-0 ισοφάρισαν στο 50', έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα, λόγω δίλεπτης αποβολής. Όμως οι Έλληνες διεθνείς βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και με τέρματα των Σάββα, Αραπακόπουλου πέρασαν ξανά μπροστά στο 55' με 14-12. Στα κρίσιμα τελευταία λεπτά έλειψε το καθαρό μυαλό με τους Σέρβους να κάνουν 3-0 σερί και να περνούν μπροστά 14-15 στο 59:15 και ενώ στο 14-14 ο Κεδέρης έστειλε την μπάλα στο δοκάρι από το σημείο του πέναλτι. Ο Σεϊρεκίδης ισοφάρισε 15-15 στο 59:20 με πέναλτι. Στην τελευταία επίθεση των Σέρβων οι Βέλγοι διαιτητές δεν έδωσαν βήματα στον Ραντοβάνοβιτς, στερώντας από την Ελλάδα μία τελευταία ευκαιρία να σημειώσει ένα γκολ στα τελευταία δέκα δευτερόλεπτα και να πάρει την πρόκριση.
ΣΕΡΒΙΑ- ΕΛΛΑΔΑ 15-15
Τα πεντάλεπτα: 1-0, 1-3, 2-5, 3-5, 5-6 (ημχ.), 7-10, 8-11, 10-12, 12-12, 12-14, 15-15
ΣΕΡΒΙΑ (Βλάντιμιρ Στανόγιεβιτς): Μιλοσάβλιεφ, Μλαντένοβιτς 1, Γιοβάνοβιτς , Σότιτς, Μπέλος 1, Ρατζένοβιτς 2, Τζούκιτς 1, Κούπαρα, Ραντοβάνοβιτς 2, Κούρτες 1, Ζίφκοβιτς, Πόποβιτς, Βοϊβοντιτς, Ράντοβιτς, Ραντοίκοβιτς, Σρετένοβιτς 7.
ΕΛΛΑΔΑ (Στέλιος Σεϊρεκίδης): Μπουκοβίνας, Ιωάννου 2, Δομπρής, Αραπακόπουλος 4, Παπαδόπουλος, Καφαντάρης, Σάββας 1, Βλαχοθανάσης, Μυλωνάς 1, Σεϊρεκίδης 3, Κεδέρης 3, Κρεμαστιώτης, Χατζηβακαλέλης, Πασσιάς, Μπάγιος, Χερουβείμ 1.
Διαιτητές: Τόμασεν- Σμακ (Βέλγιο), Αντρέι (Βουλγαρία), δίλεπτα: 4-5, πέναλτι: 0/2-3/4.
Τελική βαθμολογία
1. Σερβία 3 (49-36)
2. Ελλάδα 2 (36-36)
3. Νησιά Φερόε 1 (42-55)
Μετά το τέλος του αγώνα ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Στέλιος Σεϊρεκίδης σχολίασε: «Η φουρνιά αυτή απέδειξε ότι έχει πολύ μέλλον μπροστά της. Είμαι περήφανος για αυτή την ομάδα και αυτούς τους παίκτες και τους ευχαριστώ για όλα αυτά τα χρόνια που ήμασταν μαζί. Ένας μεγάλος κύκλος κλείνει. Αξίζαμε να προκριθούμε στο Παγκόσμιο. Κρατήσαμε την Σερβία στα 5 γκολ στο ημίχρονο και στα 15 σε όλο τον αγώνα. Οι παίκτες έδειξαν αυτοσυγκέντρωση και ωριμότητα. Είναι κρίμα γιατί χάθηκε η πρόκριση στις λεπτομέρειες».
Ο αρχηγός της Εθνικής Πέτρος Μπουκοβίνας σχολίασε: «Το πιστέψαμε πραγματικά και αυτό φάνηκε και στο γήπεδο. Μας μένει η πικρία για τον τρόπου που αποκλειστήκαμε. Το θέλαμε πάρα πολύ. Είχαμε πει ότι πρέπει στην άμυνα να είμαστε πολύ καλοί και το κάναμε. Στο τέλος λίγο η τύχη, λίγο η έλλειψη καθαρού μυαλού μας στοίχισε. Έτσι είναι η ζωή, έτσι είναι ο αθλητισμός».
Στανόγιεβιτς: «Έπρεπε να περάσουμε μαζί»
Ειλικρινής ο Σέρβος Ομοσπονδιακός τεχνικός Βλάντιμιρ Στανόγιεβιτς παραδέχθηκε ότι η ομάδα του πιέστηκε πάρα πολύ και ότι η Ελλάδα άξιζε εξίσου την πρόκριση. «Δεν περίμενα να εξελιχθεί έτσι το ματς. Περίμενα δύσκολο παιχνίδι, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό. Η Ελλάδα έπαιξε πολύ καλά και ειδικά ο τερματοφύλακας της. Μακάρι να περνούσαμε και οι δύο στα τελικά, το άξιζαν και οι δύο ομάδες».
Τον αγώνα της Εθνικής μας ομάδας Νέων με την Σερβία στο κλειστό της Νέας Κίου παρακολούθησαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Μανιάτης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Τάσος Χειβιδόπουλος, ο Δήμαρχος Άργους- Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος, καθώς και πολλοί προπονητές, στελέχη, αθλητές και άνθρωποι του αθλήματος από την περιοχή, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Γκαντής και τα μέλη του Δ.Σ. βρέθηκαν στα αποδυτήρια της Εθνικής για να συγχαρούν τους διεθνείς για την εξαιρετική τους εμφάνιση και την κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο. Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας τους επεσήμανε: «Να συνεχίσετε να δουλεύετε, να μην τα παρατήσετε. Όσο θα παίζεται ποιοτικό χάντμπολ όλοι θα σας σέβονται. Κερδίσατε την εκτίμηση όλου του ελληνικού χάντμπολ. Δεν έχω ξαναδεί στην ζωή μου Εθνική Σερβίας σε οποιοδήποτε άθλημα να δίνει τόσο θερμά συγχαρητήρια σε αντίπαλο. Σύντομα θα ανακοινωθεί το πλάνο των Εθνικών ομάδων για τα επόμενα χρόνια που θα εφαρμοστεί πιστά και η συγκεκριμένη φουρνιά αθλητών θα έχετε πρωτεύοντα ρόλο σε αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου